Luminița Dobrescu, dezamăgită de piesa României la Eurovision: «Problema e textul»

image
Luminița Dobrescu (73 de ani) este prima câștigătoare a Cerbului de Aur, în anul 1969

Prima câștigătoare din România a Cerbului de Aur, Luminița Dobrescu critică melodia aleasă să ne reprezintă în acest an la concursul Eurovision din Olanda, din luna mai, în interpretarea solistei Roxen.

Luminița Dobrescu, prima câștigătoare din România a Cerbului de Aur, locuiește de ani de zile în Italia, dar urmărește fenomenul muzical din țara noastră de la distanță. Interpreta a criticat piesa aleasă, "Alcohol You", interpretată de Roxen, dar și schimbarea regulamentului competiției Eurovision România. Luminița Dobrescu a subliniat câteva minusuri ale selecției naționale a competiției Eurovision, care s-a desfășurat pe 1 martie, la Buzău. ”Încă de la început, de când Regulamentul participării a fost schimbat, facilitând celei mai mari case discografice - GLOBAL - să preia responsabilitatea în alegerea pieselor și a interpretului pentru ediția actuală, s-a anihilat, practic, dreptul altor compozitori de talent, cât și a multor interpreți de clasă, de a participa. Dat fiind faptul că România, de doi ani, nu se mai putea plasa în finală, cred că TVR, prin această decizie, a sperat la o alternativă ( acel altceva), care să ne scoată din impas, acceptând cu ochii închiși alegerea unilaterală a reprezentantului magnatului discografic GLOBAL, ”produsul Roxen””, a declarat Luminița Dobrescu pentru Click!

"Interpretă talentată, cu o voce specială, muzică acceptabilă"

Cel mai mult, interpreta este deranjată de mesajul piesei, pe care îl consideră departe de ceva moral când vine vorba despre alcool. Luminița Dobrescu face referire la refrenul piesei, care sună așa: ”Te voi suna când sunt beată / O fac pentru că nu eşti aici”. ”Toate bune și nebune, dar cum totul are o limită, ajungem la punctul vulnerabil al problemei: piesă, interpret, text. Interpretă talentată, cu o voce specială, muzică acceptabilă. Problema este textul, aproape identic cu textul unei piese americane - Alcohol you later- nicidecum "Hypnotic" (zice un producător TVR), dar care reflectă foarte bine chintesența societății actuale, decadență și lipsită de viitor, în care refugiul este drogul «Alcohol». Cu așa ceva se identifică perfect interpreta Roxen (Roxana nu sună cool). Atunci TVR, care are un rol etic-moral față de publicul ascultător, de ce admite așa ceva? Ca să fim în trend? TVR acceptă să facă reclamă directă Drogului Alcohol! Ce dezamăgire! Oare și președintele Eurovision, ca să fie și el în trend, credeți că va da undă verde României cu un asemenea mesaj de zile mari? Așteptăm surpriza! Mult success, TVR & Co”, a mai declarat Luminița Dobrescu pentru Click!

Citește și:

EXCLUSIV Luminița Dobrescu face praf Cerbul de Aur. Dezvăluiri despre Loredana Groza, Gabi Luncă și Iuliana Tudor

Andra, mustrată de Luminița Dobrescu, câștigătoare a Cerbului de Aur! «Este o lipsă totală de respect»

meghan markle harry regina jpeg
regina elisabeta gettyimages 480918760 jpg jpeg
cub bianca dragusanu sofia animat gif
inger   brigitte pastrama 1 jpeg
Anamaria Prodan Laurențiu Reghecampf
gabriela cristea
meghan markle harry regina jpeg
iulia albu
Avioane F-35 FOTO f35.com
Soldati ucraineni Ucraina FOTO Ministerul ucrainean al Apărării Twitter jpg
image
image
image
image
BeFunky collage (12) jpg
Adda
cub nicoleta luciu animat gif
simona gherghe
Adelina Pestrițu
Anamaria Prodan Laurențiu Reghecampf