Oana Pellea a împlinit 56 de ani! A călcat pe urmele tatălui său și i-a dus mai departe renumele

simeon stalpnicul png

Oana Pellea a împlinit 56 de ani. Fiica marelui actor, Amza Pellea, cu siguranță a onorat pe deplin onoarea și renumele tatălui său, îmbrățișând una dintre cele mai frumoase cariere din lumea artei și având permanent un avât neobosit în depășirea propriilor limite.

Oana Pellea s-a născut pe 29 ianuarie 1962, în București, fiind fiica Dominicăi Mihaela și a lui Amza Pellea, unul dintre cei mai bun și mai iubiți actori din România, care va rămâne nemuritor prin rolurile de excepție din filme memorabile.

Oana și-a dorit să calce pe urmele tatălui său, care a fost o legendă în cinematografia românească dinainte de Revoluție și a îmbrățișat cariera teatrală de mică. Ea a studiat la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, actualul UNATC, terminând studiile în promoția 1984, împreună cu alte nume sonore: Adrian Păduraru, Carmen Tănase și Radu Duda, soțul Maiestății Sale, Principesa Margareta a României.

Oana Pellea a avut o rapidă și fructuoasă ascensiune în lumea teatrului. Numeroasele sale distincții în lumea actoriei l-au determinat pe Regele Mihai, în 2012, să o decoreze cu ordinul Crucea Casei Regale a României. În 2010 i-a fost acordat și premiul Aristizza Romanescu, pentru cariera teatrală și cinematografică.

Fiica lui Amza Pellea a primit de două ori titlul de cea mai bună actriță de teatru din România și a câștigat de două ori premiul Uniunii Oamenilor de Teatru din România, precum și premiul Fundației Culturale Române, pentru carieră internațională remarcabilă.

Oana Pellea s-a remarcat și peste graniță, unde a primit mai multe premii internaționale pentru rolul din filmul „Stare de fapt”, în regia Stere Gulea. Cariera sa actoricească numără până în acest moment peste 50 de roluri importante în teatru și 20 în film.

Talentul moștenit de la tatăl său a fost cerut și în producții străine. În 2006, a jucat alături de Clive Owen în filmul „Children of men”, în regia lui Alfonso Cuaron, care în 2013 a luat un Oscar, după ce avusese trei nominalizări). În 2007 a mai fost distribuită și în producția britanică „I really hate my job” și în cea americană „Fire and Ice”.

În ciuda impresionantei sale cariere și a bucuriei pe care o resimte de fiecare dată când e pe scenă sau când transmite mai departe, la noile generații, din cunoștințele sale , Oana Pellea a mărturisit de multe ori că se simte dezamăgită de starea în care a ajuns România. lipsa de respect a guvernanților față de valorile culturale și față de oamenii de rând, a determinat-o să fie o participantă activă la protestele #rezist și de fiecare dată critică deciziile de guvern făcute de mai bine de un an.

În ceea ce privește viața sa personală, rareori și-a dezvăluit regretele, dar cu siguranță și-ar fi dorit un copil care să-i ducă numele mai departe și poate și pasiunea pentru actorie. „Cât despre familie, nu mi-am pus niciodată problema că un copil mi-ar încurca viața, însă nu s-a întâmplat”, mărturisea câdnva Oana Pellea.

cub ionita si viorica de la clejani (1) png
cub andreea berecleanu eva zaharescu png
FotoJet (1) jpg
colaj loredana groza jpg
Athos Salome jpg
cub arsinel fii png
Funeralii Alexandru Arșinel FOTO Inquam / George Călin
cub cristian arsinel png
Materiale de construcție achiziționate cu CEC-uri fără acoperire
Tudor Chirilă (1) jpg
image
image
image
image
FotoJet (4) jpg
Bella Hadid a plans in fiecare zi jpg
cub cristian arsinel png
colaj loredana groza jpg
colaj silvia dumitrescu jpg
Andie Macdowell a defilat pe podium jpg