Atenţie la energizante! Un tânăr a intrat în comă din cauza lor! - VIDEO

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Deşi mii de oameni consumă zilnic energizante şi nu sunt afectaţi  de ele, cazul unui adolescent din Statele Unite ar trebui să-i determine pe oameni să se gândească de două ori înainte să cumpere aceste băuturi.

Dakota Sailor, în vârstă de 17 ani din Missouri, şi-a pierdut cunoştinţa timp de două zile. Îşi aminteşte că a băut două energizante după şcoală şi apoi a adormit pe canapeaua din sufragerie.

Mama sa l-a găsti a doua zi învineţit şi scoţând zgomote ciudate. Şi-a chemat imediat soţul, un asistent medical, care a reuşit să-l reanimeze până la sosirea ambulanţei. Tânărul s-a trezit din comă două zile mai târziu, neştiind ce s-a întâmplat cu el.

După numeroase analize, medicii au ajuns la concluzia că starea de sănătate a adolescentului, de altfel fără antecedente medicale, a fost alterată de cele două băuturi energizante.

"Această experienţă mi-a schimbat viaţa. N-am crezut niciodată că nişte băuturi oarecare pe care poţi cumpăra dintr-un magazin îţi pot declanşa astfel de reacţii. Acum încerc să avertizez cât mai mulţi oameni să stea departe de ele", a povestit şocat adolescentul.

Acum, el este nevoit să urmeze un tratament medicamentos timp de un an de zile, nu mai are voie să conducă şase luni, iar noaptea foloseşte un oximetru, pentru a-i monitoriza bătăile inimii şi nivelul de oxigen.

De la lansarea Red Bull, în 1987, industria băuturilor energizante a ajuns la ordinul miliardelor de dolari în SUA. Numai în 2006, pe piaţă au apărut peste 500 de mărci, conform Nutrition Journal.

Dakota Sailor consumase în ziua în care şi-a pierdut cunoştinţa NOS, o marcă care se vinde sub eticheta "supliment energetic". Ahmed Robbie, un neurologist de la Freeman Health System, spune că este posibil ca un energizant să  declanşeze, pe lângă obişnuita agitaţie, dureri de cap, spasme musculare involuntare, confuzie, atacuri de panică şi chiar pierderea cunoştinţei.

"Pot deveni chiar fatale. Pot cauza o tulburare a ritmului cardiac şi hipertensiune severă. Au fost raportate cazuri mortale determinate de toxicitatea cafeinei", a declarat specialistul.

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net