Poză rară cu Florin Piersic în copilărie! Actorul a împlinit vârsta de 83 de ani

Ultima actualizare:

    Florin Piersic a fost răsfăţat ca un prinţ de Oreste şi de Rareş Bogdan, la eveniment
Florin Piersic a fost răsfăţat ca un prinţ de Oreste şi de Rareş Bogdan, la eveniment

Marele actor Florin Piersic a fost omagiat la Cluj, sâmbătă seară, cu o zi înainte de a împlini 83 de ani. Emoţionantul eveniment, organizat de Primărie, s-a desfăşurat chiar în incinta Cinematografului ”Florin Piersic”, unde s-au strâns în jur de 1.000 de admiratori, printre care s-au numărat şi colegi de breaslă, dar şi vedete tv. El s-a ţinut numai de glume.

Nume celebre au fost prezente la show-ul ”Pe cărările vieţii, cu Florin Piersic”. Primul rând  din sală a fost rezervat invitaţilor speciali,  precum Mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei, episcopul grec-catolic de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, preşedintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, primarul Emil Boc, preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe, actriţa Medeea Marinescu, şi alte oficialităţi locale. Oreste Teodorescu a fost invitatul „surpriză” al lui Rareş Bogdan, care a prezentat evenimentul alături de Irina Margareta-Nistor. 

”Mă bucur că ai avut ideea excepţională să-l aduci pe Oreste aici, pe care-l cunosc de când era pereche cu Badea. Erai pereche cu Badea, dar atunci eraţi bine, eraţi formidabili şi m-aţi invitat la nişte emisiuni. Atunci mi-am dat seama că sunt mai deştept decât voi. Mă joc, bineînţeles, cu voi. Dar te ţin minte de atunci atât de bine şi te urmăresc cum îl urmăresc şi pe duşmanul tău, dar datorită mie aş dori foarte tare să vă împăcaţi. Îmi pare rău că nu am 38 de ani, ci 83”, i-a transmis actorul lui Oreste.

Evenimentul a costat 130.000 de lei. Artistul, care arată impecabil şi acum,  iar în tinereţe era numit, datorită frumuseţii, ”Alain Delon de România”,  are poveşti de iubire picante, demne de scenariul unui film de la Hollywood.

Pe lângă cele trei soţii, regretata actriţă Tatiana Iekel, Anna Széles (75 de ani) şi Anna Torok, cea cu care îşi împarte viaţa şi acum, Piersic a avut numeroase idile, fiind recunoscut drept un mare crai.

Relaţia cu Tatiana Iekel a debutat la Paris, în anul 1958, iar după doi ani de amor pasional şi-au unit destinele. Au fost căsătoriţi în perioada 1960-1974 şi au împreună un fiu, pe Florin Piersic jr, care le-a călcat pe urme părinţilor săi.

“E un om care ar fi trebuit să fie liber toată viaţa. Era un crai veşnic curtat. Se îndrăgostea de toate partenerele cu care juca, iar la un moment dat s-a îndrăgostit atât de tare de una dintre partenerele lui, încât i-am spus că e mai bine să ne despărţim”, povestea Tatiana Iekel despre Florin Piersic. 

Viaţa i-a scos-o în cale pe superba actriţă de origine maghiară Anna Széles, de care Florin s-a îndrăgostit în autobuz. În 1975 s-au căsătorit, iar în 1976 a venit pe lume fiul lor, Daniel. Actriţa Anna Széles i-a fost soţie un deceniu, în perioada 1975-1985. Pasiunea s-a stins în 1985, când cei doi divorţează, actriţa mutându-se în Ungaria cu băiatul lor. Actorul a mai avut o idilă cu  superba Angela Similea (72 de ani), alături de care a alcătuit cel mai frumos cuplu de pe scenă. 

Şi-a adorat părinţii. Tatăl său a fost medic veterinar

Florin Piersic s-a născut la Cluj-Napoca în 27 ianuarie 1936, din părinţi bucovineni (mama - originară din Valea Seacă, tatăl - medic veterinar, originar din Corlata). Şi-a petrecut copilăria în Corlata, Pojorâta şi Cajvana, apoi în Cernăuţi şi, ulterior, la Cluj-Napoca, unde a urmat Liceul de băieţi nr. 3 (în prezent, Colegiul Naţional “Emil Racoviţă”). 

„Am fost foarte legat de părinţii mei. Au trăit o tragedie, pierderea surorii mele, Lucia Piersic. Tatăl meu era medic veterinar la Cernăuţi. Eu aveam şase ani. Sora mea a plecat cu colegii ei la cules de plante pe malul Prutului pentru soldaţii de pe front. Mama a condus-o şi i-a spus să nu facă baie în Prut. Ajunşi acolo, toţi colegii s-au aruncat în Prut. Colega ei de bancă, Doina, a început să ţipe, a luat-o un vârtej. Atunci sora mea, care era campioană la înot, avea 14 ani, a sărit după ea. Un evreu s-a aruncat după ele. A reuşit să o salveze pe Doina, dar pe sora mea nu. Sora mea a fost găsită după 4 zile, în Basarabia, la 11 kilometri”, i-a spus Piersic Andreei Esca, într-o emisie radio.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
britney spears sam asghari getty  jpg
sofia vergara costum baie verde instagram jpg
banner jesica zamfir png
banner roxana vancea png
dana budeanu instagram 2 jpg
Bebelus, sarcina  jpg
banner hoteluri vedete png
banner livia graur png
image
actualitate.net
image
actualitate.net