Fetiţa fără mâini învaţă pentru admiterea la liceu

Ultima actualizare:

    Lorelai Moşneguţu,  câştigătoarea «Românii au talent»,  vrea să prindă un loc la Liceul de Arte
Lorelai Moşneguţu, câştigătoarea «Românii au talent», vrea să prindă un loc la Liceul de Arte

Elevă în clasa a opta la Şcoala Gimnazială “Vasile Cârlova” din Târgovişte, Lorelai Moşneguţu (15 ani) se pregăteşte acum pentru o serie de examene importante pentru viitorul ei. În iunie, ea are de susţinut examenul de admitere la liceu. Silitoare, isteaţă, fetiţa fără mâini nu are mari emoţii şi ştie foarte clar ce vrea să facă în viaţă.

„Îmi doresc să intru la secţia de Canto Clasic a Liceului de Arte «Bălaşa Doamna» din Târgovişte. Pe 16 şi pe 17 mai am examenul de admitere, cu proba practică de muzică clasică şi proba de teorie muzicală. Nu am emoţii, mi se pare uşor”, spune Lorelai.

Mai mari emoţii are mama Vio, femeia care a înfiat-o pe când era bebeluş, pentru că ştie că sunt doar 12 locuri la această secţie. „Fiecare are drumul lui şi locul lui. Dacă îi e scris să facă asta în viaţă, va reuşi”, îşi spune ea.

Chiar dacă dizabilităţile fizice nu îi permit să se descurce singură, Lorelai a găsit meseria care i se potriveşte: pe viitor, vrea să fie psiholog pentru copiii cu dizabilităţi, pe care să-i vindece prin muzică. „Pe mine muzica m-a ajutat enorm, ştiu ce înseamnă. Astfel, după ce termin liceul de muzică, intenţionez să dau la Facultatea de Psihologie din Bucureşti, să îmbin cele două domenii”, explică Lorelai.

„Ea e o fire veselă, pozitivă, echilibrată, iar Psihologia i s-ar potrivi perfect. Învăţatul nu e o problemă pentru Lorelai, participă la olimpiade, are note bune la şcoală”, adaugă mama Vio.

În prezent, câştigătoarea „Românii au talent” (PRO TV) de anul trecut are o singură durere în suflet: trebuie să-şi ia adio de la profesorii şi de la colegii de clasă care i-au fost ca o a doua familie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
image png
image png
image png
banner adina halas badea png
image png
banner gabriela cristea png
image png
Katy Perry prezentare de modă, Paris 2024  Foto Gettyimages
image
actualitate.net
image
actualitate.net