A furat 1.000.000 € pentru a-şi întreţine amanta româncă

6 decembrie 2021
article img
Românca şi iubitul elveţian se răsfăţau pe banii companiei

Iubirea i-a luat minţile! Un manager elveţian, care s-a îndrăgostit nebuneşte de o româncă, a furat din compania pe care o conducea nu mai puţin de un milion de euro. Bărbatul de 72 de ani şi-a justificat fapta prin slăbiciunea faţă de iubita sa, declarând în faţa magistraţilor că a cedat la solicitările ei.

Timp de zece ani, între 2008 şi 2018, managerul unei societăţi elveţiene a deturnat peste 1.000.000 de franci (aproximativ 1.000.000 de euro) din seiful în care erau depuse încasările zilnice. Directorul în vârstă de 72 de ani a procedat astfel pentru a-şi întreţine tânăra amantă româncă. Elveţianul a ajuns zilele trecute în faţa instanţei, acuzat de delapidare în formă continuată şi gestiune defectuoasă, fals în înscrisuri în formă continuată şi spălare de bani, arată stiridiaspora.ro. Bărbatul a retras, de cel puţin 350 de ori, numerar din operaţiunile societăţii şi recunoaşte faptele care i se impută în rechizitoriu. Directorul, care între timp a returnat aproximativ jumătate din suma delapidată, modifica rapoartele de numerar, ajustând cifrele şi ştergând urmele banilor retraşi. El a folosit banii pentru a acoperi atât costurile legate de nivelul său ridicat de trai, cât şi, mai ales, pentru a efectua transferuri bancare repetate către o femeie din România, pe care o cunoscuse într-un club de noapte din Cantonul Ticino. “M-am lăsat păcălit. Aveam o anumită simpatie pentru ea şi de aceea am cedat la solicitările ei”, a declarat bărbatul de 72 de ani în faţa Curţii de Asistenţă Penală, scrie laregione.ch. “Îmi cer iertare pentru faptele mele”, a spus managerul, când judecătorul i-a dat ultimul cuvânt. “Repet: vreau să înapoiez banii la Gestione Stalvedro SA. Este o companie pe care am condus-o timp de 30 de ani cu implicare, făcându-mi mereu treaba cu dedicare, mai puţin în această perioadă de delapidare”, a încheiat elveţianul.   

«Am cedat la solicitările ei»

În discursul său, avocatul apărării, Davide Ceroni, a vorbit despre clientul său ca despre “un om care şi-a dedicat viaţa celorlalţi. A fost zguduit de moartea mamei sale. Fragil din punct de vedere emoţional, el a fost înşelat de româncă. A căzut într-un fel de spirală şi a făcut aceste greşeli. Este un om distrus, singur şi deprimat“. 

Click! spune

La finalul procesului, instanţa helvetă a decis ca directorul să fie condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare cu suspendare. De asemenea, managerul este obligat să restituie companiei suma restantă de 470.000 de euro.