Ce-au trecut anii! Fiica celei mai bătrâne mame din România dă Evaluarea Națională

Ultima actualizare:

    2018. La sfârşitul clasei a VIII-a, Eliza a făcut mai multe fotografii
2018. La sfârşitul clasei a VIII-a, Eliza a făcut mai multe fotografii

Pentru Eliza Maria Bogdana (13 ani), dar şi pentru mulţi alţi absolvenţi de clasa a VIII-a, de luni, 11 iunie, încep câteva zile de foc, pentru că se dă startul la Evaluarea Naţională. După cum mărturisea Adriana Iliescu (80 de ani), Eliza s-a pregătit pentru examen fără meditator, ea fiind profesor de Română.

Fiica celei mai bătrâne mame din lume susţine  primul examen important din viaţa sa.Emoţiile sunt mari pentru toţi concurenţii, care au avut un an foarte greu. Eliza, după cum mărturisea mama sa, s-a pregătit intens de-a lungul clasei a VIII-a.Pentru examenul de Limba şi literatura română, adolescenta a avut un real sprijin chiar în mama sa, deoarece aceasta este profesor de Română, iar, la Matematică a lucrat suplimentar.

„Învăţăm împreună. De meditator nici nu se pune problema, nu avem bani să aruncăm pe meditaţii. Ne pregătim acasă, noi două. Eliza este foarte bună la Română, iar la Matematică ne des­curcăm. Lucrăm suplimentar”, a declarat, la începutul clasei aVIII-a, Adriana Iliescu, pentru Kanal D.Mama-record a mai spus că i-ar plăcea ca fiica ei să fie acceptată la un liceu din cartierul în care ele locuiesc, însă adolescenta ar prefera un liceu central. Indiferent cum va fi, le urăm „Baftă!” atât Elizei, cât şi celorlaţi concurenţi.


    2017. Adriana Iliescu se ocupă intens de educaţia fiicei sale
2017. Adriana Iliescu se ocupă intens de educaţia fiicei sale

În 16 ianuarie 2005, Adriana Iliescu devenea cea mai bătrână mamă din lume. La vârsta de 67 de ani, ea a adus pe lume o fetiţă sănătoasă, în urma unei fertilizări in vitro, efectuată de prof. dr. Bogdan Marinescu, de la Maternitatea Giuleşti. Medicul este, de altfel, şi naşul de botez al Elizei. Trebuie spus că Eliza a fost concepută cu ajutorul unui eşantion de lichid seminal prelevat de la un donator anonim.Adriana Iliescu a deţinut titlul de „Cea mai în vârstă mamă din lume”, până ce a fost devansată de Carmela Bousada, din Spania, care a născut o pereche de gemeni, în 29 decembrie 2006, şi care era cu doar câteva luni mai în vârstă decât ea.


    2005. Adriana şi Eliza Iliescu, una dintre primele poze împreună
2005. Adriana şi Eliza Iliescu, una dintre primele poze împreună

Peste 150.000 de elevi intră în examen

Peste 150.000 de absolvenţi de clasa a VIII-a sunt aşteptaţi să participe luni, miercuri şi joi, la sesiunea din acest an a Evaluării Naţionale, potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale.Astfel, luni, se dă proba scrisă la Limba şi literatura română, miercuri, proba la Matematică, iar joi, proba de limba şi literatura maternă. Primele rezultate vor fi afişate în 19 iunie, până la ora 12.00, iar în aceeaşi zi se pot depune contestaţii (în intervalul orar 14.00 - 19.00). Rezultatele finale vor fi afişate pe data de 23 iunie.Probele încep la ora 9.00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8.30.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
celine dion jpg
oana roman jpg
banner oana lis png
claudia patrascanu bani casa constanta webp
banner mădălina ghenea png
banner smiley Dinu Maxer png
banner saveta bogdan png
banner alex dobrescu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net