Dragă Andrei Marga,


    Andrei Marga
Andrei Marga

Domnule ministru, cu onor vă încunoștiințez că sunt dezamăgit, fiindcă nu ați fost numit la Ministerul Educației și învățământului.

Asta pentru că în abulia de învățământ de la noi era nevoie de un om cu experiență, care să facă ordine. Și, mai ales să obțină pensionarea unui cadru universitar la măcar 70 de ani.

O spun în cauză, un profesor pe cât îmbătrânește se îmbogățește de cunoștințe. Creierul nu-i ca mușchii... Externele, un minister important.

Nu știu care să fie criteriile "pont-iace" care v-au dus acolo. Cert este că puteți face față. Fiindcă, cel mai simplu și urgentissim lucru pe car îl aveți de făcut este să redeschideți porțile României în relațiile cu lumea.

Închise cu bună știință de un președinte complexat de propria-i incultură, comportament "bardier", chiar și de propria-i... engleză de apă dulce cu miros de baltă. Da, o spun riscând toate înjurăturile românești, plus traducerile: faceți relațiile externe așa cum erau pe vremea lui Ceaușescu: "Mai e state?", știți bancul. Căci, prin necunoașterea țării, culturii și orânduirii am ajuns să fim considerați "țara lui Dracula", una de țigani, hoți, criminali, nenorociți, necivilizați.

O țară sub lumea a treia. Lumea a uitat - și cine este de vină? - că țara asta de "țigani" i-a dăruit un Paulescu inventatorul insulinei de care se bucură sute de milioane de pământeni; un Pella "Fondatorul curții "International Criminal Law" propus la Nobel în 1926;  un Petreche Poenaru inventatorul stiloului; un Vuia, Vlaicu, Coandă zei ai zborului universal, un Brâncuși alt zeu al zborului prin artă; un Enescu, muzician genial sau un Cioran care a influențat, dacă nu format filosofia unor generații de tineri francezi - și de ce nu? - a unor Sarko sau Hollande...

Pentru generația noastră toate astea par niște truisme, banalități. Dar ele trebuie readuse la cunoștința omenirii. Până ce nu vom mai fi considerați o țară tribală, bantustaneză...

Contez, domnule ministru, nu pe priceperea domniei voastre în ale străinelor afaceri, cât pe metodele, echilibrul și rațiunea care vă guvernează. Fie ca, atunci când după alegerile generale se va reformula un nou guvern, să fiți propus... tot pentru externe. Ca o confirmare a ceea ce ați făcut bun în câteva luni... !

George Stanca, pamflet

FotoJet (3) jpg
cub horoscop iertare png
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
cub isabela onoriu png
FotoJet (2) jpg
Oana Roman si Isa jpg
femeie frig casa jpeg
Shakira jpg
image
image
image
image
image
image
Oana Roman si Isa jpg
FotoJet (3) jpg
FotoJet (2) jpg
Shakira jpg
cub morris png
foto 1   Dan Negru (1)B jpg