Amnesty către Italia: «Opriţi evacuările forţate ale ţiganilor!»

Ultima actualizare:

Organizaţia de apărare a drepturilor omului cere autorităţilor italiene să oprească programul lansat în iulie 2009, care vizează distrugerea a peste 100 de aşezări ale romilor din capitala Italiei.

Pentru cei aproximativ 7.000 de ţigani afectaţi de aceste demolări, autorităţile au pus la dispoziţie doar 13 tabere situate la periferia Romei. În consecinţă, cel puţin 1.000 de romi riscă să rămână fără un acoperiş deasupra capului.

Într-un raport intitulat "The Wrong Answer - Italy's «Nomad Plan»" (“Răspunsul greşit: «Planul nomadic» al Italiei”), Amnesty International avertizează că acest program încalcă drepturile a mii de romi.

"Aceste măsuri trebuie regândite urgent. Familiile rome din capitala italiană se confruntă în prezent cu pierderea bunurilor, a contactelor lor sociale, a accesului la locuri de muncă şi la servicii de stat", a declarat Ignacio Jovtis, expertul pentru Italia al Amnesty International, potrivit Mediafax.

Autorităţile italiene sunt acuzate de organizaţia Amnesty International că, în loc să rezolve problemele romilor, le perpetuează, favorizând discriminările împotriva unor grupuri minoritare.

Citeşte şi: Italia are cel mai mare număr de incidente discriminatorii din EuropaAmnesty: «Ţiganii sunt trataţi în România ca nişte gunoaie»

"Planul este numit «Planul nomadic». Dar majoritatea romilor vizaţi nu sunt deloc nomazi. Prin catalogarea şi tratarea lor în acest fel, iniţiatorii acestui plan perpetuează chiar problemele pe care încearcă să le rezolve", a apreciat expertul.

Află câţi ţigani locuiesc în Roma şi în împrejurimi ei

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
CEA MAI LUNGA SCURTATURA DIN LUME jpg
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net