INTERVIU Totul despre Mara Oprea, eroina din serialul "Adela". A fost eleva Alinei Sorescu când avea 10 anișori


  Mara Oprea, protagonista din "Adela"foto: Antena 1
Mara Oprea, protagonista din "Adela"foto: Antena 1

Cei care au urmărit primele episoade din noul serial "Adela", de la Antena 1, trebuie să știe că interpreta rolului principal, Mara Oprea, a fost mai întâi îndrăgostită de muzică și apoi de actorie. Iar Alina Sorescu le-a arătat internauților o imagine cu Mara puștoaică, atunci când a făcut cu ea ore de canto. Click! a stat de vorba cu actrița și iată ce ne-a povestit într-un interviu exclusiv.

 • Click!: Mara, esti noua vedeta din "Adela". Cum te-ai descrie în câteva cuvinte?

Mara Oprea: M-am întrebat și eu cum m-aș descrie și mi-a fost greu să îmi răspund. În ochii unora sunt sensibilă, alții mă consideră specială, unii mă văd ambițioasă și puternică. Mama spune că sunt norocoasă, că am toate darurile din lume. Eu cred că sunt modestă.

 • A fost greu la preselecțiile pentru rolul principal din serialul "Adela"? Ai dat multe probe?

Cu gândirea pe care o am acum, aș putea spune că nu a fost așa de greu, atât timp cât am luat casting-ul. Pentru că până atunci nu mai trecusem printr-o astfel de experiență, nu știam ce presupune un casting pentru un serial. Au fost mai multe zile de casting cu diferite probe. Pot să spun că această selecție a fost pentru mine ca o descoperire a lucrurilor pe care le pot face și a faptului că în viață înveți permanent, iar reușita ține de cele mai multe ori de mobilizarea proprie.

 • Te-ai gandit vreodată că ai putea juca într-o astfel de producție de cursă lungă?

„Norocul înseamnă apariția unei oportunități pentru care erai pregătit”, spunea actorul Denzel Washington. Atunci când am ales să dau la Actorie visam și la un potențial rol într-un film sau serial, iar acesta a venit mai devreme decât m-am așteptat, încă din primul an de facultate. Aș putea spune că am proiectat într-un fel această dorință în Univers.

Mara Oprea, alături de fratele și de mama ei
Mara Oprea, alături de fratele și de mama ei
 • Ce ți-a fost cel mai greu la filmarile primului sezon?

Nu pot să spun că mi-a fost foarte greu, ci doar că am avut parte de experiențe noi. Eram atât de entuziasmată că începem filmările, care au fost amânate puțin de pandemie, încât mi-am făcut curaj și m-am ambiționat să trec cu bine peste toate provocările. M-am obișnuit cu programul alert în care trebuie să fiu machiată, aranjată la păr, să schimb mai multe ținute, să trec rapid de la o secvență la alta şi de la o dispoziţie la alta și așa mai departe. Pot să spun că au apărut destul de multe schimbări în viața mea la care, zic eu, am reușit să mă adaptez cu bine.

 • Cu cine te-ai împrietenit de pe platourile de filmare?

Pot spune că m-am împrietenit aproape cu toată lumea. Mă înțeleg foarte bine cu Oana Moșneagu, cu Anca Sigartău pentru că am petrecut mai mult timp împreună și am rezonat încă de la început. Am fost primită cu căldură în această echipă, ceea ce mă bucură foarte mult.

 • Cu cine ai jucat cel mai mult din serial?

Cred că am avut cel puțin o secvență cu aproape fiecare actor din distribuție. Cel mai mult am jucat cu părinții mei din serial: Anca Sigartău, Marian Râlea, cu sora mea, Oana Moșneagu, și cu Alecsandru Dunaev.

 • Exista un actor care joacă în serialul "Adela" și îți doreai să joci cu el?

Bineînțeles că îmi doream să joc alături de mari actori și mă bucur că acest lucru mi se întâmplă. Îi apreciez pe toți și multe dintre secretele meseriei, indicațiile și sfaturile valoroase le aflu în pauzele dintre filmări, în care am ocazia să port diverse discuții.

 • Ai mai jucat in piese de teatru, filme de scurt metraj sau în reclame?

Când eram mai mică, am mers la cursuri de teatru unde, alături de colegii mei, am participat la diverse spectacole de improvizație și teatru. Am făcut și câteva reclame.

 • Ce îți place să faci în timpul liber?

Îmi place să călătoresc în locuri care să mă inspire și să îmi ofere noi experiențe. Cred că vacanțele sunt cel mai frumos cadou pe care ni-l putem oferi. Îmi place să investesc în mine în moduri diverse, citind cărți prin care să îmi îmbunătățesc viața pe cât mai multe planuri. De exemplu, unul dintre citatele după care am început să mă orientez de ceva vreme spune că: “Modul în care își trăiesc oamenii viața este rezultatul poveștii în care ei cred despre ei înșiși” (Les Brown) și că viața e așa cum ne-o construim noi, că avem puterea de a face alegeri care ne influențează viața în mod direct.

 • Ce pasiuni ai?

Îmi place să cânt la pian (am terminat școala de muzică - 8 ani de pian). Mă relaxez uitându-mă la un film, cu o cană de ceai alături. Îmi place să dansez (am făcut 11 ani de balet si am dansat pe scena ONB si pe scene internaționale), să ascult muzică și să citesc.

 • Știi să gătești? Ce îți place să mănânci?

Uneori îmi place să gătesc, dar nu am timp mereu să experimentez tot ce-mi trece prin cap. Îmi place să mănânc paste cu diferite combinații de sosuri, iar deserturile mele preferate sunt papanașii și crema de zahar ars.

Mara Oprea, la 10 anișori
Mara Oprea, la 10 anișori
 • Mai ai frați, surori?

Da, mai am un frate mai mic decât mine. Îl cheamă Iustin Nicolae și este în clasa a IX – a. A făcut și el puțin din toate: pian, canto, chitară și actorie.

 • Când te-ai hotărât să devii actriță? De când ești pasionată de teatru?

M-am hotărât să dau la Actorie după ce am urmat niște cursuri de teatru, unde am descoperit că îmi place. Cred că ceea ce gândim și ceea ce simțim ne afectează destinul, iar emoțiile și experiențele noastre dau naștere la noi gânduri. Toate activitățile (cursuri de teatru, pian, balet) pe care le-am desfășurat până acum au avut legătură cu Actoria. Deși îmi plac și științele exacte, latura mea artistică și-a spus cuvântul referitor la destinul meu în viață. Teatrul te învață cum să fii atent și la alții, nu doar la tine. În prezent, proiectul Adela este cel spre care îmi canalizez toată atenţia şi toată energia. Aşa că vă invit să ne urmăriţi în fiecare joi, de la 20,30, pe Antena 1.

Anca Sigartău și Marian Râlea sunt părinții Marei în serial
Anca Sigartău și Marian Râlea sunt părinții Marei în serial

Cum arăta Mara la 10 ani și care e legătura ei cu Alina Sorescu

În ziua în care a început serialul "Adela", Alina Sorescu (34 de ani) a postat o imagine cu Mara Oprea la debut și a scris următorul text pe pagina ei de socializare. "Când am pornit Picii lu’ Soreasca am vrut să fiu pregătită din toate punctele de vedere pentru a-i forma pe cei mici. Așa că având deja cele 2 facultăți absolvite și masterul, m-am hotărât să urmez și modulul din cadrul Departamentului de Formare a Cadrelor Didactice - Universitatea din București. Aici mi-a fost profesor Crenguța Oprea, care m-a susținut în demersul meu de a deveni pedagog și mi-a dat aripi. Mai mult decât atât, și-a adus propriii copii la cursurile mele. Iată cum din prima grupă a picilor în 2011 au făcut parte și Mara Oprea, și fratele ei, Iustin. Mara avea pe atunci aproape 10 ani, iar Iustin, 6. Am ținut legătură de-a lungul timpului, știam că Mara studiază acum teatrul și sunt foarte fericită să o regăsesc că protagonista a noului serial “Adela”! Bravo, Mara! Te urmăresc azi în seara premierei! Mă bucur că Ruxandra Ion a văzut sclipirea ta!", a scris Alina Sorescu pe pagina ei de Facebook.

Citește și:

INTERVIU Totul despre Oana Moșneagu, frumoasa din serialul "Adela". A lăsat o multinațională pentru cariera de actriță

INTERVIU Detalii neștiute despre Alecsandru Dunaev, eroul din serialul "Adela": "Sunt un lipovean născut pe mal de Dunăre"

087 women 19 Camelia Sucu (1) jpg
cub rebeca onoriu png
cub rona hartner png
cub theo rose anghel damian png
FotoJet (5) jpg
horoscop zilnic 4 octombrie jpeg
FotoJet jpg
cub bianca dragusanu png
image
image
image
image
image
image
cub theo rose anghel damian png
Ion Dichiseanu si unica sa fiica Ioana jpg
Mihai Bendeac FOTO Facebook
De ce participa de fapt Andreea Tonciu la Survivor Romania 2022 jpg
nicole cherry jpg
Credința în Dumnezeu i-a dat putere Lucianei Indre