Mădălin Voicu, despre situația de la TVR: «Interimatul e riscant»

Irina Radu este director interimar al TVR
Irina Radu este director interimar al TVR

Televiziunea Română are un nou director, începând cu miercuri (23 septembrie), după ce raportul de activitate al SRTV a căzut la vot în plenul parlamentului. Stelian Tănase a fost demis, după cum se aștepta, iar noul președinte interimar este Irina Radu. Mandatul fostului director a încetat după ce raportul de activitate pe anul 2014 și contul de execuție al SRTV au fost repsinse de plenul Senatului și Camerei Deputaților.

Cu doar două zile înainte să fie demis, Stelian Tănase a spus că e sigur că Gabriel Oprea vrea să îl lichideze, pentru că vicepremierul l-ar fi sunat „foarte înfierbântat și opărit” și i-ar fi cerut să scoată de pe post un material despre plagiatul acestuia. Fostul șef TVR a refuzat. Noul președinte interimar al postului public este Irina Radu, validată în comisiile de cultură și în plenul parlamentului, potrivit ziarului Ring

Interimatul durează 60 de zile


    Irina Radu este director interimar al TVRFoto: captură Digi24
Irina Radu este director interimar al TVRFoto: captură Digi24

„Colegii trebuie să aibă încredere că TVR mai poate fi funcțională și să convingem focurile decizionale că legile trebuie schimbate. Trebuie să convingem guvernul că avem nevoie de ajutor”, a declarat Irina Radu.

Mădălin Voicu este de părere că alegerea ei ca director interimar este destul de riscantă: „Eu am o părere bună despre Irina Radu, dar interimatul acesta e riscant, nu poate face schimbări majore. Faptul că și-a asumat funcția asta e o dovadă de implicare și de dorință de a face lucruri bune. Ea este profesionistă, nu am nici o îndoilă că nu ar face lucrurile bine.  (...) Să sperăm că interimatul nu va dura câteva luni, ci câteva săptămâni, iar partidele se vor decide să semneze mai devreme de 60 de zile, cât durează interimatul. Ea e director general, nu președinte”.

Noul șef al TVR i-a asigurat pe colegii săi că vor primii salariile și că este satisfăcută de emisiunile difuzate de TVR în acest moment. Irina Radu a deținut funcția de director de programe al postului public din anul 2013 până în prezent. Ea a mai fost și director al canalului TVR 1, director interimar al canalului TVR 2 și director al secției de Evenimente speciale.

Victor Ponta: «Televiziunea publică este televiziunea cu cel mai mare buget din România»

Premierul a afirmat că Exevutivul va ajuta televiziunea publică, dar cu anumite condiții: „Nu cred că trebuie să mărim nici o taxă mai degrabă ar trebui ca banii pe care îi au să-i folosească bine, lucru care nu s-a întâmplat până azi. Televiziunea publică este televiziunea cu cel mai mare buget din România, cu cele mai mari datorii și cu cea mai mică audiență și impact public.”

FotoJet (3) jpg
cub horoscop iertare png
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
cub isabela onoriu png
Oana Roman si Isa jpg
FotoJet (2) jpg
femeie frig casa jpeg
Shakira jpg
image
image
image
image
image
image
Oana Roman si Isa jpg
FotoJet (3) jpg
FotoJet (2) jpg
Shakira jpg
cub morris png
foto 1   Dan Negru (1)B jpg