Florin Piersic la 74 de ani. Transmite-i un mesaj!

Ultima actualizare:

    Florin Piersic
Florin Piersic

Marele actor Florin Piersic, la împlinirea vârstei de 74 de ani, a recunoscut că este destul de trist pentru că au trecut anii aşa de repede, dar în acelaşi timp, este şi bucuros că încă este "în picioare".

Actorul a declarat pentru Agerpres că de ziua sa, joacă la Cluj, pentru a 15-a oară, alături de Emilia Popescu, în spectacolul "Străini în noapte", regizat de Radu Beligan, lucru care îl emoţionează foarte tare.

"Pe 27 ianuarie, indiferent că a fost 2006, 2007, 2008, eu totdeauna am fost pe scenă. Ceea ce îmi place, pentru că maestrul Beligan spunea un lucru - «Tu, Florine, tu aşa cum eşti, cel mai bine te simţi cu publicul». (...) Datorită dumneavoastră (publicului - n.r.) am mers înainte, şi încă cu nostalgie, cu tristeţe, mă gândesc la colegii mei care ar fi putut să fie foarte bine, nu astăzi, dar în fiecare zi a anului, lângă mine", a spus actorul.

"Spectatorii sunt ţinta noastră, pulsul nostru, ei fiind oglinda noastră. Eu ţin la spectatorii mei, la tot publicul din Ţara Românească, pentru că întotdeauna pe unde am fost, indiferent că a fost ziua mea, că nu a fost ziua mea, m-au primit întotdeauna extraordinar", a mai declarat Florin Piersic.

Flori  Piersic s-a născut pe 27 ianuarie 1936, la Cluj-Napoca şi a absolvit Institutul de Teatru şi Film din Bucureşti la sfârşitul anilor '50. A fost coleg în facultate şi a jucat pe scena de la institut alături de regretata Leopoldina Bălănuţă, cât şi de Rodica Tăpălagă, Ioana Bulcă, George Motoi, Ion Dichiseanu.

În 1959, a intrat la Teatrul Naţional din Bucureşti, unde, până în 1989, a realizat peste 30 de roluri. A interpretat diverse personaje şi la teatrele din Piatra Neamţ, Bacău, Oradea, Braşov sau la Teatrul 'Ion Creangă' din Bucureşti.

Deşi teatrul i-a pus în valoare forţa actoricească, se poate spune că popularitatea sa uriaşă se datorează filmelor în care a jucat. Filmografia sa înregistrează peste 40 de roluri: de la 'Ciulinii Bărăganului' (1957) la 'De-aş fi Harap Alb' (1965), 'Columna' (1968 ), 'Haiducii lui Şaptecai' (1970) sau 'Eminescu versus Eminem' (2005).

Doi mari actori, Florin Piersic şi regretatul Dem Rădulescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Printul Harry Printesa Diana jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Banner Ducu Bertzi
Banner Iulia Mihai Albu
Banner Elena Merisoreanu
toma caragiu elena caragiu
regina letizia profimedia jpg
Banner Aurelian Temisan
WhatsApp Image 2024 09 24 at 15 45 19 jpeg
banner loredana groza png
image
actualitate.net
image
actualitate.net