100 de lei, amenda dacă nu depui azi Declaraţia 200

image
Azi este ultima zi în care poţi depune declaraţia de venit

Ne apropiem de linia de finiş în cursa pentru depunerea declaraţiilor de venit. Mai ai doar ziua de azi la dispoziţie. Click! îţi dă câteva sfaturi ca să eviţi cozile interminabile. Depunerea după data de 16 mai 2011, se sancţionează cu o amendă între 10 şi 100 lei.

Completează în două exemplare

Are ca termen de depunere data de azi;

Formularul 200 se completează de către contribuabili, înscriind datele cu majuscule, citeţ şi corect. El se depune, personal sau prin împuternicit.

Se poate depune ori de cate ori constaţi erori în declaraţia 200 anterioară, prin completarea unei declaraţii rectificative;

Se completează în două exemplare: originalul se depune la organul fiscal în a cărui rază teritorială se află domiciliul, iar copia la declaraţia 200 se păstrează;

Cine nu depune declaraţia

Nu se depun declaraţii următoarele categorii de venituri: salarii şi venituri asimilate salariilor; investiţii (altele decât cele menţionate), premii, câştiguri din jocuri de noroc, pensii, activităţi agricole a căror impunere este finală (veniturile obţinute prin valorificarea produselor vândute către unităţi specializate, unităţi de procesare industrială sau către alte unităţi pentru utilizare ca atare, pentru care impozitul s-a calculat prin reţinere la sursa prin aplicarea cotei de 2% asupra valorii produselor livrate), transferul proprietăţilor imobiliare, alte surse.

Formularul se poate transmite şi prin Poştă

Românii îşi pot depune declaraţiile de venit pe două căi: fie să se prezinte la administraţia financiară, unde să lase un exemplar al formularului 200, fie să îl transmită prin scrisoare recomandată către unitatea fiscală. Dacă alegi să expediezi plicul prin poştă, va trebui să achiţi 3,4 lei.

Ai grijă la amenzi!

Potrivit prevederilor Codului de procedură fiscală, în cazul persoanelor fizice, nedepunerea până la sfârşitul zilei de azi a declaraţiilor de venit constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 10 la 100 lei.

Persoanele care au dificultăţi în completarea declaraţiei pot să ceară lămuriri la birourile administraţiilor finanţelor publice.

Uite cum se completează formularul 200

1 Completaţi datele de indentificare şi contul bancar, dacă doriţi ca plăţile sau restituirile să se facă prin bancă, pentru a evita un drum la Trezorerie.

2 La capitolul „Date privind veniturile realizate pe surse şi categorii de venit", bifaţi căsuţa care corespunde sursei de venit.

3 Apoi, bifaţi modul în care se calculează venitul net: în sistem real, dacă ţineţi contabilitate în partidă simplă, pe baza cotelor forfetare, pentru sumele obţinute din drepturi de proprietate intelectuală şi chirii, sau pe baza normelor de venit.

4 Completaţi la rubrica „Venit brut" suma reprezentând veniturile totale obţinute anul trecut şi echivalentul în lei al veniturilor în natură.

5 La rândul 2.1 „Cheltuieli deductibile" treceţi sumele cheltuite pentru obţinerea venitului, inclusiv contribuţiile sociale obligatorii.

6 Cei care au obţinut venituri din proprietate intelectuală şi preferă cotele forfetare, la rândul 2.2 calculează 40% din venitul brut sau 50% pentru opere de artă monumentală.

7 La calculul venitului net, din venitul brut trebuie scăzute cheltuielile deductibile.

8 Pe ultima pagină semnaţi şi puneţi data.

Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu
Roxana, alături Liviu Guță
Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
BeFunky collage (18) jpg
cub iosif rotaru png
grig chiroiu, cristina deleanu, eugen cristea jpg
Tragedie Indonezia, EPA jpg
marilyn monroe
Deputatul Andrei Guruliov  Foto captură The Mirror
Vot plenara Parlamentul European FOTO EPP Facebook
image
image
image
image
Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu
BeFunky collage (18) jpg
Declic Ministrul Mediului
ajutor incalzire bani calorifer jpeg
calendar ortodox 2022 02 octombrie Sfinții Mucenici Ciprian și Iustina png
telefon mobil jpg