INTERVIU. Magda Pălimariu, afectată de pandemie: «Văd mulți oameni care fac minuni»

Ultima actualizare:
Click! TV apare săptămâna aceasta la data de 30 aprilie, o dată cu numărul special al ziarului dedicat sărbătorii naționale de 1 Mai, Ziua Muncii. Magda Pălimariu este vedeta acestei ediții
Click! TV apare săptămâna aceasta la data de 30 aprilie, o dată cu numărul special al ziarului dedicat sărbătorii naționale de 1 Mai, Ziua Muncii. Magda Pălimariu este vedeta acestei ediții

De când s-a declarat stare de urgență națională, Magda Pălimariu lucrează două săptămâni și apoi are vacanță tot atât timp. Prezentatoarea rubricii Meteo de la PRO TV spune că nu a intrat în panică din cauza pandemiei generate de coronavirus, dar a început să-și facă mai multe griji ca de obicei. Dar asta este de bine, declară tot ea, căci așa reușește să se concentreze pe lucrurile care sunt cu adevărat importante și să-și dedice mai mult timp.

În plus, Magda crede că oamenii au învățat cu această ocazie să fac mai des exerciții de omenie și de bunătate, chiar dacă asta înseamnă renunțări la propriile plăceri sau propriul confort.

!!!!! EDIȚIE SPECIALĂ: Click! TV apare joi de data aceasta. Magda Pălimariu este pe copertă

Magda Pălimariu prezintă rubrica Meteo la PRO TV
Magda Pălimariu prezintă rubrica Meteo la PRO TV
 • Cum ai reacționat atunci când a fost anunțată pandemia cu covid-19 și în România?

Sunt o persoană pozitivă și nu intru în panică foarte ușor, dar asta nu înseamnă că nu am început să-mi fac griji. Nu sunt genul care să zică: „mie nu mi se poate întâmpla așa ceva”. Însă, o introspecție făcută cu responsabilitate face multă lumină în înțelegerea motivației amalgamului de acțiuni pe care le facem, de cele mai multe ori în mod automat, fără să știm exact de ce acționăm într-un fel sau altul, să ne punem întrebări de ce și cum s-a ajuns aici? În absența unei conectări reale și autentice cu noi înșine, ajungem să trăim în confuzie, conduși de tot felul de temeri, iar ceea ce urmează nu aduce nimic pozitiv (știm cu toții: frica naște monștri). De aceea, încerc să privesc cu încredere că lucrurile se vor așeza curând.

 • Cum ți s-a schimbat rutina zilelor, de la instaurarea stării de urgență?

În primul rând, pentru siguranța noastră și a celor din jur, s-a modificat programul de la serviciu. Dacă înainte eu și colegul meu, Busu, aveam un program stabilit, în funcție de zile și de jurnale, acum nu mai este așa. Unul dintre noi prezintă două săptămâni, de la matinal până seara târziu, apoi sta 14 zile în autoizolare. Când unul stă acasă, celălalt muncește și, apoi, schimbăm.

 • Ce-a adus bun în viața ta această perioadă?

Așa cum am spus și mai devreme, petrec două săptămâni acasă, în autoizolare, și am mult mai mult timp pentru mine. Înainte mergeam la muncă zi de zi și nu reușeam niciodată să fac tot ce ce-mi propuneam. Acum pot să-mi organizez atât de bine timpul, încât să fac tot ceea ce-mi doresc. Cred în bucuria lucrurilor simple, iar acum am timp să experimentez astfel de stări și să le simt savoarea. O muzică bună, o carte interesantă, diminețile târzii, mirosul de cafea sunt doar câteva lucruri de care mă bucur în tot acest timp.

 • Cum e atmosfera la serviciu?

Lucrăm într-o redacție de știri și este foarte important ca în această perioadă să avem grijă unii de ceilalți. Colegii mei merg pe teren pentru ca publicul să fie mereu informat corect și la timp. Suntem cu toții precauți și respectăm toate măsurile impuse de autorități.

Magda Pălimariu: «Cred în bucuria lucrurilor simple»


  Magda Pălimariu prezintă rubrica Meteo la PRO TVfoto: PRO TV
Magda Pălimariu prezintă rubrica Meteo la PRO TVfoto: PRO TV
 • Ce te-a impresionat cel mai mult la ce se intampla acum in lume si de ce?

Având în vedere contextul actual plin de durere, emoția și sensibilitatea ar putea aduce în ecuație un contrabalans necesar și firesc. Și asta mi se pare că se întâmplă la scară tot mai mare. Mă impresionează faptul că acum, parcă mai mult ca niciodată, oamenii conștientizează cât de importantă este libertatea și sănătatea. Înainte nu era de neglijat procentul mare de conformism. “Așa trebuie”, “așa se face” - care își au rădăcina în necunoaștere și în lipsa de curaj de a ne pune întrebări simple și de a cerceta: “de ce așa trebuie?!” , “de ce așa se face?!”. Acum observ că superficialitatea nu a acaparat pe toată lumea și lucrurile nu stau atât de rău pe cât păreau. Văd mulți oameni care fac minuni pentru alți oameni și îi ajută din toate punctele de vedere. De asemenea, observ efortul doctorilor și a celor din MAI. De fapt, observ că oamenii sar în ajutor cu tot ce pot, că sunt mai înțelegători si răbdători, iar asta îmi dă speranța că în curând lucrurile vor sta mai bine.

 • La tv ne spui starea vremii, dar starea de spirit care este?

Sunt optimistă, dar și foarte atentă. Cred că trebuie să avem încredere că totul va fi bine și să stăm acasă, să nu ne îmbulzim la cozi, ci să facem toate acele lucruri simple, cum ar fi spalatul pe mâni și purtarea măștilor, cu simț de răspundere. Cred că după această perioadă ne vom bucura mai mult de acele obiceiuri comune care ne aduceau zâmbetul pe față, dar nu mai conștientizam asta. O întâlnire cu prietenii, o masă în familie sau pur și simplu cafeaua aia bună pe care o cumperi în grabă, înainte să ajungi la serviciu. Acum ne dăm seama cât de importante erau, de fapt, pentru starea noastră de bine aceste lucruri care făceau parte din rutina personală.

 • Ai fost nevoita sa anulezi anumite vacante anul acesta din cauza pandemiei?

Ca orice om, da, mi-am anulat tot ce era programat în această perioadă. Dar sinceră să fiu este ultima mea grijă în momentul de față. Să trecem cu bine peste această perioadă și să fim sănătoși, că de restul avem noi timp să ne ocupam.

 • Când crezi că vei avea următoarea vacanță și unde ți-ai dori s-o petreci?

Nu m-am gândit la asta în contextul actual. Îmi place să călătoresc, să vizitez orașe noi și să descopăr diferite culturi, dar cu tot ce se întâmplă acum nu pot și nici nu vreau să îmi fac planuri. După ce vom ieși cu bine de pandemie, cu siguranță îmi voi face timp și pentru vacanță.

 • Cum reușești în această perioadă să te îngrijești de starea de sănătate, de siluetă?

Am avut mereu grijă de mine și de sănătatea mea, așa că mare lucru nu s-a schimbat nici acum. Singura diferența este că nu mai alerg în parc și nici nu mai merg la Pilates. Dar fac în continuare exerciții fizice acasă.

 • Te-ai apucat și tu să gătești mai mult, asa cum văd ca e acum la modă?

Nu am schimbat nimic nici la capitolul acesta față de ce făceam înainte. Am gătit foarte rar mereu și atunci când am ales să o fac, am preferat să fac rețete ușor de preparat: ceva la cuptor, salate și tot felul de combinații pentru micul dejun.

Citește și:

Majda, despre viața la 90 kg și cum a reușit să slăbească: "Acum doi ani acumulasem 10 kg într-o lună"

Virgil Ianțu a făcut istorie în televiziune, deși inițial nu a vrut la «Copiii spun lucruri trăsnite»

Smiley și Gina Pistol, ipostaze inedite în izolare: ”Mă las pe mâinile ei delicate”

Ce familie frumoasă are Andreea Spătaru! Are doi copii, iar micuțul Iosif a împlinit 2 ani. Are niște ochi de vis

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Michelle Obama sursa foto  Shutterstock jpg
image png
jkvhbklkl jpg
eva longoria rochie elie saab cannes2024 profimedia jpg
anca badiu jpeg
WhatsApp Image 2024 05 19 at 15 33 54 jpeg
banner loredana groza png
florin piersic jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net