Laura Cosoi ne dezvăluie secretul siluetei. Micul dejun este cea mai importantă masă
Cine nu se uită cu admiraţie (sau poate cu invidie) la silueta Laurei Cosoi?! Are doar 47 kg, la o înălţime de 163 cm şi niciodată nu a fluctuat cu mai mult de două kilograme. Asta deşi este zilnic în bucătărie, chiar a scos şi o carte de bucate. Secretele ei: somnul, sportul, hidratarea şi o alimentaţie sănătoasă.
Laura Cosoi nu ţine diete şi nu respectă reguli de alimentaţie din cărţile de nutriţie. „Fiecare organism funcţionează după regulile lui”, ne explică. Ea mănâncă doar două mese principale pe zi: dimineaţa şi după-amiaza, iar între ele ronţăie tot felul de seminţe. Şi îi e suficient. „Micul dejun este unul consistent. Mănânc biscuiţi, iaurt şi banane, uneori adaug, pe lângă fulgii de ovăz, tot felul de seminţe. Sau, când mă trezesc foarte de dimineaţă, beau un shake din cicoare, orz, lapte praf de soia, seminţe de in şi de susan. Asta chiar mă energizează. Uneori mănânc ouă fierte, brânză de tot felul, lapte cu fulgi, iaurturi şi fructe proaspete. Nu lipseşte cafeaua”, povesteşte ea.
Acest mic dejun îi ţine de foame până pe la 17.00 – 18.00, când ia masa de prânz-seară. Atunci alege carne la cuptor, paste sau peşte. Înainte de culcare nu mai mănâncă nimic decât, poate, un fruct.„Vreţi să ştiţi secretul meu? Mă culc cel târziu la ora 22.30. Nimic nu se compară cu un somn bun pentru faţa mea. Nici cele mai bune creme, nici cele mai sofisticate tratamente din saloane. Alte două secrete sunt sportul şi hidratarea cu apă. În ceea ce priveşte alimentaţia, evit prăjelile, nu mănânc pâine şi nu mă dau în vânt după dulciuri. Merg la înot, fac yoga şi alerg când este vreme bună”, mai spune Laura.Cu acest stil de viaţă, nu a fluctuat niciodată mai mult de două kilograme în sus sau în jos. Asta deşi găteşte în fiecare zi. Alege reţete sănătoase şi care se prepară rapid, în plus, are dexteritate, astfel că prea mult timp nu pierde în bucătărie. „Gătesc ce am poftă în ziua respectivă. Improvizez mai mult, mă joc, amestec condimente şi experimentez, fără să mă ghidez după reguli. Aici stă frumuseţea”.
“Seara adorm cu gândul la cafeaua de a doua zi”
Laura Cosoi este de acum imaginea unei mărci de cafea şi nu întâmplător a fost aleasă. “Beau doar o cafea pe zi, dimineaţa, nu fac excese, însă e un ritual la care ţin foarte mult. Uneori adorm cu gândul la cafeaua de a doua zi. Îmi place să o beau simplă, fără zahăr, făcută la ibric”, a declarat vedeta în cadrul unui eveniment de lansare a unor condimente pentru cafea. Cu această ocazie, a încercat mai multe reţete spectaculoase de cafea, în care a pus tot felul de ingrediente precum cardamom, scorţişoară, vanilie, ghimbir, chiar şi banane, prune uscate şi chilli.
Cele mai tari reţete de cafea
- Vişină scăldată. Ingrediente: 60 ml cafea fierbinte, 50 g dulceaţă de vişine, 200 ml lapte cald spumat, fulgi de migdale, scorţişoară măcinată. Preparare: Pui cafeaua gata preparată într-un pahar. Dulceaţa se amestecă cu laptele spumat. Încălzeşti toată compoziția, apoi filtrezi turnând în pahar ca să separi dulceaţa. Presară apoi migdale şi scorţişoară peste întreg amestecul.
- Cafea cu vanilie. Ingrediente: 90 ml cafea fierbinte, 100 ml lapte, 70 g dulceaţă de portocale, jumătate de baton de vanilie, frişcă, zahăr brun. Preparare: torni laptele într-un ibric, adaugi dulceaţa şi încălzeşti uşor, amestecând încontinuu. Taie batonul de vanilie în jumătate, pune semințele în ibric și mai amestecă un pic. Pune cafeaua într-un pahar şi adaugă amestecul de lapte, strecurat. Apoi decorează cu frişcă, iar deasupra presară zahăr brun. Are gust grozav alături de fursecuri.
- Berry Lady. Ingrediente: 70 ml cafea, 30 ml lichior de afine, 170 ml lapte cald spumat, fulgi de migdale. Preparare: amesteci într-o cană înaltă lichiorul şi laptele spumat, torni peste ele cafeaua din ibric, iar deasupra presară fulgi de migdale.
- Cafeaua clasică, la ibric. Vrei să ştii cum se prepară corect? Cristian Coman, coordonator barista cu multe premii obţinute la concursuri de profil, spune că doza corectă este de 8 grame de cafea (două linguriţe) la 150 ml de apă (o ceaşcă). Cafeaua se pune în apa rece, cu sau fără zahăr. Apoi pune la foc şi se lasă până începe să se umfle.
- Paradis cu cocos. Ingrediente: 70 ml cafea, 90 ml lapte de cocos, 50 ml lichior malibu, o linguriţă zahăr, spumă de lapte, fulgi de cocos. Preparare: într-o ceaşcă se pun laptele de cocos uşor încălzit, lichiorul, zahărul, se amestecă, se adaugă spuma de lapte. Toarnă apoi uşor cafeaua şi decorează cu fulgi de cocos.Truc. Ca să prepari spuma de lapte, încălzeşte laptele la 60-70 de grade, toarnă-l într-un borcan, pune capacul şi agită-l bine până obţii o spumă. Mai multe trucuri şi reţete pe joacatecujacobs.ro.