Parastas cu pizza la 7 ani de la moartea lui Iurie Darie

Ultima actualizare:
La cimitir, Anca a mângâiat de  nenumărate ori bustul lui Iura
La cimitir, Anca a mângâiat de nenumărate ori bustul lui Iura

Cu ochii în lacrimi şi, ca de obicei, cu fotografia lui Iurie Darie în piept. Aşa a apărut Anca Pandrea ieri dimineaţă, în cimitirul Sfânta Vineri din Capitală. S-au împlinit 7 ani de când iubirea vieţii ei, Iurie Darie, a părăsit această lume, astfel că i-a organizat o slujbă de pomenire şi a dat de pomană vin şi pizza.

Circa 20 de oameni au venit sâmbătă la mormântul lui Iurie Darie, să-l pomenească şi să-i fie alături Ancăi Pandrea. Chiar dacă au trecut 7 ani de când a rămas singură, actriţa încă e un munte de durere. A plâns pe tot parcursul slujbei şi, din când în când, mângâia bustul din bronz al omului pe care l-a iubit. După slujbă, cu toţii au plecat spre casă, unde actriţa a întins o masă pe care, de această dată, nu a mai pus bucatele preferate ale lui Iura.

Acasă, au mâncat  cu toţii pizza
Acasă, au mâncat cu toţii pizza

„Lui îi plăceau ouăle umplute, peştele marinat cu ceapă, măsline şi cartofi, friptura de porc, friptura de pui, salata de boeuf, fasolea bătută şi, mai ales, mâncarea de gutui şi de prune. I le-am făcut în fiecare an. De această dată, i-am spus că n-o să i le mai fac, că s-o fi plictisit de ele. Cu o noapte înainte, m-am uitat în ochii lui, în fotografia prin care vorbesc cu el, şi l-am anunţat că i-am comandat pizza italienească, care îi plăcea. Mental, am simţit că mi-a spus «da»”, a povestit Anca Pandrea. 

Cu ani în urmă, au vrut să înfieze o fetiţă

Pe masă a mai pus vin, colivă, suc şi fructe. Peste tot, în jur, te „privea” Iurie Darie, căci locuinţa Ancăi este un adevărat altar închinat omului drag. Pereţii sunt tapetaţi cu fotografii înfăţişându-i pe ei doi în tinereţe, imagini din filme, desene şi diplome. Un şifonier este încă plin cu hainele regretatului actor. Preotul le-a sfinţit ieri, urmând să fie date de pomană.

Pereţii sunt  tapetaţi cu  tablouri cu  Iurie Darie
Pereţii sunt tapetaţi cu tablouri cu Iurie Darie

„Cel mai greu e să te desparţi de hăinuţe, de aceea nici n-am putut să deschid şifonierul zilele astea. L-am rugat pe părinte să le sfinţească şi le voi da eu...”. 

Anca a dezvăluit acum cel mai mare regret cu care a trăit zeci de ani: „Am încercat să facem copii, am făcut tratamente, dar nu am reuşit. Astfel, am vrut să înfiem o fetiţă. Am găsit la casa de copii o frumuseţe de fetiţă blondă, cu ochi albaştri-verzi, am vizitat-o, am vorbit cu directoarea... Însă a apărut tatăl ei din Italia care a început să facă actele să o ia acasă.

Preotul a sfinţit hainele  care vor fi date de pomană
Preotul a sfinţit hainele care vor fi date de pomană

Faptul că nu am avut copii e regretul meu. Dar, în acelaşi timp, îmi pare bine că, dar am fi avut, Iura n-ar mai fi avut dragostea permanentă şi imensă cât universul pentru mine, şi eu pentru el”. 

Click! spune

Iurie Darie a murit în noaptea de 9 spre 10 noiembrie 2012, după mai multe luni de luptă cu probleme respiratorii şi cardiace. Avea 83 de ani. Se remarcase în emisiuni de televiziune pentru copiii, a interpretat roluri memorabile în peste 40 de producţii cinematografice şi a jucat în sute de spectacole de teatru. Fiul său, Ducu Darie, a trecut şi el în nefiinţă anul acesta. a

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Sistem PAtriot   exercitiu militar   Foto FAcebook MApn Lt  Radu Chirilă jpg
image
image
image
image
image
image
cum arata azi dylan paul conner fiul nadiei comaneci cu bart conner 485788 jpg
larisa udila jpg
emily burghelea
corina bud colaj instagram jpg
Shifty Shellshock jpg
IMG 3196 png
banner marmureanu
cub anamaria prodan bebeto png
image
actualitate.net
image
actualitate.net