50 € să treci prin cascadele de pe Jiu

simeon stalpnicul png

Vrei o „baie” de adrenalină cu barca? Mergi la Hunedoara, în Defileul Jiului, considerat de cunoscători drept cea mai potrivită zonă din ţară pentru rafting. Distracţia însă are şi un preţ ce porneşte de la 50 de euro de persoană.

Hunedorenii au ocazia timp de trei zile pe săptămână, de vineri până duminică, să guste din senzaţiile tari oferite de sporturi extreme gen rafting, coborâri pe coardă sau tiroliene.

Sorin Sanda, fost campion naţional de alpinism, a observat potenţialul turistic ce poate fi exploatat prin practicarea raftingului pe râul Jiu şi oferă acum posibilitatea tuturor turiştilor să încerce emoţiile acestui sport.

"Pe un traseu de 22 km sunt peste 80 de cascade. Viteza apei atinge, pe alocuri, 35-40 km/h, iar adâncimea variază de la 15 metri până la câţiva zeci de centimetri", spune Sorin Sanda.

Pe o porţiune a traseului se poate alege şi o variantă originală de "body rafting", în care turiştii plutesc peste cascade, echipaţi în costume speciale. Traseul ales pentru rafting este în funcţie de ceea ce-şi doresc excursioniştii.

Se pleacă în flotilă de bărci, iar grupul este monitorizat permanent de pe mal, pentru prevenirea oricăror incidente. Sezonul acestui sport extrem s-a deschis la 1 mai, iar pentru o zi de adrenalină turiştii vor scoate din buzunar 50 de euro.

cub theo rose png
claudia patrascanu copii png
ingrijorare
cub mircea bravo png
Kate Middleton (3) jpg
https   www prosport ro wp content uploads 2022 03 Transformare socanta a pilotului Daniel Onoriu cum a ajuns sa arate dupa 55 de zile de coma si cu un stomac cat un pix FOTO webp
Kate Middleton
8 kanye west shutterstock 477795043 jpg jpeg
politisti germani polizei pixabay
bratara agresor foto news.ro
image
image
image
image
8 salariu marian godina 5 jpg jpeg
calendar ortodox 2021 07 octombrie serghie si vah jpeg
Kate Middleton
pxclimateaction 4168906 1920 jpg
elena udrea adrian alexandrov jpeg
police gb15dc8736 1920 jpg