Irina Margareta Nistor, colecție impresionantă de cărți. Cum a reușit să-și facă propria bibliotecă

Considerată unul dintre cei mai importanți critici de film din România, Irina Margareta Nistor a reușit să își construiască propria sa bibliotecă. Și-a urmat pasiunea o viață întreagă și a renunțat la diverse activități pe care în mod normal copiii le practicau, însă ea alegea să le ceară părinților săi cărți în loc de dulciuri sau jucării. 

Irina Margareta Nistor / foto: Social media
Irina Margareta Nistor / foto: Social media

Copilăria a fost una dintre cele frumoase perioade din viața Irinei Margaretei Nistor. Cele mai frumoase clipe erau cele în care mergea în vacanță cu părinții la Eforie Nord. Cu toate că părinții ei încercau mereu să o convingă să stea la soare, lucru pe care îl accepta doar dacă i se ofereau cărți pe care să le citească. 

Irina Margareta Nistor are o propria bibliotecă

Faptul că mereu a cerut din partea părinților săi cărți, și nu jucării sau dulciuri, a ajutat-o pe Irina Margareta Nistor să își formeze propria bibliotecă. 

„În cazul meu nu știu dacă nisipul îmi amintește de vacanță, dar mergeam în copilărie la Eforie Nord. Eu detest să stau la soare. Cei doi S, adică soare și sare, să nu aud de ei! Îmi plăcea să intru în apă. Atunci, îi șantajam pe ai mei, pe mama în special: “Dacă vrei să stau măcar 10 minute la soare, îmi cumperi o carte!”.

Am acum o bibliotecă întreagă! În mod suprinzător, erau cărți! Chiar și în italiană erau. Era o carte despre frații Lumiere, dar pe vremea aia nu știam să citesc, mă uitam doar la poze. Șantajați, vă puteți face o bibliotecă pe cinste!”, a mărturisit criticul de film, conform Ego.ro

Nu puține au fost ocaziile în care Irina Margareta Nistor ajunsese să își împartă obiectele pe care le are în mai multe categorii. Se mai întâmpla, de asemenea, să cumpere cărți pe care deja le avea, astfel că le împărțea prietenilor săi. 

„Cu cărți, da! (n.r. nu voia înghețată sau jucării) Era o bibliotecă de copii, în mare parte. Am separat o bibliotecă de copii, o bibliotecă de cinema, una cu albume de artă, alta cu dicționare și încă una cu romane, evident! O parte am mai oferit pentru că am foarte multe! Decât să caut o carte, mai bine cumpăr încă una! Dacă o regăsesc pe cea veche, atunci pe cea nouă o fac cadou!”, a continuat criticul de film, pentru sursa amintită.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
banner ramona manole png
După un duel dur cu Zanni, Ștefania Ștefan a fost eliminată de la „Survivor All Stars 2024”
reghecampf si corina caciuc jpg
Michelle Obama  sursa foto   Shutterstock jpg
image png
jkvhbklkl jpg
eva longoria rochie elie saab cannes2024 profimedia jpg
anca badiu jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net