Dragă Cosmin Olăroiu,

22 noiembrie 2011
simeon stalpnicul png

Ai sărit să-l baţi pe Maradona! Apoi ai fost eliminat din această cauză şi, ţinând-o pe-a ta, i-ai promis că-l aştepţi la vestiare! Urât. Nu-ţi face cinste.

Sau, făcând-o pe românul demn, bine ai făcut. Depinde de unde te privim! Frumos era să te baţi cu el pe teren jucând fotbal, voi doi.

Dar asta nu s-a brodit biologic. În viaţă. Oricum, nu-mi spune mie că el nu cere adesea pumni. Că este Vedetă, că e impertinent.

Dar, priveşte în oglindă, Oli: cine e el şi cine eşti tu faţă de el?! Nu zău, orice mi-ai spune nu mi-ai plăcut! S-ar putea să-mi reproşezi că tu ai vrut, şi că eu, eu chiar am făcut-o: i-am dat un pumn!

La CM din SUA , când efectiv i-am dat un pumn, uşor, în piept lui Diego. Şi atunci chiar nu avea nici o vină, căci eu primisem un cot în gură de la un poliţist american, fiindcă am încercat să mă apropii de Maradona ca să-l fotografiez.

Numai că eu am dat un simulacru de pumn, aşa, ca să răzbun un neam, oricum răzbunat. Căci îi bătusem pe ai lui, iar el era chiar în drum să părăsească supărat stadionul. Dacă eu atunci am făcut un gest ireverenţios, mai mult simulat, dar neobservat, tu ai vrut să-l baţi de-adevărat cu mii de ochi pe voi.

Nu este etic, nu e moral! Repet, Maradona e Maradona. Ştiu că nu mai e ce-a fost. Că nu impune cum ar face-o un Pele sau Kruiff ori Beckenbauer. El, pe lângă statura aia comică, stârnind mai mult râsul, mai are şi o serie de bube: s-a drogat, probabil o mai face, e provocator, exhibiţionist şi, din lumea asta mare, e prieten taman cu Fidel Castro... cu cine s-a găsit şi el...

Mă rog, nu impune respect prea mult. Nici ca antrenor. La naţionala Argentinei s-a compromis, acum l-ai bătut şi tu. Aşa că iartă-l! Sau, dacă eşti o „doamnă", cere-i scuze.

Şi asta pentru un singur motiv. Când el poate te enerva pe tine, era iritat, fiindcă avea mama bolnavă. Pe moarte. Ştiu, toţi avem mame şi toate se vor duce, dar mama mea e mama mea! Cazul fiecărui ins în parte e o mare tragedie! Înţelege.

Ba, dacă ai meschinării de doi lei - şi te ştiu că nu ai - bucură-te, uite l-a pedepsit Dumnezeu. După meci unde a pierdut, a plecat urgent acasă şi nu a apucat să-şi prindă mama în viaţă. Mama aceea de care probabil l-ai şi înjurat pe parcursul meciului. Eşti mulţumit?!

George Stanca, pamflet

Lansare de carte

Între 23 şi 27 noiembrie poţi achiziţiona de la Târgul de Carte Gaudeamus-Romexpo, la standul Editurii Adevărul, volumul „Epistolar” ce reuneşte cele mai bune „scrisori” ale lui George Stanca publicate de-a lungul timpului în ziarul tău favorit. Cartea va beneficia de un preţ special, 10 lei. Te aşteptăm la târg!

fuego iubita2 png
razvan si irina fodor
andreea tonciu png
cub maria tonciu mama png
andreea banica
roxana nemes png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
Irinel Columbeanu Monica Gabor si fiica lor Irina
roxana nemes png
andreea tonciu png
cub maria tonciu mama png
andreea banica
cub theo rose animat gif