Îl recunoști? El este actorul care s-a căsătorit de 2 ori în timpul vieții, cu două actrițe celebre. A doua soție i-a fost studentă

George Motoi este unul dintre actorii care de-a lungul carierei sale a făcut furori în rândul românilor. Nu numai că a fost un artist desăvârșit, dar a avut și un farmec aparte la femei. Dovadă stau chiar cele două soții pe care le-a avut, pe vremea când acestea erau doar studente.

George Motoi a făcut furori în rândul actrițelor / Sursă foto: arhivă
George Motoi a făcut furori în rândul actrițelor / Sursă foto: arhivă

George Motoi, un actor desăvârșit

 Regretatul George Motoi a fost un actor de teatru și film care a făcut istorie în lumea cinematografiei. S-a remarcat în turneele făcute la București, în special atunci când a interpretat rolul Bufonului din în „A 12-a noapte” de Shakespeare. A studiat la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din Capitală și a absolvit cursurile în 1958, după care a plecat la Piatra Neamț, unde a pus bazele unui nou teatru, respectiv Teatrul Tineretului de azi. Mai târziu, George Motoi s-a transferat la Teatrul din Bacău, unde a jucat rolul titular din „Don Carlos”, fiind una dintre cele mai mari realizări ale sale.

George Motoi, alături de Gigliola Brăileanu / Foto: arhivă
George Motoi, alături de Gigliola Brăileanu / Foto: arhivă

George Motoi s-a căsătorit de două ori, a doua soție fiindu-i studentă

Despre viața lui sentimentală se poate spune că a fost una destul de tumultuoasă. Regretatul actor s-a căsătorit cu actrița Cezara Dafinescu, alături de care a trăit 2 decenii. Mai târziu, cei doi au divorțat, iar el și-a refăcut viața alături de actrița Gigliola Brăileanu, care era mai tânără decât el cu 34 de ani. De altfel, înainte de a-i deveni soție, aceasta i-a fost mai întâi studentă.  

 „Sigur că l-am iubit pe George într-un fel anume. Eram mai tânără decât el cu 12 ani. Căsnicia a fost extraordinară, dar a fost acea căsnicie dintre doi oameni cu temperamente diferite. George este foarte sobru, foarte rece, cel puţin cu mine... De George m-am îndrăgostit în anul doi de facultate.

Mai întâi, văzându-l în filme! Apoi, destinul a făcut să ne întâlnim și aievea și să formăm un cuplu, în viață și mai târziu, și pe scenă. El a fost «Făt Frumosul» pe care îl așteaptă orice fată să vină pe un cal alb. Îi voi fi mereu recunoscătoare, pentru tot ce mi-a dat. Nu știu când și cum s-a stins dragostea noastră...”, spunea Gigliola Brăileanu, potrivit comentator.ro.

Cezara Dafinescu i-a spus adio lui George Motoi după 23 de ani de căsnicie, iar ulterior s-a recăsătorit cu Gelu Fronea, omul de afaceri. Din păcate, actrița nu s-a putut bucura până la final de noul ei partener, întrucât acesta a decedat în 2003, într-un accident de motocicletă.

Cezara Dafinescu, prima soție a actorului George Motoi
Cezara Dafinescu, prima soție a actorului George Motoi

De asemenea, marele actor George Motoi s-a stins din viață în 2015, iar ambele sale soții au fost prezente la ceremonia funerară. Important de menționat este faptul că Gigliola Brăileanu, actrița cu care s-a însurat a doua oară, a încetat din viață la numai 2 ani după moartea acestuia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
mihaela radulescu jpg
cristina mare jpg
Ozana Barabancea, o femeie fericită
Banner Titi Aur
heidi klum profimedia jpg
sofia  vergara emmy 2024 gettyimages jpg
florin piersic david popovici colaj click jpg
banner Iulian Lemnaru
image
actualitate.net
image
actualitate.net