Atenţie! Medicament periculos, în farmacii

Ultima actualizare:

    Medicamentul împotriva  obezităţii poate provoca accident vascular cerebral sau infarct
Medicamentul împotriva obezităţii poate provoca accident vascular cerebral sau infarct

Farmaciile din România continuă să vândă un medicament periculos, împotriva obezităţii, deşi Agenţia Europeană a Medicamentului l-a interzis. Farmaciştii spun că au aflat despre interdicţie din presă şi nu de la autorităţi. Prin urmare, clienţii cer, iar ei răspund solicitărilor.

Reductil, un medicament împotriva obezităţii, care conţine sibutramină, (n.r. o substanţă apropiată structural de amfetamină, având ca efect diminuarea apetitului) a fost interzis, săptămâna trecută, în Europa, din cauză că substanţa creşte riscul de infarct sau atac cerbral.

Ei bine, farmaciştilor români nici că le pasă de interdicţie. Din contră, în orice farmacie intri, dacă ai reţetă, poţi să cumperi Reductil.

"Nu am primit nici o informare de la Agenţia Naţională a Medicamentului. Am citit în ziar că se interzice Reductil, însă, până nu primim ceva oficial, nu oprim vânzarea", ne-a spus o angajată a unei farmacii din Capitală.

Anca Crupariu, farmacist specialist la Agenţia Naţională a Medicamentului, ne-a declarat că, "încă de vineri, de la ora 12.00, deţinătorii de autorizaţii de punere pe piaţă a sibutraminei (cinci la număr) au fost atenţionaţi ca, în termen de trei zile lucrătoare, să blocheze distribuirea de la depozite şi vânzarea în farmacii a medicamentului".

Citeşte şi:«Sarea de baie ucide! N-o încercaţi!»«Trag sare de baie, că-i mai slabă decât heroina»Substanţă periculoasă, vândută ca sare de baie în magazine

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
trei pisici 1wxl jpeg
Mic dejun sanatos - alimentatie sanatoasa - manacare - ou- iaurt-ovaz-fructe de padure FOTO Shutterstock
cristo velato sansevero napoli jpg
otravita jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
pipe jpg
Obezitate FOTO Shutterstock jpg
cartierul justitiei jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net