Ce pensie rușinoasă primea Stela Popescu, din partea statului român, după 50 de ani de carieră

Pe data de 23 noiembrie 2017, scena românească mai pierdea încă o stea, în urma unui accident vascular cerebral masiv. Moartea Stelei Popescu a îndoliat inimile românilor, însă nici acum nu putem uita carisma, talentul și umorul cu care era înzestrată. Avea peste 60 de ani de carieră, în urma cărora a lăsat o adevărată moștenire culturală. Totuși, pensia pe care o primea după o viață de muncă era de-a dreptul rușinoasă.

Pensia rușinoasă pe care o primea Stela Popescu după 50 de ani de carieră
Pensia rușinoasă pe care o primea Stela Popescu după 50 de ani de carieră

Pensia rușinoasă pe care o primea Stela Popescu după 50 de ani de carieră

Cu o carieră impresionantă care se întinde pe mai bine de șase decenii în lumea teatrului și a cinematografiei românești, Stela Popescu a fost o figură importantă a culturii și artei românești. Cu toate acestea, chiar și după plecarea sa dintre noi, moștenirea ei continuă să lumineze și să inspire.

După ani de muncă și dedicație, pensia ei modestă de 1.500 de lei ar putea părea o glumă. Totuși, la ea adăugăm indemnizația de merit de la UNITER, care ajungea la 2.700 de lei. Chiar și așa, era prea puțin pentru cât de multe a oferit poporului nostru, de fapt. 

Cu o singură urmașă, fiica ei adoptivă, Doina Maximilian, Stela Popescu a fost hotărâtă să îi ofere o moștenire demnă de renumele ei. Cele două case și colecția impresionantă de tablouri semnate de artiști celebri sunt doar câteva dintre bunurile lăsate în urmă. Mai exact, vorbim despre o vilă în zona Grădina Icoanei, evaluată la peste 300.000 de euro, o vilă în Crevedia, una în stațiunea 2 Mai, dar și un bloc de apartamente în București.

În locuința ei, erau expuse numeroase opere de artă, inclusiv tablouri semnate de Ștefan Luchian și Ion Pacea. Ultimul tablou, achiziționat de la soția lui Toma Caragiu, a reprezentat o parte importantă a colecției sale prețioase.

La 81 de ani, marea artistă a scenei românești a fost găsită de fiica sa adoptivă, Doina Maximilian, după aproape 12 ore de la incident, întinsă pe parchet în casă, singură.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cirese piata slatina olt   foto alina mitran (6) jpeg
image
image
image
image
image
image
banner dana roba png
banner mihai albu png
kim kardashian corset instagram jpg
shakira gettyimages jpg
Irina Margareta Nistor jpg
banner ilie nastase png
image png
banner mihai traistariu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net