Povestea reală a apariţiei Ştirilor de la ora 5 la Pro TV. Adrian Sârbu: "Sunt o mare diversiune"


    Adrian Sârbu a lansat Pro TV în 1995Foto: Sever Gheorghe
Adrian Sârbu a lansat Pro TV în 1995Foto: Sever Gheorghe

La un evenimnet desfăşurat pe plajă, Adrian Sârbu, creatorul Pro TV-ului, a povestit cum au luat naştere Ştirile de la ora 5. De vină este... Antena 1.

Adrian Sârbu a vorbit unui grup de jurnalişti prezenţi la un seminar ţinut pe plaja Vadu despre apariţia postului din Pache Protopopescu.

"Se dezvolta, prin 1995, un puternic curent populist condus de Antena 1. Tot ce părea respect pentru libertate, democraţie, valori occidentale, începea să se clatine. Ţara era condusă prost, aşteptările oamenilor nu erau împlinite şi erau concurenţi ai noştri care credeau că pot capta acest curent negativ, care putea sa fie mult mai grav pentru Romania. Noi pierdeam audienţă, aveam investitori faţă de care aveam o raspundere, aveam obligaţia să ne menţinem în main stream, aveam 10.000 de angajaţi care trebuiau să aibă ce mânca. Atunci am luat o decizie antreprenoriala, pe care azi pot să mi-o amendez axiologic, dar nu mi-o voi amenda niciodată ontologic, al existenţei Pro TV şi a contributiei noastre la ceea ce a urmat dupa aceea. Am luat o decizie de diversiune", a declarat Sârbu, potrivit hotnews.ro.

"Ştirile de la ora 5 sunt o mare diversiune. Adică, hai să arătăm oamenilor şi partea pe care doresc s-o vadă, dar se feresc s-o recunoască. Ştirile de la ora 5 au recapturat un public care ar fi dispărut la Antena 1, în plus am retabloidizat şi ştirile de la ora 7", a mai spus el.

Printre altele, Adrian Sârbu a mai afirmat că a fondat Pro TV "din plictiseală": "Din plictiseală, pentru că plictiseala este un foarte important vector al creativităţii, am creat acest PRO TV".

Consultantul în comunicare Cristian Niculescu a realizat o serie de înregistrări cu speech-ul lui Adrian Sârbu şi le-a publicat pe Youtube.

cub anamaria prodan png
Kanye West si Julia Fox jpg
masina culita jpg
catalin remus avocatul31 jpg
foto1 catuse badalau INQUAM Photos Sabin Cirstoveanu jpeg
cub catalin botezatu png
Studentele și au acoperit părțile intime cu pălăriile jpg
Ceapă
Capture PNG
vladimir putin getty jpg
image
image
image
image
cub anamaria prodan png
cub catalin botezatu png
Kanye West si Julia Fox jpg
FotoJet (1) jpg
Shakira cauta bona  Sursa imagine shutterstock 184651697 jpg
Kanye West