Lavinia Petrea, despre vacanța în Grecia: „Ne-a ieșit!”

image
Lavinia Petrea a decis să plece în Grecia mai mult pentru cei trei copii ai ei

„Mă lupt cu armele mele de om mic cu acest virus, dar aleg să-mi trăiesc viața. În siguranță și rămânând sănătoși”, a spus Lavinia Petrea, prezentatoarea știrilor PRO TV, înainte de a-și face testul Covid pentru ea și familia ei. I-a trebuit înainte de a pleca în vacanța în Grecia și, chiar dacă a ales cu teamă destinația, se felicită în fiecare clipă pentru decizie.

De ce a plecat în vacanță acum, în plină pandemie

Este una dintre cele mai responsabile și atente mămici, a luat de la bun început în serios amenințarea bolii și s-a ferit cât de bine a putut. Luna aceasta, și-a luat inima în dinți și bagajele în portbagaj și a plecat, în sfârșit, în vacanță. „Da, poate un moft, poate o ambiție copilărească a noastră, a unor părinți care și-au dorit cumva să își demonstreze că viața merge înainte chiar și în vreme de pandemie. Însă, pe lângă câteva motive prostești probabil, stă cel mai puternic argument pentru mine: echilibrul pe care doresc să-l ofer copiilor mei. I-am privat de multe în această perioadă. Le-am luat grădinița cu “copiii lor“, le-am luat parcul, locul de joacă, chiar și ieșitul din casă o vreme, le-am luat rutina care le aducea echilibrul. I-am pus în schimb în fața unor monitoare de care i-am ferit atât, i-am învățat să stea la distanță, le-am pus măști pe față. Copiii noștri își imaginau zilnic în ultimele luni că ei sunt la mare. Era dorința lor supremă de a merge în vacanță, așa că am făcut tot posibilul să le-o oferim, în condiții de siguranță, și cumva ca o compensație pentru atâtea restricții. Cât de fericită vă spun acum că ne-a ieșit!”, a scris prezentatoarea tv pe blogul ei.

Nu au avut probleme la vamă

După un drum de noapte cu mașina, a ajuns spre dimineață la vama Kulata. Au trecut rapid, în fața lor era doar o mașină. „De prețioasele teste Covid nici nu ne-au întrebat, iar de pe un afiș scris cu pixul în limba română am aflat că sunt testați aleatoriu turiștii al căror cod QR începe cu cifrele 1 sau 3. Nu era cazul nostru. La 7 dimineața eram pe plaja din fața casei în care urma să stam 9 nopți. Nu vă spun ce bucurie pe copii!”. S-au cazat în Gerakini, Halkidiki, la un preț rezonabil comporativ cu ofertele de pe litoralul românesc. Au închiriat o casă pe plajă, cu tot confortul, astfel încât să se poată gospodări singuri.

„Am pus grijile pe pauză”

image
Lavinia Petrea savurează fiecare secundă de vacanță în Halkidiki

„Nu știu dacă v-am mai spus, dar mă consider un om foarte norocos care mereu a avut parte de oameni buni și deosebiți în jur. Așa s-a întâmplat și acum. Ne-am trezit în viața zen a unor greci minunați, proprietarii casei închiriate, care locuiesc discret în cealaltă jumătate de curte, delimitată bine așa încât să lase intimitate casei pentru oaspeți. Ne-au pus la dispozitie inclusiv grădina lor de legume, unde am găsit roșii, ardei, vinete, dovlecei, busuioc, mentă și pătrunjel. Casa este chiar pe plajă, așa cum scria și în descrierea anunțului de pe platforma de travel pe care am făcut rezervarea, are gazon perfect, flori și hamac. Nu este o zonă cu hoteluri, taverne ori beach-baruri, este o zonă rurală cu case vechi, grecești, răsfirate ici-colo de-a lungul plajei. Suntem pe continent, iar peisajul până aici nu a fost deloc spectaculos. Compensează însă cu vârf și îndesat imaginea cu care mă trezesc dimineața. O mare liniștită pe care o pot admira la răsărit, din pat. Ne bucurăm de fiecare apus, de alergat pe plajă, de un fragment de viață fără griji. Am pus tot restul pe pauză. Aș putea să trăiesc o vreme așa”, a mai spus Lavinia Petrea.

Ion Hristescu png
Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
cub iosif rotaru png
cub larisa iordache png
BeFunky collage (22) jpg
Roxana, alături Liviu Guță
cub andreea banica animat gif
Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu
Șoșoacă la protestul AUR Piața Victoriei 2 octombrie 2022 FOTO Inquam Photos Octav Ganea
accident defileul jiului gj jpg
image
image
image
image
andreea esca si alexia eram
cub larisa iordache png
BeFunky collage (22) jpg
cub laura cosoi png
3 paula seling png png
cub ioana ginghină alexandru arsinel png