Motivele dureroase pentru care Angela Similea s-a retras definitiv de pe scenă

simeon stalpnicul png
Angela Similea, o prezenţă discretă care a atras, însă, toate privirileFoto: Dorin Constanda

Angela Similea, regina muzicii uşoare româneşti, care a făcut furori cu melodiile de suflet ”Casa mea”, ”Nu-mi lua iubirea” sau ”Dacă n-ai fi existat”, a decis să spună “adio” scenei. Decizia ei, care va întrista o ţară întreagă, vine după un lung şir de evenimente dureroase, decesul unor persoane dragi, dar şi din cauză că radiourile nu o mai difuzează.

Angela Similea (71 de ani), diva muzicii din Epoca de Aur, a fost dintotdeauna o prezenţă discretă, iar în ultimii ani s-a retras din activitatea publică, dar şi din cea muzicală. Click! a aflat că nu mai există cale de întoarcere şi că solista a pus cruce defintiv activităţii care i-a adus gloria: muzica.

simeon stalpnicul png
Solista nu a stat de vorbă, nu a dat autografe şi nu a făcut poze cu nimeniFoto: Dorin Constanda

Decizia Angelei a venit după o perioadă foarte grea din viaţa ei. Mai întâi i-a murit mama, în toamna anului 2010, apoi, în aprilie 2011, s-a stins din viaţă soţul ei, Victor Surdu, în urma unei boli necruţătoare. Ce a urmat a fost greu de dus: datoriile la bancă, în urma unui credit de 698.000 de euro, au copleşit-o, aşa că artista a pierdut mai multe proprietăţi. În septembrie 2014, ea şi-a scos la vânzare conacul cu 16 camere din satul Mataraua, comuna Belciugatele, însă nu a reuşit să-l vândă chiar dacă a lăsat 100.000 de euro din preţul iniţial, de 750.000 de euro.

simeon stalpnicul png
Angela Similea, alături de văduva lui Titus Munteanu şi de Octavian UrsulescuFoto: Dorin Constanda

În ultimii ani, Angela Similea a luat des avionul spre Statele Unite, unde locuieşte fiul ei, Sorin Hilgen, şi copiii acestuia. În ciuda zvonurilor că ar fi părăsit definitiv România, interpreta a ţinut să lămurească lucrurile luni, la o lansare de carte, unde a venit după 3 ani de “abstinenţă” mondenă. ”Nu am plecat şi nu voi pleca niciodată din ţara mea. De ziua mea (n.r. 9 iulie) voi fi în Suedia, dar revin”, a spus artista la eveniment, refuzând însă să mai facă vreun comentariu despre viaţa ei. 

simeon stalpnicul png
Aşa arăta la debutul ei din 1970

Octavian Ursulescu, celebrul prezentator de evenimente, regretă decizia Angelei de a renunţa la muzică şi ne-a oferit mai multe detalii. ”Mie îmi pare rău că stă departe de scenă, pentru că e foarte solicitată. Cred că e rezultatul tratamentului umilitor al radiourilor şi al televiziunilor, care nu o difuzează, deşi generaţia ei a pus o cărămidă la înfiinţarea acestora. A colaborat mult cu Ovidiu Komornyik, am mers cu ei în spectacole. Angela nu mai cântă, deşi m-au rugat mulţi să aflu dacă va da curs invitaţiilor. S-a retras, iar Ovidiu Komornyik spune că ea nu mai vrea să apară. E mult prea devreme, este frumoasă, tânără…”, a povestit pentru Click! Tavi Ursulescu.

simeon stalpnicul png

Celebrul prezentator şi-a amintit şi cum a cunoscut-o pe Angela Similea: “Am cunoscut-o în 1970, ea era foarte tânără. Eu scriam la «Scânteia tineretului» şi la revista «Femeia», iar cei de acolo mi-au cerut un reportaj cu reprezentanţii noştri la Festivalul Cerbul de Aur. Cred că a fost primul ei interviu şi mereu când ne vedem îşi aduce aminte. Interviul i-a purtat noroc, pentru că a luat Cerbul de Argint şi a fost începutul unei cariere extraordinare. Am făcut cele mai multe turnee cu Angela şi formaţia Savoy, plecam câte 3 săptămâni, aveam 2-3 spectacole pe zi, a fost perioadă de glorie a muzicii uşoare româneşti. Am fost împreună cu ea şi cu Titus Munteanu, care a fost naşul de botez al fiului ei, Sorin, la Sanremo Libertà, în 1990. Am primit de la un mare ziarist italian, căsătorit cu o româncă, nişte locuri în faţă, pe care i le-am dat Angelei. Lângă ea au stat Diego Maradona şi soţia lui”, ne-a mai povestit Ursulescu.

simeon stalpnicul png
Conacul de la Mataraua

Angela Similea a avut patru căsnicii, cu: Andi Constantin (electrician), Sorin Movileanu (chitarist), Jan Hilgen (afacerist) şi Victor Surdu (om politic). A avut un singur fiu din mariajul cu chitaristul Sorin Movileanu, pe Sorin, pe care, ulterior l-a înfiat omul de afaceri Jan Hilgen, de origine olandeză. Artista i-a crescut și pe nepoții ei, pe Jan Christian (23 ani), dar și pe Grace (22 ani), care au rămas în grija fiului ei la divorțul de prima soție, Bianca Cristinoiu. Pentru ei, Angela Similea a făcut naveta în SUA, în ultimii ani. Ei i-au alinat durerea legată de pierderea lui Victor Surdu în 2011, dar au făcut-o să uite și de celelalte probleme, în special de faptul că n-a reușit să vândă palatul de la Mataraua, în care a locuit cu Victor Surdu. 

Click! spune

Ultima apariţie scenică a Angelei s-a consemnat în septembrie 2015, la “Lassiter Concert Hall”, Georgia, Atlanta, unde a plecat însoţită de prietenul  Ovidiu Komornyik. Înainte, cei doi se chinuiseră să îşi ia viza de lucru pentru America, pentru a presta acolo cu acte în regulă.

cub theo rose png
Screenshot (539) png
claudia patrascanu copii png
ingrijorare
Kate Middleton (3) jpg
cub mircea bravo png
https   www prosport ro wp content uploads 2022 03 Transformare socanta a pilotului Daniel Onoriu cum a ajuns sa arate dupa 55 de zile de coma si cu un stomac cat un pix FOTO webp
Kate Middleton
Distrusă de durere, mama copilului a plecat de acasă și s-a spânzurat în pădure. FOTO Facebook
Propaganda rusa Evgheni Satanovski FOTO Captura video jpg
image
image
image
image
8 kanye west shutterstock 477795043 jpg jpeg
https   www prosport ro wp content uploads 2022 03 Transformare socanta a pilotului Daniel Onoriu cum a ajuns sa arate dupa 55 de zile de coma si cu un stomac cat un pix FOTO webp
claudia patrascanu copii png
Amber Heard FOTO EPA-EFE
6 divort angelina si jolie brad pitt 3 jpg jpeg
sarah anamaria prodan jpg