Imagini unice cu Marius Tucă și Dan Diaconescu. Aveau 20 de ani, erau ca frații și vindeau prin oraș ziarul la care lucrau

Ultima actualizare:
Dan Diaconescu
Dan Diaconescu

Sunt aproape de-o vârstă, sunt născuți amândoi în același oraș, Caracal, au un trecut comun și au fost de nedespărțit în tinerețe. Marius Tucă (53 de ani) și Dan Diaconescu (52 de ani) sunt acum nume sonore în mass media din România, însă puțini și-i mai amintesc la începuturile lor în presă.

Aceste fotografii vor stârni cu siguranță nostalgii celor pentru care presa tipărită, mirosul ziarelor și diminețile cu cozi la chioșcuri au însemnat și încă înseamnă ceva. În imaginile realizate în anul 1991 apar Dan Diaconescu și Marius Tucă, pe vremea când erau reporteri la Curierul Național, primul cotidian nou-înființat după Revoluție, sub conducerea lui Valentin Păunescu. Primul număr a apărut în România la data de 5 decembrie 1990, iar publicația a fost o adevărată școală de presă pentru jurnaliști care au ajuns, peste ani, nume mari în branșă.

Marius Tucă și Dan Diaconescu aveau 25, respectiv 24 de ani
Marius Tucă și Dan Diaconescu aveau 25, respectiv 24 de ani

La prima apariție, în redacția de la Curierul Național se aflau Horia Alexandrescu, în funcția de director general, Constantin Drăgan, Răzvan Bărbulescu, Dan Dumitrescu, Adrian Vasilescu, Alexandru Stroe, Cristina Teodorescu etc, iar printre colaboratori se regăseau Fănuș Neagu, Beatrice Buzea, Florin Condurățeanu, Ralu Filip sau Nicolae Truță.

Fotografiile au fost realizate la vremea aceea de fotojurnalistul Liviu Mânecan și au fost publicate zilele trecute pe pagina personală de Facebook. Au răscolit imediat amintiri celor care au trăit acele vremuri, dar mai ales jurnaliștilor care au apucat să facă presă fără Google și "social media".

Marius Tucă și Dan Diaconescu fuseseră trimiși de șeful lor, Horia Alexandrescu, să vândă ziare prin București
Marius Tucă și Dan Diaconescu fuseseră trimiși de șeful lor, Horia Alexandrescu, să vândă ziare prin București

În 1991, Dan Diaconescu avea 24 de ani, iar Marius Tucă, 25. De ce apar cu pachetele de ziare în mână? Explicația a fost oferită, în dreptul fotografiilor, chiar de Cristina Teodorescu, fostă colegă la Curierul Național cu Dan Diaconescu și Marius Tucă. “A fost ziua in care ne-a pus Horia (n.r. Horia Alexandrescu) să vindem ziarul în stradă. Am făcut echipă cu Pope, Liviu Popescu, Dumnezeu să-l odihnească. Am vândut în față la Orizont și ne-am clasat pe locul doi, după, evident, Dan si Marius. Ei au vândut la Universitate”.

Dan Diaconescu: "Eu și Marius Tucă eram atât de săraci, încât dormeam în tren"

În 2013, în cadrul emisiunii "Răi da' buni", pe care Mihai Morar o prezenta la Antena Stars, fostul patron OTV a povestit cum își petrecea nopțile de vară în tren, alături de prietenul său, jurnalistul Marius Tucă. Erau atât de săraci, încât nu aveau unde să doarmă vara, atunci când căminele studențești erau închise pentru renovare. "Mergeam în Gara de Nord, așteptăm primul tren spre Caracal, ne culcam în tren, ajungeam în Caracal, unde fiind nod feroviar, trenul se întorcea îndărăt în București. Astfel, reușeam să dormim toată noaptea. Nu plăteam bilet, îi dădeam ceva nașului. La 6 dimineață eram înapoi în Capitală și mergeam unde aveam serviciul", a spus Dan Diaconescu.


    Dan DiaconescuFoto: arhivă personală
Dan DiaconescuFoto: arhivă personală

Acesta a vorbit și despre primul sau loc de muncă, unde și-a câștigat primul salariu modic, o fabrică, unde împingea o roabă, spațiu pe care ulterior l-a cumpărat. "Eu împingeam o roabă pe locul unde până săptămâna trecută îmi făceam emisiunea. Am avut un vis, acela de a-mi cumpără vechiul meu loc de muncă. Eu am împins 3 ani de zile o roabă într-o fabrică. Când am aflat că fabrica nu mai există, am cumpărat locul gol și mi-am pus masa de la OTV pe acel loc. Asta a fost o frustrare oltenească", a mai spus Dan Diaconescu în 2013.

IMPORTANT! FOTOGRAFIILE POT FI PRELUATE DOAR CU ACORDUL SCRIS AL AUTORULUI

image
image
image
image
image
image
banner George Nicolescu png
Oana Roman și fiica ei, Isa  Sursa: Instagram
halle berry instagram jpg
alina serban foto cornel brad  jpg
carmen bruma fb jpg
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net