Reacţia Amaliei Enache după ce mamelor li s-a promis că ar putea ieşi mai repede la pensie

Ultima actualizare:

    Amalia Enache este topită după fetiţa ei, Almafoto: arhiva personală
Amalia Enache este topită după fetiţa ei, Almafoto: arhiva personală

Măsura pe care Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, ar vrea să o ia prin reglementarea legii pensiilor nu a lăsat-o indiferentă pe Amalia Enache. Ştirista Pro Tv este şi ea mămica unui fetiţe superbe, în vârstă de un anişor, dar a condiţia oficialului nu a convins-o să mai facă alţi copii. Ea a explicat că femeile ar trebui să se gândească de două ori înainte de a naşte cel puţin trei copii de dragul de a ieşi mai repede la pensie.

Amalia Enache (40 de ani) reacționează cu privire la leagea potrivit căreia mamele cu cel puţin trei copii ar putea ieși mai repede la pensie. Prezentatoarea tv a publicat un mesaj pe contul ei de socializare în care nu le-a încurajat deloc pe femei să o asculte pe Lia Olguţa vasilescu, ci să deschidă bine ochii, căci legea ar putea fi din nou schimbată până la momentul pensionării lor.

“Da, mamele cu treisau mai mulți copii sunt grozave. Sincer o spun! Dar nu cred că pensionarea mai devreme le ajută, pentru că cel mai probabil la vârsta pensionării copiii sunt deja mari și independeți. Cred că mai greu le este când sunt toți mici. Și mai cred că există mame cu un singur copil care sunt GROZAVE. Și care depun la fel de mult efort. Pentru că poate e un copil bolnav, poate e cu nevoi speciale, poate ea e bolnavă, poate e singură fără niciun ajutor etc. Cred că mamele sunt de fapt cel mai adesea grozave în eforturile lor și sunt tot felul de nuanțe. Dar mai ales sunt convinsă că și dacă actualul Guvern trece o astfel de lege, un viitor Guvern o va schimba. În caz ca vreo femeie sănătoasă la cap chiar ar decide numărul copiilor de dragul pensionarii timpurii, e bine să se aștepte oricând la o revenire. Acum doi ani era un plafon la indemnizatiile de creștere, anul trecut nu mai era niciun plafon, acum Guvernul a pus iar un plafon și tot așa”, a subliniat Amalia Enache.

Marţi seară, Lia Olguţa Vasilescu, actualul ministru al Muncii, a anunţat la Antena 3 că femeile care au născut cel puţin trei copii şi i-au crescut până la vârsta de 10 ani beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare, care nu poate fi mai mică însă de 55 de ani. Pentru trei copii, vârsta de pensionare scade cu un an, iar pentru patru copii – cu doi ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Snapinsta app 438169653 18437746927013370 2116600309572748650 n 1080 jpg
andreea balan si george burcea
foto 2   Florin Calinescu jpg
Mihaela Borcea 7 jpg
image png
2 pepe si raluca pastrama divort 2 jpg jpeg
image png
banner ilinca vandici png
image
actualitate.net
image
actualitate.net