9 morţi şi mii de sinistraţi în inundaţiile din Europa Centrală şi de Est - FOTO / VIDEO

Ultima actualizare:

    Un adintre cele mai afectate zone este nordul Ungariei - imagine surprinsă în oraşul Alsovadasz (foto: Reuters)
Un adintre cele mai afectate zone este nordul Ungariei - imagine surprinsă în oraşul Alsovadasz (foto: Reuters)

Cel puţin nouă persoane şi-au pierdut viaţa în inundaţiile provocate de ploile puternice din ultimele zile care afectează mai multe ţări din centrul şi estul Europei, unde mii de oameni au rămas fără locuinţe.

Meteorologii cehi vorbesc despre cele mai grave inundaţii ale Europei de est din ultimii opt ani. Sudul Poloniei, nordul Slovaciei, aproape jumătate din Republica Cehă, regiuni din Ungaria şi Serbia se află în prezent sub ape, după două zile de ploi torenţiale, relatează Realitatea TV, citată de NewsIn.Un bărbat încearcă şă-şi scoată maşina din apa care a invadat una din străzile oraşului Bohumin, Cehia

simeon stalpnicul png

Nici Bulgaria nu a scăpat de intemperii, în timp ce în România s-au înregistrat inundaţii la Bistriţa, iar nord-vestul ţării se află până marţi după-amiază sub incidenţa unui cod portocaliu de inundaţii.

Situaţia cea mai gravă se înregistrează în Polonia, unde cinci oameni au murit luaţi de ape şi aproape 1.000 au fost evacuaţi de autorităţi. Muzeul de la Auschwitz a fost închis, iar în capitala istorică a ţării, Cracovia, s-a decretat starea de urgenţă. Guvernul a trimis în zonă peste 8.000 de militari echipaţi cu vehicule amfibii, pentru construirea digurilor şi intervenţii de urgenţă în cazul altor localităţi sinistrate.Râul Vistula şi ieşit din matcă, în apropiere de Cracovia, Polonia

simeon stalpnicul png

În Republica Cehă, o femeie în vîrstă a fost luată de torenţii care i-au distrus casa. Trupul ei a fost găsit fără suflare, cîţiva kilometri mai departe. Numeroase localităţi au rămas complet izolate şi fără electricitate, iar cîteva magistrale de cale ferată au fost rupte de torenţi.

Situaţia este dramatică şi în nordul Ungariei, unde ploile torenţiale au forţat evacuarea a peste 2000 de oameni. Luat de torenţi, un bărbat a murit strivit de zidul casei sale.Oraşul Szendro din nordul Ungariei, răvăşit de surplusul de apă provenit din râul Bodva

simeon stalpnicul png

De asemenea, în Serbia două persoane şi-au pierdut viaţa în inundaţiile produse în oraşul Trgovişte, din sudul ţării, unde autorităţile spun că situaţia este "catastrofală" - nu mai există electricitate, comunicaţii telefonice sau apă curentă. Peste 300 de oameni au fost evacuaţi din această zonă.

Meteorologii afirmă că ploile torenţiale vor continua în ritmuri asemănătoare pînă joi în Europa Centrală şi de est, ceea ce înseamnă că şi pagubele materiale şi bilanţul victimelor ar putea creşte.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și copiii lor  foto   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
cometa secolului   Foto x Michael Jager 2 jfif
studenti discutie tinerie calculatoare shutterstock 513694219 jpg
gustari calorii jpg
Kate Middleton cu Prințul George și Charlotte  foto   Profimedia jpg
Mr Beast si echipa jpg
alimente nesanatoase shutterstock 2195235627 jpg
4 actu ninge la suceava jpeg
Casa nationala de pensii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net