Ultima poză cu Carmen Stănescu la teatru! Acum 14 ani a jucat în „Egoistul”

simeon stalpnicul png
1957 - În piesa „Ovidiu", de Vasile Alecsandrifoto: TNB

Îndrăgita actriţă, care a bucurat generaţii întregi cu talentul ei uriaş, ne-a părăsit pe 11 aprilie, la 92 de ani, după o îndelungată suferinţă. Carmen Stănescu n-a mai urcat pe scenă din 2004, când a jucat la TNB, în piesa “Egoistul”, în regia lui Radu Beligan.

Actriţa Carmen Stănescu s-a născut pe 29 iulie 1925, în Bucureşti. A urmat Conservatorul Regal de Muzică şi Artă Dramatică, promoţia 1944-1948, la clasa profesoarei Mărioara Voiculescu, apoi a debutat în 1945 cu rolul Ecaterina Ivanovna, în piesa "Fraţii Karamazov". Ultimul ei proiect artistic datează din 2010, filmul documentar “Măria sa, Birlic”, unde a interpretat propriul rol. La TNB a jucat ultima oară pe 30 octombrie 2004, în piesa “Egoistul”, în regia lui Radu Beligan.

simeon stalpnicul png
2004 - Carmen Stănescu, la TNB, după ce a jucat în

De la acel eveniment vă prezentăm azi această fotografie de colecție, realizată de un cititor Click!, care a avut bunăvoința să ne-o trimită pe adresa redacției. Carmen Stănescu avea atunci 79 de ani, era în putere și fermeca publicul cu fiecare replică. În ultimii ani însă, ea și-a rărit aparițiile publice, din cauza unor afecțiuni care au țintuit-o la pat.

“Actriţa Carmen Stănescu nu e deloc bine. A făcut o gonartroză şi nu mai poate merge (n.r. afecţiune cronică a genunchiului, invalidantă, cu evoluţie progresivă, prin care cartilajul se degradează progresiv, cu apariţia durerii şi limitarea mobilităţii). Ea a fost şi campioană la atletism, la <suta de metri>, a fost sportivă mare, a mai practicat şi alte sporturi, a fost cinci ani în echipa națională de tir. La vârsta ei, doctorii se tem să o opereze, pentru că e posibil să apară şi alte complicaţii. Merge destul de dificil, nu mai joacă nicăieri şi, sincer, nici eu nu mai vreau să joc”, ne povestea, în septembrie anul trecut, Damian Crâșmaru, soțul regretatei actrițe.

simeon stalpnicul png
În 2007, Damian Crâșmaru și Carmen Stănescu au sărbătorit nunta de aurfoto: Adevarul

Trupul neînsufleţit al actriţei Carmen Stănescu va fi depus sâmbătă, 14 aprilie, între orele 10.00 şi 13.00, în foaierul Sălii Mari a Teatrului Naţional Bucureşti, unde cei care au iubit-o şi apreciat-o îi pot aduce un ultim omagiu. Înmormântarea va avea loc la cimitirul Reînvierea, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul TNB.

meghan markle harry regina jpeg
regina elisabeta gettyimages 480918760 jpg jpeg
inger   brigitte pastrama 1 jpeg
cub bianca dragusanu sofia animat gif
Anamaria Prodan Laurențiu Reghecampf
gabriela cristea
iulia albu
simona gherghe
Avion spion jpg
Nord Stream FOTO Shutterstock jpg
image
image
image
image
Adda
cub nicoleta luciu animat gif
simona gherghe
Adelina Pestrițu
Anamaria Prodan Laurențiu Reghecampf
cub bianca dragusanu sofia animat gif