Anca Ţurcaşiu, o salată în fiecare zi
Luna aceasta se împlinesc 20 de ani de când Anca Ţurcaşiu a renunţat definitiv la carne. Iar viaţa doar cu fructe, legume, lactate şi cereale e cât se poate de frumoasă şi de sănătoasă, spune cântăreaţa.
"Am avut un coleg a cărui soţie era bolnavă, iar el purta peste tot cărţi despre ce înseamnă o alimentaţie sănătoasă. Fiind împreună, în turnee, am ajuns să citesc şi eu astfel de cărţi.Aşa am aflat că e mult mai sănătos să renunţi la carne şi mi-am propus să încerc şi eu. Nefiind niciodată o carnivoră, mi-a fost foarte uşor. Asta se întâmpla exact acum 20 de ani, în mai", mărturiseşte Anca Ţurcaşiu.
Tot în acea perioadă, fiind la mare pentru nişte concerte, Anca a rugat bucătarul hotelului la care stătea să-i inventeze în fiecare zi ceva pe bază de legume.
Şi a reuşit să o cucerească. "Pregătea nişte mâncăruri atât de gustoase şi de frumos ornate, că m-a convins. Mi-am zis că pot să trăiesc liniştită doar cu legume şi fructe", adaugă cântăreaţa.
Chiar dacă soţul şi fiul său sunt carnivori convinşi, Anca nu se abate de la calea ei. Pentru familie găteşte separat şi nimeni nu este tentat să guste din farfuria celuilalt. Salatele sunt la ordinea zilei.
Salată de crudităţi
Ingrediente: seminţe de floarea soarelui, seminţe de in, o salată verde, o lămâie, ciuperci
Mod de preparare: ciupercile şi salata se curăţă, se taie mărunt, se adaugă seminţele şi, la sfârşit, se stropeşte cu lămâie
Mai citeşte: