Ce frumoase erau româncele care au obținut distincții la primele ediții ale festivalului ”Cerbul de aur”

Ultima actualizare:

    Margareta Pâslaru, Dan Spătaru și Anca Agemoiu au concurat din partea Românei la ”Cerbul de Aur” din 1968FOTO: arhiva TVR
Margareta Pâslaru, Dan Spătaru și Anca Agemoiu au concurat din partea Românei la ”Cerbul de Aur” din 1968FOTO: arhiva TVR

Festivalul ”Cerbul de aur” a debutat în anul 1968 la Brașov. Timp de 4 ani consecutiv, în orașul de la poalele Tâmpei au venit vedete autohtone ale vremii, dar și artiști internaționali de renume. Iată care sunt interpretele noastre care au obținut distuncții la primele ediții.

De-a lungul timpului, festivalul ”Cerbul de aur” a adus la Brașov numeroase vedete internaționale de la Amália Rodrigues, Rika Zarai, Rita Pavone, Bobby Solo, Gigliola Cinquetti, Dalida și Sergio Endrigo, la primele ediții, la Toto Cutugno, Tom Jones, Ray Charles, Diana Ross, Cyndi Lauper, Natalie Imbruglia sau Joe Cocker. La primele ediții au concurat atât vedete de renume de peste hotare, cât și de la noi.

Ediția din 1968 a fost câștigată de francezul Jaques Hustin, iar Margareta Pâslaru a obținut o mențiune specială din partea juriului. Un an mai târziu, în 1969, Luminița Dobrescu a fost prima româncă care a câștigat trofeul ”Cerbul de aur”. La aceeași ediție au obținut mențiuni speciale Mihaela Mihai și Anda Călugăreanu.

În 1970, Angela Similea obține ”Cerbul de argint”, iar olandeza Therese Steinmetz lua ”Cerbul de aur”.

simeon stalpnicul png

În 1971, Corina Chiriac obținea pentru România, trofeul ”Cerbul de bronz”, dar în acel an, trofeul ”Cerbul de aur” a mers la Ann-Louise Hanson din Suedia. Tot atunci a luat o mențiune și Cătălina Marinescu.

simeon stalpnicul png

După o pauză de 21 de ani, festivalul a fost reluat în 1992, iar anul acesta se reia după o întrerupere de 9 ani. ”Cerbul de aur” are loc în perioada 29 august-2 septembrie în Piața Sfatului din Brașov.

Luminița Dobrescu, prima interpretă de la noi care a câștigat ”Cerbul de aur”

Angela Similea a obținut ”Cerbul de argint”

Corina Chiriac a luat ”Cerbul de bronz”

image
image
image
image
image
image
carmen bruma fb jpg
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image png
banner dan negru 2 png
Georgiana Lobonț are o finuță de un an de zile, pe nume Ștefania, care este o frumusețe de fetiță
banner oana mizil png
image
actualitate.net
image
actualitate.net