Secretele matinalilor de la tv. Cum reușesc prezentatorii să se trezească la 3-4 dimineața

Ultima actualizare:
Corina Caragea
Corina Caragea

Te trezești greu dimineața? Îți place să te întinzi, să mai lenevești în pat, în special în zilele mohorâte de toamnă? Stai să vezi cum e să sune ceasul la 3-4 dimineața! Este programul obișnuit al prezentatorilor de radio și tv, pe care îi vedem la datorie la prima oră din zi. Cum reușesc? Au trucurile lor și metode inedite de a se pune pe picioare. Cei mai mulți s-au obișnuit, ba chiar le place, alții au nevoie de două alarme și de câteva planuri de rezervă.

Corina Caragea: „Eu trezesc alarma, nu ea pe mine”

De 15 ani, zilele Corinei Caragea încep la 4 dimineața. Nu chiar toate, căci programul ei este în ture. Dar atunci când e de serviciu, se obișnuiește rapid: „Pe finalul săptămânii, deja eu trezesc alarma, nu ea pe mine. Mă obișnuiesc și nu mai am nevoie de ea”, recunoaște prezentatoarea știrilor sportive de la PRO TV. Valorifică fiecare minut, totul este calculat din momentul în care se ridică din pat.

Anca Dumitrescu
Anca Dumitrescu

„De cum sună alarma, sar din pat și începe armata, de la mic dejun la machiaj, scris, montaj și abia la final prezentat. Până intru pe post sunt perfect trează și pregătită. Motivația mă pune rapid pe picioare, știu că nu îmi permit să întârzii. În televiziune, fiecare secundă contează. Nu îmi permit să fiu somnoroasă, căci oamenii deschid televizorul nu ca să vadă o față mototolită și bâlbâită, ci să se învioreze, să înceapă ziua cu veselie și bună dispoziție”. Nu-i e tocmai ușor, căci nu e neapărat genul matinal. „În zilele libere dorm până aproape de prânz. E așa de bine! Sper să fie tura mea atunci când trecem la ora de toamnă, abia aștept acest cadou. O oră în plus în pat, dimineața, este aur”.

Anca Dumitrescu de la Digi24 își setează mai multe alarme pentru ora 3.30

Florin Busuioc prezintă Meteo la PRO TV
Florin Busuioc prezintă Meteo la PRO TV

De 9 ani se trezește cu noaptea-n cap pentru a prezenta Digimatinal, la Digi24, cu o pauză doar de 9 luni, cât a fost în concediu maternal. Nu s-a obișnuit și probabil nu va iubi niciodată sunetul alarmei. Însă îi place ceea ce face, câteva ore mai târziu, în lumina reflectoarelor. „La ora 3.30 am setate mai multe alarme și cu greu mă trezesc, nu m-am obișnuit. De obicei am nevoie cam de 40 de minute până plec de acasă. Îmi iau micul dejun, beau cafeaua, mă pun la punct cu ce s-a întâmplat peste noapte, citesc presa online, apoi plec spre redacție. Norocul meu e că stau aproape de serviciu. Niciodată nu plec de acasă fără să mănânc și fără să îmi beau cafeaua. O cafea îmi este suficientă să îmi intru în ritm. Energia vine încet, încet, până la 6, când încep emisiunea”. Avantajele trezitului de dimineață sunt două mari și late: nu prinde niciodată aglomerație în trafic și are mai mult timp pentru ea și pentru băiețelul ei.

Busu, protejat după infarct

Bogdan Miu
Bogdan Miu

După infarctul suferit în urmă cu doi ani, simpaticul Florin Busuioc a primit p „dispensă” din partea PRO TV pentru a nu intra la știri chiar la prima oră. „Mă trezesc la 6 pentru că nu intru la știri la prima oră, ci la 7. Eu îmi pun alarma la telefon, dar întodeauna mă trezesc cu câteva minute înainte să sune și... nu prea mai are sens, dar o pun de control. Sunt gata de plecare în câteva minute. Îmi fac o cafea, un duș și am ieșit pe ușă, nu pierd timpul. Totuși, nu beau multă cafea, undeva la două pe zi să zic. Din prima doar gust, după aceea îmi mai fac una la PRO TV care mă ține până se termină programul de știri”, povestește Busu. Nu a fost niciodată fanul trezitului cu noaptea-n cap, deși face acest lucru fără probleme de 15 ani. „Ca să fiu sincer, când am hotărât să fac teatru unul dintre motive a fost că aveam repetiții le ora 10 și mă puteam trezi târziu, nu ca atunci când mergeam în combinat, la 4:30. Ăsta era unul dintre motive și uite că soarta nu m-a ajutat și a trebuit, din nou, să mă trezesc foarte devreme, când am început matinalul”, adaugă el.

Bogdan Miu: „Cafeaua îmi schimbă starea

Lavinia Petrea
Lavinia Petrea

De fix 5 ani, Bogdan Miu se trezește la ora 5 pentru Matinalul Digi FM. Și, cum nu a ratat în nicio dimineață trezirea, poate spune că s-a obișnuit. „Niciodată nu mă ridic din pat cu prima alarmă, ci mereu cu a doua. Am un ritual simplu: mă trezesc, mă spăl pe dinți, verific gustul și mirosul, apoi trec la cea mai bună cafea din ziua respectivă. După 25 de minute de când a sunat alarma sunt deja la ușă, gata de plecare spre Digi FM. Prima cafea din zi este cea mai importantă pentru mine. Oricât de grea poate fi dimineața, cafeaua îmi schimbă starea și îmi dă energia necesară pentru a porni în noua zi. Micul dejun îl împart în două: ceva light, la prima oră și apoi o omletă la ora 10, după ce încheiem matinalul. Abia aștept trecerea la ora de toamnă! Nimic nu se compară cu senzația că dormi o oră în plus. În realitate n-o dorm, dar am confortul că pe ora veche era 6 când mă trezesc eu. Avantajul trezitului devreme e acela că vezi orașul fără trafic, cu aer curat. Pe de altă parte, cei dragi încă dorm, așa că trebuie să mergi pe vârfuri, ca să nu-i trezești. Și nici nu poți să-i pupi la plecare”, spune Bogdan Miu.

Motivele care o fac pe Lavinia Petrea să iubească trezitul de dimineață

S-au împlinit 8 ani de când Lavinia Petrea, prezentatoarea știrilor PRO TV, se trezește la 4 dimineața. Și o face cu zâmbetul pe buze pentru că, spune ea, iubește ceea ce face. Și mai iubește cafeaua, pe care o bea alături de colegi, la muncă. „De regulă ies pe ușă cam în 30 de minute după ce m-am trezit. Pe drum, în mașină, fac câteva exerciții de dicție ca să-mi dezmorțesc maxilarul, mă strâmb  (da, ca să-mi activez mai bine mușchii feței!). Și de multe ori plec cu patch-uri sub ochi ca să mai scap de cearcăne și ochi umflați. Am avantajul că la acea oră nu mă întâlnesc cu nimeni pe stradă... nici măcar în trafic”, spune Lavinia.

Andreea Marinescu și Mihai Dedu
Andreea Marinescu și Mihai Dedu

Și mai are un motiv pentru care apreciază trezitul de dimineață: mamă a trei copii, nu prea are timp pentru ea, decât atunci, în zorii zilei. „Când ai o casă plină de copii care mai tot timpul au nevoie de ceva de la tine, înveți să te bucuri altfel de un moment de liniște și de timp doar pentru tine. Indiferent la ce oră se întâmplă el. Eu am transformat trezitul devreme în avantaj și vreau să profit de ocazie și să vă îndemn pe toți să faceți ceva care, cred eu, o să aducă schimbări frumoase și stări de bine în viața voastră: străduiți-vă să faceți ceva pentru voi în fiecare dimineață, chiar dacă asta înseamnă să vă treziți cu 15 minute mai devreme decât în mod obișnuit. Alegeți ceva ce vă place foarte mult - să citiți câteva pagini dintr-o carte în timp ce vă beți cafeaua; să introduceți un ritual de înfrumusețare, pe lângă dușul de dimineață sau puțin sport”.

Cosmin Stan, matinal din fire

Jobul de prezentator al știrilor de dimineață i se potrivește perfect lui Cosmin Stan. Matinal din fire, s-a obișnuit rapid cu ore la care majoritatea se întorc pe partea cealaltă, visând adânc. „Pentru siguranță, îmi pun alarma, însă de multe ori mă trezesc înainte să sune ceasul. Inclusiv în zilele libere mă trezesc devreme să duc copiii la școală, sau ca să merg la sport. Sunt foarte rapid și eficient, nu-mi place să pierd timpul, așa că pot fi gata de plecare în cel mult 15 minute, dacă e nevoie. În general, îmi rezerv cam o jumătate de oră, timp în care îmi fac duș, beau cafea și mănânc ceva”, spune el. I se pare un avantaj trezitul de dimineață. Îi place când totul în jur e proaspăt, îi place că are mai mult timp și ziua pare mai lungă. Singurul dezavantaj pe care îl vede: că trebuie să se culce mai devreme pentru a-și lua porția de odihnă.

Andreea Marinescu: „Odată, am ieșit din casă în 3 minute”

Și Andreea Marinescu s-a obișnuit, în cei 8 ani, să se trezească la 4 dimineața. Îi place și, spune ea, funcționează perfect la „ore mici”. „Nu a fost niciodată o chestiune dificilă pentru mine. Mă trezesc uneori cu alarma, de multe ori înaintea ei, ca un automatism. Cred că ăsta îmi e felul, sunt o matinală”, recunoaște ea. Au fost și dăți când ceasul interior a dat rateuri. „M-am trezit și am văzut că e ora 5. Am crezut că întârzii la muncă și în 3 minute am ieșit din casă. De fapt, era 2 noaptea, nu 5, cum văzusem eu. În rest, îmi ia cam 20 de minute să mă pregătesc”.

Veve și Coțofană de la „Dimineața Blană” (PRO FM)
Veve și Coțofană de la „Dimineața Blană” (PRO FM)

Mihai Dedu se trezește la 3.00 - 4.00 dimineața

Nu i-a fost ușor nici lui Mihai Dedu să se trezească în toiul nopții pentru a merge la serviciu, dar, după atâția ani, s-a obișnuit. E în picioare la 3.00-4.00 dimineața, iar la 4.20 iese din casă. La început i-a fost mai greu. „Cum să-ți fie ușor când vezi că și câinele doarme la ora aia. Îmi aduc aminte, odată, că dormea atât de profund că tremura cotețul pe el. Dar sunt ok acum, mă trezesc fără alarmă și mă pun pe picioare fără cafea. Când nu sunt pe grabă, îmi fac timp să mă uit pe net, să citesc știrile apărute în timpul nopții”, povestește prezentatorul știrilor PRO TV.

Regula celor 30 de secunde, la PROFM

De aproape doi ani, Mădă Veve se trezește la același 4.50 pentru „Dimineața Blană”, matinalul de la PROFM. Trucul ei - urmează mereu regula celor 30 de secunde: „30 de secunde deschid ochii, 30 secunde mă dezmeticesc, 30 secunde stau în pat și apoi o iau agale spre parter. La 5:35 am ieșit pe ușă! Urăsc să întârzii și atunci fac tot posibilul să nu se întâmple asta! Plus un stil de viață ... cât de sănătos se poate! Pentru mine, dimineața, cafeaua e sfântă: cea din mașină și cea de la radio, iar micul dejun îl iau întotdeauna la aceeași oră - 6:00. Să mă trezesc cu noapte-n cap mă ajută, pentru că pot să fac tot ce îmi propun pe parcursul unei zile, însă nu am cum să îmi pun ceva în program după ora 20:30, pentru că sunt deja offline”, spune ea.

Gabriel Fereşteanu și Liza Sabău prezintă, din 19 octombrie, emisiunea „Cu capu-n zori”, la TVR 1
Gabriel Fereşteanu și Liza Sabău prezintă, din 19 octombrie, emisiunea „Cu capu-n zori”, la TVR 1

Coțofană își pregătește totul de seara

Colegul ei de emisiune, Sebastian Coțofană, se trezește între 5:30 și 6.15, de fiecare dată cu alarme. Două de obicei. „De obicei ies din casă în 10 minute, dacă am totul pregătit de seara: mic dejun, haine, duș făcut, ghiozdan cu laptop și echipament de sală etc. Dacă nu, îmi ia și jumătate de oră. Nu știu de unde îmi iau energia, probabil din somnul de prânz, pentru că zilnic prind măcar o oră. Asta și pentru că mă culc târziu, după 00:00. Dar și din faptul că îmi place ce fac, îmi place echipa pe care o am acum. Secretul e să nu te culci stresat, dacă mă culc direct după ce m-am ridicat de la calculator, direct din muncă, mă trezesc obosit. Dacă mă uit la un serial sau mă joc ceva, sau pur și simplu lenevesc la taclale înainte de somn, mă trezesc mai odihnit, chiar dacă dorm mai puțin”.

Trei persoane, responsabile cu trezirea lui Fere de la TVR

„Sunt cel mai puțin matinal om pe care-l cunosc!”, a declarat Gabriel Fereșteanu, prezentatorul noii emisiuni matinale a postului TVR 1, „Cu capu-n zori”, unde face echipă cu Liza Sabău. „Eu chiar am un renume că nu mă pot trezi dimineaţa. Am o relaţie atât de profundă cu somnul, că, în liceu, înainte de proba de bac la istorie, m-a sunat un coleg să verifice dacă repet şi am reuşit să îi spun, în somn, că sunt la Războiul rece. Singurul război pe care îl purtam era cu somnul, de fapt...”, povesteşte amuzat Gabriel Fereşteanu. Pentru a ajunge la matinal, prezentatorul și-a luat serioase măsuri de precauție: 3 persoane apropiate sunt responsabile să-l verifice, să-l sune și să-l audă că s-a ridicat din pat. „Măsurile mele de siguranță: prietenii, Liza și mama. În plus, mai am un secret - costă 25 de lei și l-am comandat recent. E tipul clasic de ceas care urlă, nu sună. În plus, l-am plasat strategic, la distanță de pat, ca să fiu nevoit să fac efort să ajung la el”, mărturisește „matinalul” de la TVR 1.


    Gabriel Fereşteanu și Liza Sabău prezintă, din 19 octombrie, emisiunea „Cu capu-n zori”, la TVR 1
Gabriel Fereşteanu și Liza Sabău prezintă, din 19 octombrie, emisiunea „Cu capu-n zori”, la TVR 1

Pe de cealaltă parte, colega lui, Liza Sabău, este genul „enervant de matinal”. „Sunt ca un titirez. În liceu mă trezeam şi mergeam mai devreme la şcoala cu cel puţin 30 de minute doar pentru a bea cafeaua împreună cu prietenele mele cele mai bune. Ador diminețile”, spune ea, veselă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
448542067 7833042643424770 2443193394384490631 n jpg
image
image
image
image
image
image
justin timberlake facebook jpg
Banner Jean Paler
katy perry cizme copite instagram jpg
SIR IAN MCKELLEN INSTAGRAM jpg
image png
olimpia melinte serial 10 1 e1548431574546 jpg
doliu 4 e1705263902166 0 t jpg
555 (18) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net