Maria Cârneci, declarații emoționante la șase luni de la moartea soțului: «Îmi este foarte greu fără el» 

Ultima actualizare:

    Maria Cârneci, alături de nepoţelele ei dragi
Maria Cârneci, alături de nepoţelele ei dragi

Se pregăteşte pentru parastasul de jumătate de an al omului cu care a avut o căsnicie de aproape 40 de ani. Mariei Cârneci (67 de ani) îi este foarte greu să accepte că a rămas singură, însă are noroc cu cele două nepoţele care i-au mai alungat tristeţea din suflet şi i-au mai pus zâmbetul pe buze. Despre cel care i-a fost sprijin şi despre cum a învăţat să trăiască fără regretatul soţ, interpreta a povestit, cu durere, pentru Click!

Pe data de 25 noiembrie 2019, Romulus Petrescu, fost director de hotel, se stingea pe patul de spital, la vârsta de 65 de ani, după o luptă asiduă cu cancerul. A fost înmormântat la Cimitirul ”Sfântul Ilie Tesviteanul”, din Pipera, iar Maria Cârneci abia a putut să se mişte de lângă mormântul celui cu care trăise 36 de ani, aproape toată viaţa.  

Doar fotografiile și amintirile dragi i-au mai rămas artistei după decesul soțului ei
Doar fotografiile și amintirile dragi i-au mai rămas artistei după decesul soțului ei

„Soţul meu a fost mai întâi de toate om, iar cine l-a cunoscut ştie despre ce vorbesc. Un om deştept, de calitate, în banca lui, care vorbea puţin şi bine, un om care ştia ce este respectul, un soţ desăvârşit care mi-a înţeles meseria şi m-a sprijinit. Noi am ştiut foarte bine noţiunea de familie, de căsnicie, mai ales că părinţii lui au fost căsătoriţi 59 de ani, iar ai mei 52 de ani. Noi nu am ştiut ce e divorţul. Am învăţat, în schimb, respectul. Dacă am avut discuţii, le-am rezolvat în linişte. Nu cu jigniri, cu zbierete! Nu ne-au pasionat maşinile de lux, hainele scumpe, nu ne-am poleit cu scumpătăţi, ci am pus accent pe omenie, pe sănătate. Un avocat, prieten de familie, a spus: „din cunoştinţele mele, a murit cel mai bun prieten şi om”, pentru că era foarte apreciat. „Ce pot spune decât că mi-e foarte greu fără soţul meu. Am luptat să fie în viaţă, dar am ajuns să cred că e cât vrea Dumnezeu”, a mărturisit Maria Cârneci pentru Click! Săptămâna viitoare, pe 23 mai, celebra interpretă de muzica populară se pregăteşte pentru parastasul de şase luni. De obicei făcea pomana la restaurant, însă acum va face ajutată de rudele sale, iar mâncarea preferată a regretatului ei soţ va fi dusă la un cămin de bătrâni. 

„La pomana de trei luni a fost bine, am făcut un parastas frumos, acum însă este mai greu, din cauza restricţiilor. Voi face cu grijă toate rânduielile, voi fi ajutată de neamurile mele. Vom prepara sarmale, friptură, vom da vase, haine, iar acestea vor fi duse la un azil de bătrâni. Mergem şi la cimitir unde am înţeles că este permis un număr de 16 persoane”, ne-a spus artista.

În perioada de doliu, doamna cântecului popular a fost susţinută de unicul fiu şi de soţia acestuia, dar mai ales s-a alinat cu cele două nepoţele ale sale, Rose Maria (5 ani şi jumătate) şi Jacqueline (2ani şi jumătate). „Ele m-au ajutat aşa să mai uit de necaz. Sunt nişte îngeri de copii.  Sunt cuminţi, se joacă. Nu ştiu dacă sunt înclinate spre cântat, e important să facă ce le place lor. Aşa am procedat şi cu fiul meu, care după opt ani de pian, a ales matematica, ASE-ul. El şi nora mea lucrează în publicitate”, a mai spus Maria Cârneci.

S-a stins la 65 de ani

Artista, în lacrimi la înmormântarea din noiembrie
Artista, în lacrimi la înmormântarea din noiembrie

Soțul artistei, Romulus Petrescu, s-a stins din viață pe 25 noiembrie 2019, după o luptă îndelungată cu o boală nemiloasă: cancerul de colon. Bărbatul care avea 65 de ani suferise o intervenţie chirurgicală, însă problemele de sănătate de care suferea de ani buni nu au putut fi rezolvate.”Avea dureri îngrozitoare, dar nu s-a plâns. A fost un om bun şi pe Maria a iubit-o enorm”, povesteau la vremea respectivă apropiații familiei. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Costel Corduneanu FB jpg
image
image
image
image
image
image
dan bordeianu si adela popescu jpg
madalina ghenea jpg
dem rădulescu webp
shakira getty jpg
banner Alexandra Ungureanu si Sanziana Negru png
1 mihaela bilic alimentatie in post jpg jpeg
dan negru facebook jpg
iulia vantur si salman khan 8 webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net