Poveştile vedetelor care au testat toate cele 3 vaccinuri: «Vrem să revenim la normalitate!»

Ultima actualizare:

    Simona Halep
Simona Halep

„Vrem să ne protejăm, dar şi să ne luăm viaţa înapoi!”. Sunt motivele pentru care zeci de vedete s-au grăbit, încă din etapa a doua, să se înscrie pe platforma de vaccinare şi să se imunizeze. Pentru a da un exemplu, s-au pozat cu seringa în braţ şi au afişat „dovada” pe reţelele sociale, alături de mesaje de încurajare. O parte dintre ele au fost preluate inclusiv de către autorităţi, pe platforma RO Vaccinare.

Alex Vasilache, prima vedetă vaccinată

Prima vedetă din România care s-a imunizat a fost Alex Vasilache, solistul trupei Jukebox. S-a întâmplat pe 4 ianuarie, când campania era în prima etapă, cea adresată medicilor. A reuşit acest lucru deoarece, chiar pe 4 ianuarie, a îmbrăcat pentru prima dată halatul de medic rezident, la Institutul „Matei Balş” din Bucureşti. Din cauza pandemiei şi a pauzei de la cântări, a hotărât să se întoarcă la o pasiune mai veche, medicina, şi să-şi dea examenul de rezidenţiat. Acum îngrijeşte bolnavi de COVID, dar, pe viitor, promite să practice ambele meserii, în paralel.

La început, publicul îi acuza că «se bagă în faţă»

Odată cu debutul etapei a doua, rând pe rând, actori, cântăreţi, sportivi şi prezentatori tv au început să primească serul salvator, în centrele de vaccinare. Mihai Morar s-a imunizat printre primii, iar zâmbetul de fericire i se putea vedea chiar şi pe sub masca de protecţie. „Doamne ajută să ne facem bine!”, a scris omul de radio în dreptul fotografiei postate pe reţelele sociale.


    Mihai Morar
Mihai Morar

Horia Brenciu s-a vaccinat pe 8 martie, de Ziua Femeii. „N-am anticipat asta. Ce nu fac eu pentru sexul frumos?!”, a anunţat artistul. Evident, în acea perioadă nu lipseau acuzele că vaccinarea s-a făcut „pe pile” şi că vedetele s-au băgat în faţă...

A păţit-o Simona Halep, care s-a imunizat pe 24 februarie, dar şi Dan Capatos, prezentatorul de la Antena 1: „Am fost acuzat că m-am băgat în faţă la vaccin! Nu este aşa. M-am programat pe platformă, am şi probleme de sănătate, plus că jurnaliştii intră în etapa a doua”, a explicat Capatos. Ion Haiduc (73 de ani) a bătut 150 km până la Ţăndărei, căci doar acolo a mai prins loc.

Maria Dragomiroiu s-a vaccinat şi ea pe 4 martie. Apoi a venit rândul Lorei, prezentatoarea de la „Vorbeşte lumea” (PRO TV): „Cred că e al zecelea vaccin din viaţa mea. Am făcut eforturi să am creierii intacţi… că nah… e şi cel mai faimos vaccin dintre toate pe care le-am făcut. Hai, Doamne ajută!”, a declarat Lora, pe InstaStories.  

Sunt date ca exemplu pe site-ul RO Vaccinare

Din 15 martie a început etapa a treia de vaccinare, adresată publicului larg. Iar vedetele au continuat să dea exemple bune, în centrele de vaccinare. Multe dintre ele au fost date ca exemplu pe pagina oficială de Facebook a campaniei de vaccinare. 

Mihai Bendeac s-a vaccinat cu AstraZeneca

De exemplu, în plin scandal cu presupusele tromboze date de serul AstraZeneca, Mihai Bendeac a ţinut să arate că el are toată încrederea în acest vaccin: „Fratele meu s-a vaccinat cu AstraZeneca. Nu puteam să fiu mai prejos. Vreau să dau încredere în oamenii de ştiinţă, în medicină, alegând să mă vaccinez cu cel mai puţin dorit vaccin în acest moment”, a declarat el pe 7 aprilie. 6 zile mai târziu, Adi Sînă se vaccina şi el la Constanţa, cu Pfizer. „Am aşteptat ziua asta de un an jumate. Cred cu tărie că acest vaccin este singura noastră şansă de a reveni la normalitate”, a spus artistul. 


    Adi Sînă
Adi Sînă

Soprana Felicia Filip a făcut și rapelul

În aceeaşi zi, şi soprana Felicia Filip îşi primea a doua doză de vaccin, la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti: „Sunt bucuroasă şi liniştită. Mi-am făcut rapelul! Am aşteptat cu nerăbdare momentul acesta. De mică am fost crescută în respectul pentru vaccinare. Aşa încât, de cum am avut dreptul, m-am înscris. Astăzi am văzut cu satisfacţie câtă lume aştepta la rând: o dovadă de civilizaţie, de maturitate. Sunt sigură că numai astfel vom învinge duşmanul nevăzut şi atât de periculos”.Joia trecută, Roxana Ciuhulescu enumera şi ea pe Facebook motivele pentru care a decis să se imunizeze: „Ca să mă protejez, să-mi protejez familia, sportivii şi pe toţi cei din jurul meu. Am ales să mă vaccinez pentru că vreau să îmi ştiu mama şi copiii în siguranţă, vreau să merg din nou la sală, la concerte, vreau să călătoresc şi să trăiesc fără să-mi fie frică. Prin imunizarea mea, a ta şi a lui vom depăşi pandemia şi vieţile noastre vor reveni la normalitate!”. 

Vineri, Dorian Popa a umplut de veselie şi de energie centrul la care a mers să se vaccineze. Într-un maieu, cu muşchii la vedere, dar şi cu ceva emoţii, s-a filmat în timp ce primea serul de la Pfizer. „Este normal să am nişte emoţii pentru că este un pas nou în viaţă, dar, în acelaşi timp, trebuie să recunosc că atunci când am plecat în Africa am făcut 5 vaccinuri, când am plecat în Asia am făcut 4 vaccinuri şi când am plecat în Madagascar am făcut alte vreo 4 sau 5 vaccinuri. Să fim serioşi, fraţilor!”. Postarea lui a fost distribuită pe Facebook-ul RO Vaccinare, ca de altfel şi cea a Gabrielei Szabo, de sâmbătă: „,Cred foarte mult că doar prin vaccinare vom trece cu bine peste pandemie”, s-a mulţumit să spună fosta campioană la atletism.


    Roxana Ciuhulescu
Roxana Ciuhulescu
image
image
image
image
image
image
banner oana roman fiica png
copii adela popescu radu valcan jpg
diego maradona daniela mori jpg
gheboasa instagram png
actrita irina gardescu jpg
cub andreea balan png
Andreea Bălan și Victor Cornea formează un cuplu de câteva luni Instagram
banner theo rose png
image
actualitate.net
image
actualitate.net