Parastas de 7 ani pentru Naarghita, «regina muzicii indiene». Ce mesaj i-a lăsat fostul iubit la mormânt

Ultima actualizare:
Naarghita a fost o femeie superbă în tinereţe
Naarghita a fost o femeie superbă în tinereţe

George Rotaru, cântărețul preferat al lui Nicolae Ceaușescu, nu a uitat-o pe Naarghita, iubirea vieţii lui, iar zilele trecute s-a ocupat cum se cuvine de parastasul de 7 ani. Artistul a fost cu flori la cimitir, unde a montat și o plăcuță comemorativă. Naarghita, pe numele real Maria Amarghioalei, a făcut furori în anii '70, atunci când interpreta în toată lumea muzică indiană.

Pe George Rotaru (66 ani) îl lega de regretata Naarghita o frumoasă prietenie, dar și o poveste de dragoste de 7 ani, în perioada în care cântau împreună în aceleaşi spectacole. Pe 26 februarie se împlinesc 7 ani de când Naarghita, supranumită “Regina muzicii indiene”, ne-a părăsit la vârsta de 74 de ani. Cu acest prilej, cântărețul George Rotaru s-a ocupat ca la carte de organizarea parastasului de 7 ani și a fost prezent, pe 12 februarie, la Cimitirul Bellu din Capitală, la mormântul regretatei cântărețe, unde s-a rugat și a aprins o lumânare.


    Solistul George Rotaru a dus o plăcuță comemorativă la mormântfoto: Facebook / Valentina Spânu
Solistul George Rotaru a dus o plăcuță comemorativă la mormântfoto: Facebook / Valentina Spânu

George Rotaru a comandat și o plăcuță comemorativă, pe care a montat-o lângă cruce și pe care a ales să scrie un mesaj des întâlnit în melodiile artiștilor despre noi, mesaj care vorbește despre neputința omului în fața morții: «Ce este viața omului, patru scânduri și un cui». 

Solistul George Rotaru a dus o plăcuță comemorativă la mormânt
Solistul George Rotaru a dus o plăcuță comemorativă la mormânt

Regretata cântăreață a venit pe lume pe 16 ianuarie 1939 în localitatea Pufești, Vrancea, și s-a stins din viață pe data de 26 februarie 2013. Pe numele real Maria Amarghioalei a fost mai mult cunoscută prin numele ei de scenă, Naarghita.

Naarghita a murit de singurătate?

Divinizată în tinereţe de milioane de oameni, Naarghita, supranumită "regina muzicii indiene", a murit singură, aproape uitată de lume. La 74 de ani, Naarghita, o femeie de o frumuseţe aparte şi cu o voce dumnezeiască, a fost o adevărată legendă a muzicii indiene. După ce a trăit o viaţă în lumina reflectoarelor, Naarghita s-a retras discret din atenţia publicului. S-a izolat de lume şi de cunoscuţi, iar ultimii ani din viaţă şi i-a petrecut singură. 

Parastas la Cimitirul Bellu pentru Naarghita
Parastas la Cimitirul Bellu pentru Naarghita

Şi moartea ei a rămas învăluită în mister, fiind găsită decedată de o nepoată, care a spart uşa garsonierei, îngrijorată că Naarghita nu mai răspundea la telefon. A găsit-o fără suflare, cu mâna sub cap, ca şi când ar fi dormit, şi cu televizorul deschis, după cum povestesc vecinii. Solista Irina Loghin, care a colaborat cu ea cu mulţi ani în urmă, şi-o amintea ca pe o persoană liniştită şi retrasă. 

"Am făcut turnee cu ea. Era foarte retrasă. Noi mai glumeam prin cabină, dar ea îşi vedea de treaba ei. Nu mai ştiam nimic de ea de foarte mult timp, credeam că s-a mutat în India, dar am văzut-o de curând la televizor", ne-a spus Irina Loghin acum şase ani, imediat după moartea Naarghitei. „Se plângea că e singură şi că nu-i mai deschidea nimeni uşa. Poate şi ăsta a fost un motiv pentru care a murit", mai declara Irina Loghin.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
1 liviu varciu si carmina 5 jpg jpeg
toma caragiu jpg
tamara buciuceanu jpg
elena carstea jpeg
salma hayek rochie albastra profimedia jpg
seraphina rose ben affleck fin profimedia colaj png
Pentru cei care nu își mai amintesc, trupa Holograf a fost înființată în anul 1977 de către Mihai Pocorschi
banner julia jianu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net