Parastas cu pizza la 7 ani de la moartea lui Iurie Darie

image
La cimitir, Anca a mângâiat de nenumărate ori bustul lui Iura

Cu ochii în lacrimi şi, ca de obicei, cu fotografia lui Iurie Darie în piept. Aşa a apărut Anca Pandrea ieri dimineaţă, în cimitirul Sfânta Vineri din Capitală. S-au împlinit 7 ani de când iubirea vieţii ei, Iurie Darie, a părăsit această lume, astfel că i-a organizat o slujbă de pomenire şi a dat de pomană vin şi pizza.

Circa 20 de oameni au venit sâmbătă la mormântul lui Iurie Darie, să-l pomenească şi să-i fie alături Ancăi Pandrea. Chiar dacă au trecut 7 ani de când a rămas singură, actriţa încă e un munte de durere. A plâns pe tot parcursul slujbei şi, din când în când, mângâia bustul din bronz al omului pe care l-a iubit. După slujbă, cu toţii au plecat spre casă, unde actriţa a întins o masă pe care, de această dată, nu a mai pus bucatele preferate ale lui Iura.

image
Acasă, au mâncat cu toţii pizza

„Lui îi plăceau ouăle umplute, peştele marinat cu ceapă, măsline şi cartofi, friptura de porc, friptura de pui, salata de boeuf, fasolea bătută şi, mai ales, mâncarea de gutui şi de prune. I le-am făcut în fiecare an. De această dată, i-am spus că n-o să i le mai fac, că s-o fi plictisit de ele. Cu o noapte înainte, m-am uitat în ochii lui, în fotografia prin care vorbesc cu el, şi l-am anunţat că i-am comandat pizza italienească, care îi plăcea. Mental, am simţit că mi-a spus «da»”, a povestit Anca Pandrea. 

Cu ani în urmă, au vrut să înfieze o fetiţă

Pe masă a mai pus vin, colivă, suc şi fructe. Peste tot, în jur, te „privea” Iurie Darie, căci locuinţa Ancăi este un adevărat altar închinat omului drag. Pereţii sunt tapetaţi cu fotografii înfăţişându-i pe ei doi în tinereţe, imagini din filme, desene şi diplome. Un şifonier este încă plin cu hainele regretatului actor. Preotul le-a sfinţit ieri, urmând să fie date de pomană.

image
Pereţii sunt tapetaţi cu tablouri cu Iurie Darie

„Cel mai greu e să te desparţi de hăinuţe, de aceea nici n-am putut să deschid şifonierul zilele astea. L-am rugat pe părinte să le sfinţească şi le voi da eu...”. 

Anca a dezvăluit acum cel mai mare regret cu care a trăit zeci de ani: „Am încercat să facem copii, am făcut tratamente, dar nu am reuşit. Astfel, am vrut să înfiem o fetiţă. Am găsit la casa de copii o frumuseţe de fetiţă blondă, cu ochi albaştri-verzi, am vizitat-o, am vorbit cu directoarea... Însă a apărut tatăl ei din Italia care a început să facă actele să o ia acasă.

image
Preotul a sfinţit hainele care vor fi date de pomană

Faptul că nu am avut copii e regretul meu. Dar, în acelaşi timp, îmi pare bine că, dar am fi avut, Iura n-ar mai fi avut dragostea permanentă şi imensă cât universul pentru mine, şi eu pentru el”. 

Click! spune

image

Iurie Darie a murit în noaptea de 9 spre 10 noiembrie 2012, după mai multe luni de luptă cu probleme respiratorii şi cardiace. Avea 83 de ani. Se remarcase în emisiuni de televiziune pentru copiii, a interpretat roluri memorabile în peste 40 de producţii cinematografice şi a jucat în sute de spectacole de teatru. Fiul său, Ducu Darie, a trecut şi el în nefiinţă anul acesta. a

borcea piscina JPG
giulia anghelescu2 png
meditate 1851165 1280 (1) jpg
gianina corondan tb1000 jpg
laura cosoi png
IMG 0810 jpg
BeFunky collage (34) jpg
ioana ginghina cu fiica jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
foto 1   Miki K Pital jpg
laura cosoi png
BeFunky collage (34) jpg
patrizia paglieri jpeg
giulia anghelescu2 png
Mircea Bravo webp