Dragă Andrei Păunescu,

Ultima actualizare:

De la Ovidiu Ioaniţoaia, reporter şi cronicar de sport la Flacăra, până la subsemnatul, întâiul secretar muzical al fenomenului. De la Doru Stănculescu, primul fondator, „Prezidente", şi Mircea Vintilă, Alifantis, Nicolescu la Socaciu, Raul Cârstea până la fiul regretatei Tatiana Stepa.

Apropo, Doamne, ce moment a fost acela când i-ai evocat pe cei plecaţi definitiv, ce listă tragic de lungă: Gil Ioniţă, Gil Dobrică, Penişoară şi mulţi alţii! Priveam ce nori ameninţători au fost şi cum se scurgea lumea nepăsătoare spre Arenele Romane.

Apoi a plouat, a fost furtună. Puţini au plecat. Lumea a rămas acolo ca pe vremuri, când se striga : "Nu ple căm!". Ba, mi-au trecut prin minte evenimentele de la Ploieşti când tov Dincă "Teleagă" l-a "decapitat" pe Adrian. Ai fost, cu Victor Socaciu alături - el, cu Marina şi Victoraş în culise - magnific!

Precum Adrian, tatăl tău! Ba, în culise era şi mama ta, distinsa poetă Constanţa Buzea, cu sora ta, Ioana; erau copiii tăi, nepoţii tăi, soţia lui Adrian, Carmen.

Era, aşa am văzut eu, o adunare muzical-creştinească pe care răposatul tatăl tău şi-a dorit-o. Surpriza superplăcută a fost că l-ai invitat - şi a venit,! - pe Evandro Rosetti, cel care în anii ‘70, student la Medicină, declara pe versurile lui taică-tău, că e un italian care iubeşte România.

Şi, cugetam, nu musai la ce a ajuns ţara noastră azi, ci la ce au ajuns românii în Italia, cum sunt văzuţi: hoţi, bandiţi, jefuitori, criminali, un popor de "Mailaţi".

Ai dat premii - mersi! - atât veteranilor revistei, cât şi merituoşilor ţării - patrioţii basarabeni Valeriu Matei şi Nicolae Dabija; Bute prezent!, Obreja, Bellu.

Nu putea Adrian să se lipsească de prezenţa mereu tonică a lui Făt Frumos-din-filme, Florin Piersic. Andrei, ai făcut un lucru mare! Şi, sper ca acesta să fie începutul. Fie ca generaţia de nostalgici care a stat în ploaie ore-n şir, să fie un exemplu de continuitate pentru cei care le/ne urmează.

Căci, dacă noi mai avem ceva de apărat - o ţară, acolo, nişte cântece..., ei nu au nimic.

Te sărut pe suflet, Andrei. Ai reuşit! Continuă!

George Stanca

image
image
image
image
image
image
suri cruise BUNA jpg
Laura Onilă  a decis să vorbească despre ce a pățit pentru a se vindeca de trecut
Cu o siluetă de reviste și niște picioare lungi, moștenite de la mama ei, Dana Săvuică a făcut mereu furori pe podium
banner anamaria prodan png
Marina Dina, o adevărată profesionistă de yoga și pilates
banner emilia ghinescu png