«Sunt singur după moartea soţiei, mă salvează muzica şi rugăciunile»

Ultima actualizare:

    Portretul Anastasiei stă la loc de cinste lângă icoane
Portretul Anastasiei stă la loc de cinste lângă icoane

Ion Lăceanu (80 de ani), supranumit “Omul Orchestră”, a trecut prin clipe dificile în ultimele luni. A avut serioase probleme de sănătate, iar decesul soţiei, Anastasia, survenit la începutul anului, l-a aruncat din nou în ghearele disperării. Artistul şi-a impus însă să iasă din depresie, cu ajutorul muzicii.

Artistul şi-a deschis sufletul, în faţa reporterilor Click!: ”Anastasia a suferit operaţii una după alta, a stat mult prin spitale. S-a chinuit foarte mult. A avut osteoporoză. Sunt singur acum, e groaznic, nu-mi place să stau. Mă salvează muzica, ea mă aduce mereu într-o stare bună. Merg şi cânt, ca să uit de necazuri”, ne-a spus el. 

Îngrijeşte florile şi citeşte Biblia
Îngrijeşte florile şi citeşte Biblia

Ion Lăceanu a trăit alături de Anastasia vreme de 47 de ani, şi are un fiu, pe Robert, absolvent al Facultăţii de Electrotehnică, care lucrează la Radio: ”Fiul meu mai vine la mine şi mă mai ajută, face cumpărături, stă la o staţie de mine. Sunt şi bunic. Am o nepoţică, pe Diana, în vârstă de un an şi jumătate. A cunoscut-o şi soţia, a venit la timp, era înnebunită după ea”, ne-a mai povestit artistul. Ion Lăceanu e fericit că va avea o vară plină, pe Litoral, îndeosebi în Staţiunea Saturn, unde va cânta seară de seară la un complex hotelier. Dar, are contracte şi în Bucureşti, el susţinând spectacole la un local din Centrul Vechi. 

Rapsodul îşi aminteşte cu nostalgie de Epoca de Aur, când învârtea banii cu lopata: ”În anii 80 câştigam şi 10.000 de lei la o petrecere. Eram preferatul lui Nicolae Ceauşescu, el mă invita mereu la ziua lui de naştere. Dar cum nu el îi plătea pe artişti, căpătam doar o sumă mică, de 155 de lei. Am strâns bani frumoşi pe vremuri, iar Revoluţia m-a prins cu 2 milioane de lei la CEC. Acum este mai greu”. În prezent, Ion Lăceanu  cântă alături de orchestra lui Marian Ştefan şi de colega lui, Panseluţa Fieraru.

Cântă din frunză şi din solz de peşte

Ion Lăceanu este Omul Recordurilor. A vizitat peste 58 de ţări, ştie să cânte dumnezeieşte la cimpoi, fluier, tilincă, ticvă, ocarină, caval şi nai, dar le “zice” şi din solzi de peşte, frunză de tei şi pai de ovăz. A fost preferatul lui Gheorghe Gheorghiu- Dej, dar şi al lui Nicolae Ceauşescu. Se mândreşte că a fost aplaudat de marele pianist Arthur Rubinstein, dar şi de pictorul Salvador Dali. 

image
image
image
image
image
image
image png
image png
stela popescu scaune (1) png
gestul facut de catalin dobrescu oana radu webp
cardi b sexy instagram jpg
puiu calinescu jpg
banner maria constantin png
IULIA VANTUR SI SALMAN webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net