Atenţie, părinţi! Absenţele copiilor vă trimit la măturat strada

simeon stalpnicul png

Pentru chiulul elevilor, vor fi pedepsiţi părinţii! Este noua „lege" a Educaţiei, care îi obligă pe părinţi să plătească până la ultima absenţă: cu bani sau cu muncă în folosul comunităţii.

Mai citeşte:

Şcoala va începe la 5 ani

Fiecare părinte va fi obligat să semneze un acord cu şcoala prin care se obligă să plătească pentru orice greşeală comisă de copil, potrivit noilor prevederi legale.

Cum chiulul de la şcoală a ajuns „un sport naţional", oficialii din Ministerul Educaţiei au decis să-l sancţioneze cât se poate de drastic: părintele va primi o amendă între 500 şi 5.000 de lei, iar, dacă nu are bani, va munci pentru primărie în contul absenţelor făcute de elev.

Numărul absenţelor din catalog stabileşte cuantumul amenzii. Nu aveţi bani? Ajungeţi la măturat drumuri!

simeon stalpnicul png

„Este o altă mare prostie, la români. Păi, cum să plătesc eu pentru nebunia din capul copilului? Să-l pedepsească pe el, nu pe mine! Eu îl duc la şcoală, apoi plec la muncă. Asta mai lipsea, să ajung şi la coadă de mătură, din cauză că pleacă o oră de la şcoală. Nu am cum să monitorizez copilul non-stop", ne-a mărturisit, revoltată, bucureşteanca Claudia Macavei.

Nici elevilor nu le-a picat prea bine vestea sancţiunilor cu muncă în folosul comunităţii. „Am 20 de absenţe şi mă descurc cu ai mei, mă înţeleg eu cu ei. Dacă vor fi obligaţi să plătească pentru chiulul meu, alta ar fi situaţia. Nici nu vreau să mă gândesc ce mă aşteaptă acasă", spune Ionuţ, elev în clasa a XI-a.

Mihai Bendeac
niculina stoican   facebook jpg
andreea berecleanu si catalin maruta jpg
corina caragea jpg
teo trandafir jpg
Sanziana Buruiana party 2 jpg
Gigi Hadid și Kanye West
cabral andreea ibacka botez fetita jpeg
 Mobilizare partiala - rusi trimisi la razboi FOTO Profimedia
Vladimir Putin, discurs în Piața Roșie din Moscova, 30 septembrie 2022 | Foto AFP
image
image
image
image
ffsdf jpg
Analizaţi ofertele de pe piaţă,  ca să nu plătiţi în plus pentru facturi! jpeg
Rudel Obreja
ion soricica jpg
munti sursa FOTO Pixabay
bani in portofel jpeg