Ion Lăceanu: «Sunt trist şi mi-e tare greu de când mi-a murit soţia»

Ultima actualizare:

    Ion Lăceanu iese  adesea în oraş cu  prietenii, ca să  mai uite de necazuri
Ion Lăceanu iese adesea în oraş cu prietenii, ca să mai uite de necazuri

Ion Lăceanu continuă să fie activ şi cei 81 de ani ai săi. Ca să nu stea singur, între cei patru pereţi, solistul continuă să cânte în localuri sau să iasă în oraş cu amicii. Vara aceasta, el îi va distra pe turiştii aflaţi la Costineşti. Artistul ne-a acordat un interviu de suflet, în care ne-a vorbit despre muzică şi rolul de bunic.

Ion Lăceanu, supranumit ”Omul orchestră” al muzicii populare româneşti, căci ştie să cânte la peste zece instrumente, inclusiv la solzi de peşte şi la frunză, este foarte abătut.  El trece cu greu peste decesul soţiei sale, Anastasia, care a pierdut lupta cu o boală necruţătoare. Contactat de Click!, Ion Lăceanu şi-a vărsat of-ul.

”Pe soţie am pierdut-o în urmă cu un an şi 5 luni, sunt trist şi mi-e tare greu de când a murit. Mă simt singur prin casă, nu am animale de companie, pentru că eu mai plec şi nu are cine să aibă grijă de ele. Am o femeie care vine o dată pe săptămână şi face curat în casă”, ne-a povestit el, cu vocea stinsă de durere. Dar artistul devine brusc mai optimist când îşi aminteşte de nepoţică.

”Micuţa are acum 2 ani şi jumătate, iar părinţii ei se întrec între ei care să o răsfeţe mai mult. A început să vorbească la telefon cu mine. Mi-e tare drag de ea. E tare jucăuşă şi frumoasă.  I-am spus fiului meu să-i facă şi un frăţior. Acum şi-au luat o casă de vacanţă la munte şi sunt ocupaţi cu amenajarea ei. În rest, noi ne împăcăm foarte bine. Nu ne certăm pe avere, fiecare avem o soartă bună”, a mai spus rapsodul. 

Ion Lăceanu a fost surprins de fotoreporterii Click!, joi seară, la o terasă din Centrul Vechi, la ziua de naştere a lui Marian Ştefan, soţul Panseluţei Feraru.

 ”Am şi cântat, m-am simţit foarte bine. Am mai ieşit şi eu dintr-ale mele”, a adăugat maestrul. Zilele acestea, Lăceanu se pregăteşte să plece la mare, pentru a cânta la Terasa Radio Vacanţa din Costineşti. 

”Aici vin mereu să cânt şi abia aştept să ajung pe Litoral, unde mă aşteaptă prietenul meu, Sandu, specialist în ciorbă de burtă! Avem şi o orchestră care e condusă de Doru”.  

A cântat pentru şapte preşedinţi de stat

simeon stalpnicul png

Ion Lăceanu este, pe bună dreptate, ”Omul Recordurilor”. A vizitat zeci de ţări, ştie să cânte dumnezeieşte la cimpoi, fluier, tilincă, ticvă, ocarină, caval şi nai, dar le “zice” şi din solzi de peşte, frunză de tei şi pai de ovăz. 

A fost preferatul lui Gheorghe Gheorghiu-Dej, dar şi al lui Nicolae Ceauşescu. Se mândreşte că a fost aplaudat de Kennedy, de marele pianist Arthur Rubinstein, dar şi de pictorul spaniol Salvador Dali. 

”Instrumentele la care cânt m-au însoţit peste tot în lume, în cele 58 de ţări în care am cântat pentru şapte preşedinţi de stat”, susţine Ion Lăceanu.

Şi-a transformat balconul în grădină botanică

simeon stalpnicul png

Ion Lăceanu iubeşte florile. Cu toate că nu mai are atât de multe  ghivece, ca pe vremea când trăia soţia sa, Anastasia, casa artistului arată ca o grădină botanică. În fiecare dimineaţă, solistul se ocupă de plante, iar când este plecat îşi roagă prietenii să le ude. 

Artistul se descurcă bine şi pe plan financiar, însă au apus vremurile când întorcea banii cu lopata. 

”În anii ‘80 câştigam şi 10.000 de lei la o petrecere. Eram preferatul lui Nicolae Ceauşescu, el mă invita mereu la ziua lui de naştere. Dar cum nu el îi plătea pe artişti, căpătam doar o sumă mică, de 155 de lei. Am strâns bani frumoşi pe vremuri, iar Revoluţia m-a prins cu 2 milioane de lei la CEC”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
monica birladeanu instagram jpg
FotoJet (20) jpg
FotoJet (18) jpg
FotoJet (16) jpg
image png
lavinia si banica jpg
Artista s-a aflat în pragul anorexiei
vedete la un pas de moarte jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net