Dragă Mihai Stoichiţă,

Ultima actualizare:

Bine, el mai făcuse câte ceva, cotrobăise cam revoluţionar prin istorii... şi tu la fel: ai palmares, ai rezultate. Dar replica "Steaua nu se refuză" a rămas celebră.

Ai depus-o în memoria colectivă ca o ştampilă grea, aplicată pe un document teritorial, de alianţă; oricum, epocal. Sincer să fiu: tu nu ai refuzat-o pe Steaua doar de două ori. Mic copil! Aici, la capitolul repetiţii, reiterări şi recurenţe, însă, Hizo te bate de la distanţă cu Rapidul lui. De şase ori!!! Dar, aici zic şi eu una: Steaua nu e Rapid! Şi nici nu va fi vreodată. În vecii vecilor!

Ai început-o neplăcut cu mârâielile galeriei, le-ai dat la spate, le-ai neglijat: echipa a început să mişte. Ai găsit tu formula, alchimia de restructurare, rearanjarea pieselor pe tablă. Şi ţi-a ieşit.

Mai ales în repriza secundă, la Galaţi. Când te-ai scos...Acum, să nu se supere ai mei, dar eu nu gândesc în bloc, în pluton cu galeria rapidistă. Dacă ea urăşte Steaua, nici eu nu o iubesc.

Dar, la această "iubire inversă", pe locul prim pentru mine e aşa-numita "CFR 1907". Apoi Oţelul. Las vechile rivalităţi bucureştene, cele tradiţionale, şi le anim pe cele noi: dispreţul meu profund faţă de echipele ce au săltat cu "strâmbe", prin artificii mai mult sau mai puţin legale. Şi ce mă doare este faptul că un om corect şi cinstit ca Dorinel continuă să nu vadă ce se întâmplă în juru-i... Surd să fii, orb, fără de simţul pipăitului şi al mirosului şi tot te prinzi!

Nimic nu-mi provoacă o vomă mai profundă ca aceste două echipe cu conducătorii lor aranjori! Poate să-mi fluture orice rapidist şi valiza, şi bricheta pe sub nas, eu nu pot să văd în faţa ochilor "răsculaţii de la 1907" şi oţelarii ca "fraţi".

E o jenă naţională! Aşa că, dă-mi voie, Stoichiţă dragă, să îţi urez Ţie - Ţie, nu Stelei - sau dacă era lunecosul de Ţiţi nici atât lui, ca TU să iei campionatul. Tu! Să le dai nuiele pe fund la "ardelenii" ăia multinaţionali şi multicolori. Să-I iei banii lu' Gigi şi să-i duci la Smântânica... Şi să ai mereu credit să revii la "Steua nu se refuză" oricând doreşti ca antrenor.

Căci, să fii sigur, dacă învingi, Gigi te va schimba cu Mourinho...

George Stanca, pamflet

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
madonna concert brazilia profimedia (1) jpg
andreea esca porumbacu jpg
cub daniela crudu webp
antonela patrut 2 jpg
banner alin oprea png
adela popescu jpeg
banner sanziana buruiana png
irinel columbeanu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net