Ai vrea aşa ceva şi la noi? Au pus duşuri pentru oamenii străzii în autobuz

21 iulie 2014
article img
Autobuzul se plimbă prin oraş pentru a ajunge mai repede la nevoiaşiFoto: Twitter

O organizaţie non-profit din San Francisco a descoperit o metodă nouă de a ajuta oamenii străzii: ei au montat duşuri într-un autobuz, unde cei fără locuinţă se pot spăla.

Autovehiculul are două băi cu duşuri şi toalete, iar şamponul, săpunul şi prosoapele sunt oferite pe gratis.

"Dacă trăieşte pe străzi şi eşti murdar, nu ai cum să îţi îmbunătăţeşti viaţa. Nu te poţi duce la un interviu pentru o slujbă, nu poţi să îşi cauţo o casă, nu mai ai un simţ al propriei umanitaţi. Un duş e ceva grozav în această situaţie", a explicat preşedinta organizaţiei Lava Mae.

Doniece Sandoval a povestit că autobuzul se plimbă prin oraş, pentru a ajunge la cât mai mulţi oameni. Iar faptul că e mobil înseamnă cu duşurile nu sunt în pericol să fie închise din cauza unei chirii prea mari.

Autobuzul a fost amenajat cu bani obţinuţi din donaţii private, în valoare de 75.000 de dolari. Printre cei care au donat se află şi gigantul Google.

Unul dintre oamenii care au beneficiat de noul serviciu este un veteran de război în vârstă de 55 de ani. A fost primul duş făcut de Ralph Brown după câteva zile.

"Când oamenii nu vor să mai stea lângă tine în autobuz, e timpul să te speli", a spus bărbatul care e pe străzi de un an de zile.

În San Francisco există 6.400 de oameni ai străzii. Deşi unele adăposturi au duşuri, cozile sunt foarte mari şi e foarte greu pentru cei fără locuinţă să se spele acolo.