Scrisorile lui Stanca: Dragă Teo Trandafir,

Ultima actualizare:

    Teo predă cursuri la  Institutul Bancar Român (FOTO: CLICK!)
Teo predă cursuri la Institutul Bancar Român (FOTO: CLICK!)

Mi-a plăcut replica de pe blogu-ţi. Aia, cu îmbrăcămintea. Şi îmbrăcătura. Apropo, că Teo ”se-mbracă discutabil”. Frumos le răspunzi, ”bine că mă îmbrac!” Dar despre alea care se dezbracă şi des şi degeaba ce zici? Tu eşti o femeie serioasă.

Ai un statut social. Ştaif. Nu fiţe. La tine, orice ai fi, eşti sau ai fost - prezentatoare, moderatoare, mamă, deputată, pedelistă, udristă sau blagistă - nu contează veştmântul. Ci, cum apari intelectualmente. Dar, ce să ştie bou' ce-i testosteronu' şi mârlanu' ce-i şofranu'?! Sunt de acord cu tine: în orice eră femeia trebuie să fie curată. Spălată. Să miroasă frumos. Nu musai a parfumuri franţuzeşti şi deodorante americane. Merge şi levănţica de şifonier. Ea, femeia, poate emana şi mirosuri naturale. De odolean, mirt, nucă verde, smochină coaptă, curmală, stafidă brună, struguri confiaţi, vin vechi, cabernet "Soare" de Bolovanu...

Am o listă de arome de moare omu'. Taur, ce vrei! Olfactiv. Merge şi pelinul la spălarea părului. Şi gata. Am boală pe colegii care o fac pe pârâcioşii: "Uite cum se-mbracă Teo!" ... "Ce coafură şi-a tras!" Sau, mai ales când dau ei detaliile alea cu celulita de pe bucuţe sau epigastru. Cu vergeturile de pe pulpiţe. Cearcănele de sub ochişori. Varicele de pretutindeni. Mor! Nu e cazul matale... Presiunea vestimentară vine de la un marketing parazitar: să ai şi tu stilistul, hair-stilistul, designerul vestimentar. Că le zice aşa sau croitor, coafor, modistă, totul e să dai cu banu'.

Dar, mulţi modişti puţini artişti. Fiţe. O ştiu din evoluţia... poeziei de la noi. Vezi, ea are avans: fracturismul vestimentar nu s-a inventat!

Sincer, la modă eu unul - despre care apropo de haine nu s-a spus nici că-că..., nici că - nu ştiu decât un nume, ignorantul de mine: Bote. Apoi, pe sobru Alex Ciucu. Şi, câteva doamne cu talent. E o anume Levinţa - Doina, ca să nu se confunde cu alte rude false... - pe care o admir din juneţe. Geniu. Academician. Profesor. Doctor. Apoi, Mioara Oglindă. Adina Buzatu. Stop. Opriţi boii! Restul, amatori. Caşlagurişti. Fiţoşi & Fiţoase. Reţine maxima: nu pantalonu' face pe om, ci omu' pe pantalon...Concluzia derivă din spusele-ţi. Îmbracă-te cum te ­simţi tu bine. Dar, după ce te-ai spălat//şi cu fân te-ai parfumat...

Love, George Stanca

Teo Trandafir o critică dur pe Iulia Albu: «E ca şi cum eu i-aş zice Giuliei că s-a îngrăşat!»

Uite cum a certat-o Teo pe Nicole Cherry: «Ţie nu ţi-e ruşine?»

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
madonna concert brazilia profimedia (1) jpg
andreea esca porumbacu jpg
cub daniela crudu webp
antonela patrut 2 jpg
banner alin oprea png
adela popescu jpeg
banner sanziana buruiana png
irinel columbeanu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net