INTERVIU Antonio Satirul, cel mai înalt om din România, totul despre bucuriile și dramele vieții trăite de la 2,2 metri

Ultima actualizare:

    Antonio Satiru a împlinit 26 de ani în a două zi de Paștefoto: arhivă personală
Antonio Satiru a împlinit 26 de ani în a două zi de Paștefoto: arhivă personală

A participat la "Românii au talent", la "iUmor", a apărut în videoclipul lui Smiley, “Acasă”, și a colaborat cu Loredana Groza. Antonio Satiru, care a împlinit 26 de ani în a doua zi de Paște, este cel mai înalt magician din lume. Reporterii Click! au stat de vorba cu artistul care vede viața de la înălțimea sa, de 2 metri şi 20 centimetri.

  • Click!: Cum ai petrecut de ziua ta?

Antonio Satiru: Păi în ciuda faptului că nu am putut să-mi vizitez rudele și familia, să știi că nu mi-au lipsit de pe masă sarmale, cozonac sau vinul roșu, atât că a trebuit să mănânc cât pentru 3-4 persoane, ca să simulez și restul familiei.

  • Cu cine ești în izolare?

Spre fericirea mea, izolarea m-a prins singur și cred că cel mai bine așa, deoarece avînd diverse probleme medicale preexistente îți dai seama că eu am fost cât se poate de meticulos în ceea ce privește interacțiunea cu alte persoane.

  • Ce înălțime ai?

Spre fericirea mea încă dețin titlul de "Cel mai înalt din România", având glorioasa și câteodată dureroasa înălțime de 2 metri și 20 de centimetri.

  • Cum ai devenit magician?

Aș vrea să zic că asta a fost mereu intenția mea, că de mic visam să devin magician. Dar adevărul e că a fost din greșeală. Mai mult, această meserie m-a găsit pe mine. Ca să însumez în câteva cuvinte, totul a început în școala generală, unde făceam numere de magie colegilor și profesorilor. Nu era nimeni în toată școala să nu fi văzut o magie de a mea, eram un fel de vedeta școlii. Și un an mai târziu m-am trezit că făceam asta într-un restaurant și eram plătit. Și am zis, hey!, ar trebui să investesc ce câștig tot în magie. După care au urmat tot felul de experiențe minunate, turnee prin țară, prin Europa, colaborări cu diverse artiști foarte faini, precum Smiley, Loredana, Delia și Fuego.

  • Când ai descoperit pasiunea pentru magie?

Din câte îmi aduc aminte, toată nebunia a început pe când aveam 14 ani, undeva spre finalul clasei a 7-a. În loc să învăț pentru teza cu subiect unic eu învățam cum să fac obiecte să leviteze în aer. Mai bine învațăm să copiez folosind magia. Un aspect pe care l-am regretat mult timp.

  • Ce probleme întâmpini din cauza înălțimii?

Sincer în afară de problemele medicale pe care le am ca și consecință din cauza înălțimii, nu pot spune că întâmpin alte probleme. Decât că mereu trebuie să fiu atent la lucruri suspendate de tavan. Becuri, candelabre,lustre,  lămpi, aer condiționat, etc. N-ai idee de câte ori am dat cu capul în toate.

  • Ai tot amintit de problemele de sănătate. Care sunt acestea?

Da, din păcate m-am născut cu o boală genetică, căreia îi atribui toate problemele mele de sănătate, se numește sindrom marfan (n.r. boală genetică rară a ţesutului conjunctiv. Deoarece ţesutul conjunctiv se găseşte în tot corpul, sindromul Marfan are o afectare multisistemică. Cele mai frecvent afectate sunt inima, vasele sanguine, oasele, articulaţiile şi ochii). Și din cauza acestui sindrom, pe când aveam 17 ani, am fost nevoit să fac o operație pe inimă. Aparent una destul de complexă, deoarece în România nu era nici un chirurg dispus să încerce măcar să mă opereze. Noroc însă că părinții mei, locuind în Spania, au reușit acolo să găsească un doctor chirurg care mai operase alți 6 pacienți cu același sindrom, în decursul carierei sale ca medic specialist. Și, aparent și pentru Spania, cazul meu era unul unic, deoarece, după operație, părinții mei au fost asaltați vreo trei săptămâni de reporteri . Erau mai vedete decât mine, aveau sute de apeluri zi de zi de la reporteri și chiar au și apărut ceva articole în Spania despre reușita operației mele, care a durat 12 ore și căruia îi sunt și acum recunoscător Doctorului Nistal Herrera.

Antonio (2,2 metri) și reporterul Click! Gheorghe Chelu (1,80 metri)
Antonio (2,2 metri) și reporterul Click! Gheorghe Chelu (1,80 metri)
  • În afară de haine ce ți-ai mai realizat pe calapodul tău?

Păi, doar haine. Poate și mobilierul prin casă, dar nu din necesitatea faptului că sunt înalt, doar un capriciu legat de calitatea lor. Încălțăminte găsesc pe mărime fără probleme. Cred că hainele sunt singurele lucruri pe care le fac constant pe comandă specială din cauza înălțimii.

  • Acasă ai făcut schimbări? Ai fost nevoit să dai comandă specială pentru pat, masă ori scaune?

Nici o schimbare. Deși cred că ar trebui să mut patul în dormitor, m-am lovit la picior de 4 ori luna asta în colțul patului. Legat de mobilier, nu pot spune că am fost nevoit, puteam să găsesc în magazine de specialitate mobilier pe măsură mea, doar că am ales să apelez la tâmplari profesioniști din dorința de a avea o calitate foarte bună și fără să fie nevoie de compromisuri că hai că e dulapul prea mare sau hai să mai mutăm oglindă sau chestii de genul acesta. Totul e făcut să încapă unde trebuie și nimic nu i prea mare sau prea mic.

Antonio a colaborat cu Loredana Groza
Antonio a colaborat cu Loredana Groza
  • Am vrea să știm și dacă ai o parteneră pe măsura ta.

Din păcate, mereu am pus ca prioritate, munca. Pe scurt, nu am o parteneră în prezent. Dar și dacă ar fi, sunt sigur că ar fi perfectă, indiferent de înălțime. Pentru mine niciodată nu a fost un factor treaba cu înălțimea pentru potențialele iubite.

  • Cum profiți de aceste zile de izolare?

Relaxare totală, fără telefoane, fără drumuri, fără agitație. Gaming, muzică și relaxare cât cuprinde. Cât se mai poate. Chiar aveam nevoie de o vacanță. Începusem anul foarte activ și preluasem cam multe proiecte pe mână și erau prea puține ore pe zi. Dormeam când și cât apucam.Ce faci ca să treacă timpul mai repede?Două lucruri. Gaming - mă joc constant. Fără să vreau mi-am pornit și un canal de gaming pe Youtube. Și muzică, în prezent lucrez la un proiect muzical cu niște băieți. Nu vreau să dau multe detalii momentan, dar pot spune că s-ar putea să urmeze o intrare pe un domeniu nou, cu ceva ce sperăm noi să rupă piață.

Citește și:

Drama celui mai înalt magician din România. ”Acum sunt un fel de Robocap”

Cel mai tatuat om din lume și-a colorat întreaga piele și globurile oculare

Cel mai bătrân bărbat din lume a murit la 123 de ani! Ce l-a ajutat să trăiască aşa mult

image
image
image
image
image
image
carmen bruma fb jpg
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image png
banner dan negru 2 png
Georgiana Lobonț are o finuță de un an de zile, pe nume Ștefania, care este o frumusețe de fetiță
banner oana mizil png
image
actualitate.net
image
actualitate.net