Legende şocante despre vedete pe vremea lui Ceauşescu. Benone, Nadia şi Piersic, în poveşti care îţi dau fiori

Benone Sinulescu şi soţia lui, Elena
Benone Sinulescu şi soţia lui, Elena

În Epoca de Aur, când accesul la informaţie era limitat, românii îşi hrăneau setea de senzaţional apelând la “zvonotecă”, iar poveştile uluitoare, care deveneau repede ştiri, nu puteau fi dezminţite de protagonişti. Aşa s-a ajuns să se vehiculeze diverse legende despre interpreții români, dar și despre actori. Iată câteva dintre exemple, de care mulţi îşi amintesc şi azi.

„Benone Sinulescu și-a omorât soția cu toporul”

În Epoca de Aur, Benone Sinulescu (81 ani) a fost ținta unor povești pe cât de șocante, pe atât de greu de explicat. Se propagau cu ușurință și erau pe buzele tuturor românilor. S-a spus despre el că și-a omorât soția cu toporul, că s-ar fi născut doar cu un plămân sau că ar fi făcut pușcărie. Însă, nea Beni, cum i se mai spune, a trăit și întâmplări la fel de neplăcute ca bârfele de mai sus.

Margareta şi fiica ei, Ana Maria, la pian
Margareta şi fiica ei, Ana Maria, la pian

”Veneau la mine la spectacole și ziceau «cămașa aceasta o am de la tine, de când am făcut pușcărie. Tu dormeai în patul de jos, iar eu în cel de deasupra». Spuneau asta de față cu mulți oameni. Poate unii chiar au crezut! Alții afirmau că mă cunosc din armată, ori eu nici nu am făcut armata!”, a povestit Benone Sinulescu pentru Click! Acum, Nea Beni îşi trăieşte liniştit bătrâneţea în căsuţa din comuna Bârzava, judeţul Arad, locul de baștină al soției sale, Leny.

 “Angela Similea a murit!”

Cu două luni înainte să vină evenimentele din decembrie ’89, o știre a făcut înconjurul țării și a șocat pe toată lumea: Angela Similea (72 ani) a murit într-un accident de mașină! Fanii artistei erau în lacrimi! În acea perioadă, știrile se propagau cu repeziciune, fără a putea fi verificate, iar multe dintre ele erau crezute de public.

Angela Similea, în 1975: Frumoasa solistă avea 29 de ani aici şi era deja căsătorită cu olandezul Jan David Hilgen
Angela Similea, în 1975: Frumoasa solistă avea 29 de ani aici şi era deja căsătorită cu olandezul Jan David Hilgen

Unii spun că securitatea mai inventa știri de genul acestea, ca lumea să nu se mai plângă de foame sau că ştirea cu Angela ar fi fost o confuzie cu cea legată de interpreta Mihaela Runceanu, care fusese omorâtă în locuința personală, chiar pe 1 noiembrie 1989. Lucrurile s-au lămurit însă rapid în privința artistei.

 “Nicu Ceaușescu i-ar fi smuls Nadiei unghiile”

În Epoca de Aur, și Nadia Comăneci (57 ani) a avut o relație tumultuoasă cu Nicu Ceaușescu, iar despre povestea lor de dragoste s-au stârnit numeroase bârfe. Constantin Panait, fost taximetrist, cel care a a ajutat-o pe Zeița de la Montreal să fugă din țară, a spus și el la un moment dat că aceasta făcea naveta la Sibiu, la fiul dictatorilor, și că de multe ori avea noroc pentru că acesta, fiind beat, adormea adesea până să ajungă ea. Altădată, Nicușor ar fi făcut un scandal monstru când ar fi aflat că ea se iubea în secret cu Ștefan Bănică Jr. Însă, cea mai șocantă știre care a circulat despre ei, la un moment dat, este aceea că fiul dictatorilor i-ar fi smuls unghiile Nadiei. 

Nadia Comăneci a intrat în istoria sportului mondial, după ce a luat în 1976, la Montreal, prima notă de zece a gimnasticii
Nadia Comăneci a intrat în istoria sportului mondial, după ce a luat în 1976, la Montreal, prima notă de zece a gimnasticii

 „Florin Piersic, bătaie cu Nicu Ceaușescu”

 Florin Piersic (83 ani) a fi fost și el ținta unei întâmplări neadevărate, pe vremea lui ”Ceașcă”. S-a spus că actorul a avut o altercație cu fiul dictatorilor. Despre acest episod a povestit și Dan Negru, în decembrie 2018, în cadrul unei emisiuni de la Antena 3. ”În anii ’80 era o cafteală între el (n.r. Florin Piersic) și Nicu Ceaușescu. L-am întrebat cum a fost. Și mi-a zis că era la benzinăria aceea, cum te duci spre Otopeni. Și acolo, Nicu Ceaușescu a intrat în față, iar Florin stătea în spate. Și doar l-a apostrofat. A fost un schimb de replici. După câteva zile, Nicolae Ceaușescu l-a chemat la el. Nu a fost nimic, adică nu a fost un mare scandal, dar în România s-a făcut din țânțar, mare armăsar. În perioada aia, lumea îi cunoștea mașina lui Piersic. Și s-a dus Florin la mare, la Olimp. A parcat mașina acolo. Ca să vezi ce înseamnă iubirea pentru un actor, pentru o legendă: oamenii treceau și știau că e mașina lui, bă, iar Ceaușescu l-a dat afară. Din ce trăiește omul ăsta? Că nu l-am mai văzut la televizor de multă vreme sau la teatru. Era o perioadă în care nu apărea, care a coincis cu cea în care se vorbea despre întâmplarea cu Nicu Ceaușescu. Știi ce făceau oamenii? Îi puneau bani în mașină. Ca să-l ajute. Ce înseamnă iubirea publicului față de un actor", a povestit, impresionat, Dan Negru.

Florin Piersic, un bărbat şarmant şi în tinereţe, şi acum
Florin Piersic, un bărbat şarmant şi în tinereţe, şi acum

 „Margareta Pâslaru: fata a orbit, soțul s-a spânzurat”

Despre Margareta Pâslaru (75 de ani) și familia ei au circulat în Epoca de Aur două povești șocante, dar totodată aberante. Una dintre istorioarele care au circulat în toată țara, pe vremea "împușcatului",  despre Margareta Pâslaru, a fost aceea că fata artistei ar fi orbit. Conform bârfelor lansate, probabil de către Securitate, Margareta ar fi vrut ca fiica ei să-i moștenească culoarea ochilor și astfel, ar fi dorit ca fiica ei să facă o operație, în urma căreia a rămas oarbă. Cea de-a doua legendă s-a stârnit despre soțul artistei, Gheorghe Sencovici, cum că s-ar fi spânzurat în podul casei. În final, artista a primit viză să-și urmeze soțul în SUA, iar în 1983 artista a părăsit țara și a revenit abia după Revoluție.


    Margareta şi fiica ei, Ana Maria, la pianFoto: arhiva personală
Margareta şi fiica ei, Ana Maria, la pianFoto: arhiva personală

Margaretei nu i-a făcut plăcere niciodată să vorbească despre acest subiect, însă a confirmat că a auzit și ea balivernele care s-au născocit despre ea și familia sa, în regimul Ceaușescu. Astăzi, fiica artistei, Ana Maria este și ea mamă a doi copii, Luca și Juan. Ana Maria a devenit consultant de strategie, lucrând pentru diferite corporații și firme. Deține o diplomă de master de la Wharton Business School - University of Pennsylvania (SUA).

087 women 19 Camelia Sucu (1) jpg
horoscop zilnic 4 octombrie jpeg
cub rebeca onoriu png
FotoJet (5) jpg
cub rona hartner png
jenna ortega despre rolul wednesday jpg
cub Top 3 cele mai dotate zodii png
cub bianca dragusanu png
image
image
image
image
image
image
inna si mos craciun jpg
cub theo rose anghel damian png
Ion Dichiseanu si unica sa fiica Ioana jpg
Mihai Bendeac FOTO Facebook
De ce participa de fapt Andreea Tonciu la Survivor Romania 2022 jpg
nicole cherry jpg