Coșmarul oricărui dansator: Cocuța n-a mai putut dansa de un an. Vezi ce-a pățit

image
Cocuța a oferit un interviu în exclusivitate și a realizat o ședință foto incendiară pentru cel mai citit ghid tv din România, Click! TV

Are 35 de ani, din care 30 a petrecut dansând în cea mai mare parte a timpului. Aşa că nu e de mirare că ne spune că-i place dansul. Andra Eugenia Gheorghe, alias Cocuţa, e cunoscută de pe vremea show-ului „Dansez pentru tine”, de la PRO TV, unde a participat în calitate de antrenor şi de membru în baletul emisiunii. De data aceasta trece la masa juriului, pentru noua competiţie de la Kanal D, „Îmi place dansul”, care debutează din 31 august.

Cu ocazia lansării noii emisiuni, Cocuța a oferit un interviu în exclusivitate pentru Click! Povestește nu doar părțile plăcute, ci și pe cele mai puțin plăcute, atât din viața profesională, cât și din cea personală.

 • Cocuţa, de câţi ani dansezi?

De aproape 30 de ani.

 • Ce te-a atras la această profesie?

Nu am ales eu, a ales mama mea pentru mine. Ea este cea care m-a dus la dans, la balet. Eu eram atrasă de gimnastică. Ea a hotărât să mă ducă la balet, pentru că oricum mă vedea în zona artistică. Inițial nu mi-a plăcut, apoi nu am mai dorit să renunț...

 • Dar ce anume îţi place cel mai mult la meseria ta?

Cel mai mult îmi place libertatea pe care mi-o oferă. Eu sunt cea care își construiește toate poveștile, eu îmi fac regia, eu îmi creez toată realitatea din dans.

 • Şi părţile mai puţin plăcute care sunt?

Pentru un dansator, cel mai mare dezavantaj la un moment dat poate deveni vârsta, pentru că nu poţi dansa până la 100 de ani. De aceea mi-am ales și profesia de coregraf, pe care aș fi făcut-o oricum, dar condiționarea vârstei a fost încă un motiv. Îmi place să creez. Pentru un dansator care se limitează doar la dans, cel mai mare inamic este timpul.

 • Acum eşti jurat într-o emisiune unde concurenţii dansează. E prima dată când jurizezi?

Nu, dar este primul concurs televizat pe care îl jurizez, aşa că am ceva emoţii... „Îmi place dansul” va fi cu siguranță un show total și sunt foarte bucuroasă să fiu parte din el. Concurenții au această șansă extraordinară de a arăta oamenilor cât sunt de talentați, cât de mult iubesc această artă.

 • Ce alte competiţii de dans ai mai jurizat?

Foarte multe. Sunt într-o asociaţie a juraţilor internaţionali de dans şi jurizez cea mai mare competiţie de dans din lume, Dance World Cup.

Cocuța, pe coperta celui mai de succes ghid tv din România

Colegii Cocuței la masa de juriu sunt Emil Rengle, Beatrice Rancea și CRBL jpeg
Colegii Cocuței la masa de juriu sunt Emil Rengle, Beatrice Rancea și CRBL
 • În acest caz e chiar potrivit să te întreb care crezi că trebuie să fie calităţile unui jurat într-o competiţie de dans?

Corectitudinea din toate punctele de vedere, şi asta pentru că un astfel de jurat trebuie să vadă şi dincolo de partea tehnică, să vadă evoluţia şi să analizeze şi cu sufletul.

 • Ce-ţi te atrage cel mai mult la noul tău proiect de la Kanal D, „Îmi place dansul”?

Este o mare provocare pentru mine acest proiect. Îmi doresc să văd și să descopăr dansatori talentați. Bucuria pe care mi-o da oferă acest show este aceea de a ști că acei concurenți vor fi foarte buni și că sfaturile noastre îi vor ajuta să ajungă niște dansatori și mai buni.

 • Am auzit că ai și o școală de dans... Așadar nu e de mirare că-ți place să fii profesor.

Am deschis școala de dans anul acesta, împreună cu colegul meu Bogdan Boantă. Emblema noastră este COBO. Este un vis pe care îl avem de mult timp dar, din cauza profesiei, nu a fost posibil mai devreme, având în vedere că suntem și coregrafi și avem timp limitat. Ne dorim să creem, dacă pot spune asa, dansatori foarte buni de acum înainte. Și nu în ultimul rând, ne dorim să oferim oamenilor bucuria de a învăța să danseze. În școala noastră predăm aproape toate stilurile, avem profesori specializați. Și eu, și Bodgan vom preda primul curs de dans și actorie, un curs de musical.

 • Tu mai dansezi?

Anul acesta am avut cea mai lungă perioadă din viaţa mea în care nu am mai dansat, pentru că m-am concentrat foarte mult pe şcoala de dans şi coregrafie. Am montat  împreună cu colegul meu Bogdan Boantă un spectacol la Teatrul Evreiesc, un musical, „Scripcarul pe acoperiş”, şi a fost dificil să mai şi dansez. Dar mi-am propus să mai dansez cel puţin cinci ani de acum încolo.

Face parte din juriul emisiunii „Îmi place dansul” de la Kanal D

Victor Slav și Cristina Mihaela Dorobanțu jpeg
Victor Slav și Cristina Mihaela Dorobanțu sunt prezentatorii emisiunii „Îmi place dansul” de la Kanal D
 • Care sunt cele mai mari realizări profesionale ale tale?

E ciudat să răspund la această întrebare, pentru că nu știu cu ce să încep. Ca dansator am atins toate punctele unde mi-am dorit să ajung, am dansat pe cele mai mari scene, am dansat în cele mai mari show-uri de televiziune, am dansat în cele mai mari specatcole de musical din România, jurizez cel mai mare concurs din lume, voi juriza cel mai bun show de dans din televiziune: „Îmi place dansul”. Ca și coregraf am montat,  împreună cu colegul meu Bogdan Boantă, cele mai mari show-uri de la Sala Palatului ale Deliei. Mi-am împlinit și visul de a avea o școală de dans. Tot ceea ce fac și reușesc este important pentru mine.

 • Asta din punct de vedere profesional. Dar cu viaţa amoroasă cum stai?

Sunt singură în acest moment, dar întotdeauna mi-am ţinut viaţa amoroasă departe de ochii presei. Ştiu că sună puţin egoist, dar pe primul loc în ultimii ani a fost profesia mea.

 • Crezi în dragoste la prima vedere?

Cred într-o chimie, într-o energie care se transmite la prima vedere... În pasiuni la prima vedere. Dragostea adevărată presupune cunoaştere, prietenie, este un amalgam de sentimente şi stări care vin în timp.

 • Dar în suflet-pereche?

Da, îmi place să cred că există un suflet-pereche pentru fiecare, inclusiv pentru mine. Încă îl aştept, până acum am făcut pasiuni la prima vedere care, însă, nu au durat. S-au stins la fel de repede cum s-au aprins.

 • Ai avut astfel de experiențe?

Încă aștept sufletul-pereche, dar am făcut pasiuni la prima vedere care însă nu au durat. S-au stins la fel de repede cum s-au aprins.

„Îmi place dansul” - noul show de la Kanal D

Sâmbătă, 31 august, debutează la Kanal D un nou show-concurs, „Îmi place dansul”. Concurenţi îşi vor demonstra calităţile coregrafice, creatifitatea şi plasticitatea în mişcare, vor fi notaţi de juriul format din Emil Rengle, Cocuţa, Beatrice Rancea şi CRBL - foto medalion - şi vor avea posibilitatea să câştige premiul cel mare în valoare de 100.000 de lei. Gazdele show-ului sunt Cristina Mihaela Dorobanţu şi Victor Slav.

Gazdele show-ului sunt Cristina Mihaela Dorobanţu şi Victor Slav

image
Victor Slav și Cristina Mihaela Dorobanțu sunt prezentatorii emisiunii „Îmi place dansul” de la Kanal Dfoto: Kanal D
colaj loredana groza jpg
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
Athos Salome jpg
florin zalomir
cub cristian arsinel png
larisa dragulesu marian dragulescu si fiica lor beatrice
foto 1 bec economic jpg
1 ceas shutterstock 503867887 jpg jpeg
Rusi mobilizati FOTO Profimedia jpg
Materiale de construcție achiziționate cu CEC-uri fără acoperire
image
image
image
image
larisa dragulesu marian dragulescu si fiica lor beatrice
sotie Arsinel jpg
foto 1 arsinel Adevarul (7) jpg
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
FotoJet (4) jpg
Bella Hadid a plans in fiecare zi jpg