Antonio Passarelli, rețeta perfectă pentru lasagna vegetariană! Cum să ai Sărbători Pascale fără calorii

#Exclusiv Click!

Au mai rămas câteva zile până pe 5 mai, până în prima zi de Paște, așa că celebrul bucătar italian, Antonio Passarelli vine prin intermediul ziarului Click! cu o rețetă de excepție…și anume lasagna vegetariană.

„Este un preparat mai nou și mai deosebit. Atenție este un preparat vegetarian, nu vegan și are un gust aparte care merită încercat”, ne-a spus Antonio Passarelli care ne-a mai mărturisit și cum a sărbătorit Paștele având în vedere că el este catolic.

„Anul acesta eu am sărbătorit Paștele pentru că sunt catolic. Pot să pun că nu îmi place să sărbătoresc Paștele în mod normal cum face toată lumea...se așează la masă și deapănă amintiri. Pentru mine mâncarea este doar un accesoriu. De Paște am stat la o masă normală, ca toată lumea, și cam atât. Pot zice că îmi lipsesc sărbătorile din Italia când a doua zi de Paște, ne mergeam toată familia la picnic, la iarbă verde, eram undeva la 30/40 de persoane, pentru că eram familie numeroasă și era ceva superb. Cu toții veneam de acasă cu coșulețul de mâncare. De exemplu aduceam ce este mai ușor de transportat cum ar fi: paste la cuptor, șnițele, faimoasa mazăre cu ceapă și prosciutto plus omleta cu cârnați ce avea tot felul de salamuri și cașcaval afumat. Este o omletă fenomenală pentru că este înaltă de două degete. Dumincă, când este Paștele la ortodocşi o să merg la o Biserică, de lângă casă, plus că o să dorm. În rest nu fac nimic special”.

Rețetă: Lasagna vegetariană

Iată care sunt ingredientele:

Ardei grași colorați (0,5), mozzarella (0,25), vinere (0,5), dovlecei (0, 5), zucchini (0,3), busuioc (0,03), sare (0.01), piper negru (0,01), ulei de floarea soarelui (0,1), usturoi (0,05), roșii decojite (1), foi de lasagna (0,4), lapte (1,5), unt (0,15), făină (0,15), nucușoară (0,005), parmezan (0,2)

Mod de pregătire :

se tăia legumele cubulete

după care se călește ceapa în ulei ce este tăiată foarte subțire

se adaugă pulpă de roșii

apoi legumele

se condimentează

când sunt aproape gata ( trebuie să rămână un pic mai crocante pentru că se mai vor fierbe în cuptor împreună cu lasagna) după care se adaugă busuioc

se face un amestec mai lichid în mod obișnuit ( untul și făină să gătește pe foc iar când este bine gătit se adaugă laptele rece, încet - încet și se amestecă să nu facă cocoloase, după care se repune pe foc iar spre sfârșit se adaugă nucușoară, sare și piper )

se montează lasagna punând întâi puțin sos bechamel după care foaie de lasagna apoi clasic amestecul de legume iar sos becahmel parmezan si mozzarella. Și tot așa câte straturi ai. Ideal este să-ți iasă 4 starturi de foi cu 3 straturi de legume

se coace la 170 de grade timp de 40 de minute

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cristian muresan 4 jpeg
image
image
image
image
image
image
CRBL instagram jpg
Florin Piersic scaled e1692821158751 jpg
 Andreea Marin (48 de ani) s-a aflat printre premianți și a venit la eveniment alături de fiica ei, Violeta (16 ani), atrăgând absolut toate privirile
banner claudia patrascanu png
cub gabi badalau claudia patrascanu png
scena teatru jpg
brooks nader sports illustrated profimedia jpg
jennifer lopez ben affleck profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net