Rockerii cad pe capete la pat!

Ultima actualizare:

    Nelu Dumitrescu a rămas fără  podoaba capilară, în urma  tratamentului cu citostatice
Nelu Dumitrescu a rămas fără podoaba capilară, în urma tratamentului cu citostatice

Nelu Dumitrescu (61 de ani), toboşar, dar şi fondator al legendarei trupe Iris, a dezvăluit că e grav bolnav.

Fanii trupelor rock româneşti sunt în stare de şoc. Nu de alta, dar aproape mai toţi soliştii, care au cunoscut celebritatea în anii comunismului, au trecut razant pe lângă moarte, de parcă ar fi urmăriţi de un greu blestem. Artiştii nu se dau însă bătuţi şi, după ce s-au externat, au continuat să urce pe scenă şi să cânte cu pastilele în geantă. 

Nelu Dumitrescu, bolnav de cancer, este însă optimist şi se pregăteşte să revină pe scenă, în iunie: “În urmă cu opt luni, în urma unui control medical efectuat la o clinică privată din Bucureşti, mi s-a stabilit un diagnostic - hernie inghinală. Însă în luna octombrie, în timpul intervenţiei chirurgicale, s-a constatat că de fapt aveam cu totul altceva şi mult mai grav - limfom malign nonHodgkin (o formă de cancer).

La momentul actual, veştile sunt bune, tratamentul a dat rezultate şi o să încerc să-mi reiau activitatea din luna iunie a acestui an, până când sper să-mi crească şi mie puţin părul”, a scris el, pe contul de Facebook. Ca spectacolele să nu fie suspendate, până când se va întrema, el a fost înlocuit, la tobe, chiar de Cristi Dumitrescu, fiul său.

Dar şi Cristi Minculescu (57 de ani), solistul trupei, a avut grave probleme de sănătate. Pe 24 martie 2009, acesta a suferit un transplant de ficat, la o clinică din Germania, donator fiind chiar soţia lui, Rodica. Artistul suferea de polichistică hepato-renală.

Minculescu continuă să ţină regim şi, de parcă nu era suficient acest necaz, el s-a accidentat, în august 2015, la mâna dreaptă. Pare ceva serios, din moment ce de atunci nu şi-a mai dat jos bandajul.

Nici Leo Iorga (51 de ani) nu renunţă la concerte, deşi în 2011 a fost diagnosticat cu cancer pulmonar. De atunci a suferit patru operaţii (la plămâni, la glandele suprarenale  şi de două ori pe creier), dar şi mai multe şedinţe de chimioterapie. Pentru că a rămas din nou fără păr, din cauza tratamentelor, Leo cântă cu o eşarfă pe cap şi stă pe un scăunel, căci uneori îşi pierde echilibrul.

Gabriel Cotabiță a suferit un infarct, iar Dan Bittman era să rămână fără voce

Gabriel Cotabiță  (60 de ani) și Dan Bittman (54 de ani) sunt din nou pe scenă, după ce s-au confruntat cu serioase probleme de sănătate. Cotabiță a suferit anul trecut, pe 8 mai, un infarct la sala de sport și, deși nici medicii nu erau prea optimiști în privința însănătoșirii lui, iată că, după trei luni de spitalizare, timp în care a suferit și o operație la inimă, acum se simte bine.

Iar Dan a fost la un pas să rămână fără voce și să pună cariera muzicală în cui, după operația suferită la Viena, în zona gâtului, în octombrie 2012. El fusese diagnosticat cu stenoză carotidiană asimptomatică. Răgușeala puternică i-a trecut abia după patru luni, cu o pastilă de doar 10 lei.

Kempes a stat o lună în comă

În 1995, fostul solist al  trupei Cargo a intrat cu  motocicleta în stâlp
În 1995, fostul solist al trupei Cargo a intrat cu motocicleta în stâlp

Ovidiu Ioncu (49 de ani) sau Kempes, fostul solist al trupei Cargo, a văzut moartea cu ochii, în urma unui grav accident rutier, suferit în 1995: ”După ce am intrat cu motocicleta într-un stâlp, am stat în comă aproape o lună. De-abia puteam vorbi. În mintea mea totul era clar, nu simțeam că am vreo  problemă de gândire, dar pe gură ieșea mereu altceva. Am avut un logoped care m-a învățat să vorbesc din nou. La spectacole, aveam un stativ cu textele, căci nu mai rețineam versurile”, a povestit el, pentru adevărul. ro.

După ani buni în care a locuit la Brisbane, în Australia, unde a lucrat și ca zidar, Ovidiu a revenit pe scena românească într-o nouă formulă, alături de trupa ”Kempes”. Deși a fost la un pas de moarte, el tot nu s-a învățat minte: ”Am învins frica, am urcat din nou pe motocicletă. Dacă aș putea, aș dormi pe motor”, a spus el, la Rock FM, în urmă cu trei ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Florin Talpan FOTO sportpictures.eu
image
image
image
image
image
image
WhatsApp Image 2024 05 19 at 15 33 54 jpeg
banner loredana groza png
florin piersic jpg
regina elisabeta getty jpg
image png
televiziune webp
jador oana ciocan colaj facebook jpg
marcel pavel
image
actualitate.net
image
actualitate.net