Denisa de la Bambi: «Vara, mănânc scoici o dată la două zile»

Ultima actualizare:

    Denisa a gătit scoicile  la restaurantul Cocoşu’  Roşu, acolo unde merge  de ani de zile, mai ales  că este aproape de casă
Denisa a gătit scoicile la restaurantul Cocoşu’ Roşu, acolo unde merge de ani de zile, mai ales că este aproape de casă

„Când e foarte cald, nu pot mânca aproape nimic”, mărturiseşte Denisa de la Bambi când e întrebată cum reuşeşte să-şi menţină silueta. Maniul ei pe timp de vară e simplu: iaurturi, salate, limonade cu ghimbir şi scoici.

Bronzată, slăbuţă, cochetă şi cu zâmbetul pe buze, aşa a apărut Denisa Tănase la un restaurant din Bucureşti, unde se prepară scoici pe gustul ei. Ne spune că este într-o perioadă în care nu prea poate mânca. „Nu ţin vreo dietă, dar, când e foarte cald, pur şi simplu nu-mi acceptă organismul mâncare. Oricum, aşa am fost mereu, cu 52 kg la o înălţime de 1,72 metri”.  Spre exemplu, dimineaţa mănâncă iaurt simplu cu zmeură, mure, afine, banane sau orice fructe are în casă.

Uite cum îşi menţine Denisa de la Bambi greutatea de 52 kg!
Uite cum îşi menţine Denisa de la Bambi greutatea de 52 kg!

Prânzul îl ia la mama acasă, unde i se pun pe masă ciorbe, grătare şi tot felul de mâncăruri făcute în casă. Iar seara, dacă îi mai e foame, îşi face o salată. Scoicile sunt preferatele ei şi, indiferent dacă e la mare sau în Bucureşti, mănâncă o porţie cel puţin o dată la două zile.

„Le fac ori în sos de vin, ori cu roşii şi usturoi. Sunt sănătoase şi mie îmi place să mănânc sănătos. Beau doar apă plată, când am poftă de un suc îmi fac din fructe proaspăt stoarse, nu mă ating de mezeluri, de alimente semipreparate sau pline de E-uri. Dulciurile îmi plac doar cât să le gust. Iau o gură-două de poftă, să văd cum sunt. Atât”, spune Denisa.

Denisei îi place  să gătească şi îi ies  nişte preparate  delicioase
Denisei îi place să gătească şi îi ies nişte preparate delicioase

Singura ei problemă este că are un program alimentar foarte dezorganizat. „Păi dacă mă trezesc fie la 7, fie la 12, nu am acelaşi număr de mese pe zi, cu atât mai mult la aceleaşi ore...

Scoicile sunt  preferatele ei,  mai ales pe  timp de vară
Scoicile sunt preferatele ei, mai ales pe timp de vară

Pe timpul zilei, spre exemplu, dacă am ore de muzică la şcoala mea, stau cât e ziua de lungă doar cu sucuri naturale de detoxifiere. Nu am timp să mănânc. Dar uite că nu am avut până acum nicio problemă să mă menţin aşa”, mai spune artista.

De când a divorţat, găteşte mai rar

Denisei îi place mult să gătească, să urmărească emisiunile de „cooking” şi să experimenteze apoi în bucătărie. Adevărata satisfacţie apărea când avea „pentru cine să gătească”. Acum nu mai are şi, de un an şi jumătate, de când s-a despărţit de fostul soţ, medicul Cornel Brotac, a renunţat şi la gătit. „Pur şi simplu nu mai are rost, doar pentru mine, nu mai am motivaţie. Mănânc la mama, oricum stăm în acelaşi loc. Nu e grozav, că ea găteşte aceleaşi mâncăruri, după reţetele ei vechi”, mărturiseşte Denisa.

Midii în sos roşu picant

Ingrediente: 1 kg midii proaspete din Marea Neagră, o lingură ulei de măsline, 150 ml vin alb, 500 g bulion de roşii, 6 căţei de usturoi, 100 g roşii cherry, pastă de chilli, ardei iute, busuioc, pătrunjel, sare, piper.Preparare: se spală midiile şi se curăţă de „mustăţi”, trăgând de ele în partea opusă balamalei cochiliei. Atenţie – dacă midia e deschisă, se aruncă. Când toate midiile sunt curăţate, se mai clătesc în câteva ape. Se scurg bine chiar înainte de a le găti. Într-o tigaie, se căleşte scurt usturoiul în uleiul de măsline încins, se adaugă vinul şi se aduce la fierbere. Se pun midiile şi se amestecă bine, după care punem bulionul, roşiile cherry tăiate în două, ardeiul iute, pasta de chilli. La sfârşit, se adaugă verdeţurile, sare şi piper după gust. Se servesc cu pâine prăjită frecată cu usturoi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldat rus in Ucraina FOTO Profimedia jpg
image
image
image
image
image
image
image png
iulia albu si mike instagram jpg
gabriela cristea cozonaci jpg
oana roman isabela iubit 1 jpg
firicelsi celentano 768x511 jpeg
maia morgenstern jpg
banner Antonio passarelli png
banner gabriela cristea lena enache png
image
actualitate.net
image
actualitate.net