Avea în cameră substanţe radioactive

simeon stalpnicul png

Cazul lui Alexandru Popovici, tânărul în vârstă de 19 ani din Târgu-Jiu, care s-a sinucis la 25 noiembrie, din dragoste pentru profesoara de limba română, se complică. Alex spunea că a încercat să se omoare cu substanţe radio­active. Acestea au fost găsite în dulapul lui.

Andra, sora sinucigaşului, a descoperit în camera acestuia, ascunse printre haine, două flacoane cu substanţe radioactive, pe bază de stronţiu.

„Noi am făcut curăţenie şi, în dulapul din camera lui, am găsit ceva radioactiv,sigilat. Am dus totul la poliţie. La noi în casă a venit cineva care a măsurat radiaţiile şi ne-a spus că sunt de 0,02, ca şi în natură. Pe prima cutie scria «radioactiv» şi era desenat un cap de mort. Erau substanţe din anul 1970, pentru uz didactic, după cum scria pe ambalaj", a mărturisit Andra Popovici.

Profesorii de la Colegiul Tehnic "Gheorghe Magheru", unde Alex a fost elev, spun că aceste substanţe nu au fost sustrase din laboratoarele de la şcoală.

Ascultă aici o piesă compusă în memoria lui Alex de sora lui, Andra

simeon stalpnicul png

„Nu cred că vreo şcoală deţine astfel de substanţe periculoase", a declarat profesorul Benedict Geamănu. Substanţele radioactive se regăsesc în descrierea metodelor de sinucidere din scrisoarea de adio a lui Alex: „Să dorm în cameră lângă două surse radioactive. Sunt de la Institutul de Cercetare Fizică Atomică şi Nucleară".

Acest institut se află în Bucureşti, acolo unde tânărul sinucigaş mergea destul de des, pentru a-şi vizita sora, studentă în Capitală.

Mai citeşte:

S-a omorât din dragoste pentru profa de română„Alex a făcut sex cu profesoara“, spune cel mai bun prieten al tânărului sinucigaş«Nu am făcut sex cu Alex, doar ne-am sărutat»Profa nu şi-a luat adio de la AlexandruScrisoare de dincolo de moarteŞi profa de română a încercat să se sinucidăAlex: «O să ajung vedetă post-mortem»Cadou de dincolo de moarte pentru profa de română

Iată alte cazuri de sinucideri în rândul adolescenţilor:Fiu de miliardar, spânzurat din dragoste A vrut să moară pentru că părinţii vroiau să o mute de la liceu Buzău: Adolescent găsit spânzurat în pădureLa 16 ani, s-a spânzurat din dragoste

FotoJet (6) jpg
FotoJet (2) jpg
cub dana nălbaru png
FotoJet (7) jpg
oana roman marius elisei
FotoJet (1) jpg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
cub cub cătălin scărlătescu png
image
image
image
image
image
image
fumat , alcool, jpg
FotoJet (6) jpg
salariu copy jpeg
cluj napoca 2126987 1920 jpg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
animal 1867472 1920 jpg