Simona Ţăranu vrea să plece din România: «Visul meu e să mă retrag pe o insulă exotică»

Ultima actualizare:

    Prezentatoarea tv Simona Ţăranu inspectează cele mai frumoase locuri din lume pentru a se hotărî unde să trăiască la pensie
Prezentatoarea tv Simona Ţăranu inspectează cele mai frumoase locuri din lume pentru a se hotărî unde să trăiască la pensie

Plaje cu nisip alb şi fin, apă turcoaz, palmieri şi vegetaţie luxuriantă, linişte şi frumos. Aşa s-ar putea descrie în câteva cuvinte o vacanţă într-o destinaţie exotică. 10 zile într-un asemenea loc ni se par un vis care, din păcate, se termină prea repede.

Dar de ce n-am trăi acolo? Întrebarea aceasta şi-a pus-o Simona Ţăranu, prezentatoarea ştirilor sportive de la Digi 24. Împreună cu soţul ei, au decis ca peste câţiva ani să părăsească România şi să se mute pe o insulă îndepărtată.

Îi plac plajele pustii, sălbatice
Îi plac plajele pustii, sălbatice

„Sunt momente în care şi acum îmi vine să pun lacătul pe uşă şi să plec. Dar locuinţele acolo sunt foarte scumpe, peste bugetul nostru. Costă foarte mult şi să ridici o casă de la zero, căci toate materialele de construcţie se aduc cu vaporul. Mai aşteptăm. În plus, noi suntem nişte persoane foarte energice, active, cred că ne-am plictisi la un moment dat pe o insulă din asta atât de liniştită. În România, încă mai avem lucruri de făcut”, spune Simona Ţăranu.

Până va sosi momentul potrivit şi oportunitatea de plecare, frumoasa prezentatoare tv şi soţul ei „cercetează terenul”, în vacanţe. „Vrem să vedem cât mai multe insule, iar la final, când dorim să ne mutăm, punem degetul pe hartă şi alegem unde ne-a plăcut mai mult. Amândoi suntem atraşi de locurile mai sălbatice, unde se îmbină albul nisipului cu turcoazul apei şi cu verdele crud al vegetaţiei”, explică ea.

Îi plac plajele pustii, sălbatice
Îi plac plajele pustii, sălbatice

Până acum au văzut insulele din Caraibe, Mexic, Jamaica, Bahamas, iar recent s-au întors dintr-o croazieră în Oceanul Indian. Şi-au făcut un obicei ca la fiecare început de an, când la noi e frig şi urât, să plece într-o destinaţie caldă. „Aceasta este vacanţa noastră principală din an, pe care o planificăm cu multe luni înainte. Vara, eventual mai dăm o fugă pe undeva aproape, în Europa, fără prea multe pretenţii”. 

A fost împreună cu soţul ei, Florin
A fost împreună cu soţul ei, Florin

Sejurul din 2020 a început pe 16 ianuarie şi a durat trei săptămâni. Poate părea mult, dar acolo, în „Paradis”, timpul trece incredibil de repede. Simona şi soţul ei au ajuns în Mauritius, unde au stat o noapte, apoi s-au îmbarcat pe un vapor şi au plecat în croazieră. Au stat câteva zile la Seychelles, apoi în Madagascar, după care la Reunion şi înapoi în Mauritius.

Un leagăn în apă - ce poate fi mai frumos?!
Un leagăn în apă - ce poate fi mai frumos?!

„Am ales să nu dormim pe vas decât în nopţile în care călătoream de la o insulă la alta. În rest, când ne opream, ne luam strictul necesar şi ne cazam la un resort de pe insulă. Am îmbinat, astfel, croaziera cu resortul. În fiecare zi făceam altceva, nu aveam timp mort, nu ne plictiseam. Locurile sunt superbe, localnicii veseli, prietenoşi, simpli, copiii îşi făceau jucării din orice şi, pentru mici servicii, ne cereau bomboane”, povesteşte prezentatoarea Digi 24. 

Lemurienii, nişte animăluţe foarte prietenoase
Lemurienii, nişte animăluţe foarte prietenoase

Nu este genul de turist pe care să-l vezi stând cât e ziua de lungă pe un şezlong, la umbreluţa de la marginea piscinei, cu cocktailul în mână. Ea caută locuri cât mai sălbatice, puţin comerciale, îi place să exploreze, să descopere rezervaţii naturale, locuri fără asfalt. „Fugim de comercial, nu suportăm stilul «all inclusive» şi piscinele de resort. Mie îmi place apa mării, să simt nisipul, să fac scufundări, să interacţionez cu localnicii. Pentru unii ar părea o vacanţă agitată, dar pe noi asta ne încarcă”, mai spune Simona Ţăranu.

Din fiecare vacanţă adună scoici: «Sunt cele mai mari comori ale mele»

Simona Ţăranu mărturiseşte că are o mare pasiune: adoră să caute scoici pe plajele pe care ajunge. 

„Sunt fascinată de ele. Din fiecare vacanţă vin cu astfel de amintiri în bagaj. Dacă sunt mai mici aduc vreo 10-15, dacă sunt mari nu pot lua decât două. Am acasă una de 2,5 kg. Ţin foarte mult la ele, sunt cele mai mari comori din casă, pe unele le ţin pe mobilă, pe altele în punguţe. Până acum am adunat zeci, sute de scoici de toate formele, mărimile şi culorile. Dar fiecare e specială, ştiu de unde am găsit-o, are povestea ei”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
celine dion jpg
oana roman jpg
banner oana lis png
claudia patrascanu bani casa constanta webp
banner mădălina ghenea png
banner smiley Dinu Maxer png
banner saveta bogdan png
banner alex dobrescu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net